Emelies Travels -

Resfeber
2012-11-08  01:03:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Skibum Banff, Canada  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   
På fredag bär det av och nervositeten börjar smyga sig på i vanlig ordning. Just det där med att inte veta vad man har framför sig, hur man kommer bo, vad man ska jobba med eller vad för människor man kommer möta gör det så himla pirrigt. Det spelar ingen roll att jag gjort det här så många gånger förut att jag tappat räkningen, det är ändå alltid samma känsla innan avresa. Puha, man känner sig som en liten mus på villovägar. Men det är ju också det som är så kul, den där spänningen. Det kommer säkert gå bra och jag tycker att syrran och jag är hyffsat planerade just nu för att vara oss två. Vi kommer inte sova i snowboardvbagen i en snödriva i brist på boende första tiden i alla fall. 
 
Vi har en ca 18 timmars lång flygresa framför oss där vi mellanlandar i Reykjavik och Seattle innan vi tillslut tar oss 8 timmar bakåt i tiden till Calgary. Jag visste dock inte att det var så nära som 40 minuters från Island till USAs västtkust! Det återstår att se hur långa de där 40 minutrarna kommer upplevas i flygstolen... 
 
I Calgary tar vi faktiskt in på ett hotell över natten eftersom vi kommer fram så sent. Förhoppningsvis lyckas vi trolla fram något bankomatkort och SIN-nummer när vi ändå är i storstaden, så har vi fått det gjort. På lördagen är tanken att vi ska hoppa på någon buss för en två timmars resa vidare till Banff. Väl framme i Banff har vi, tro det eller ej, förbokat hostel för en HEL vecka! 
 
Så långt är planen kommen just nu, sedan gäller det att hitta boende fort som sjutton och ett arbete skulle inte sitta helt fel med tanke på det där liftkortet som kostar en aning mer än normalt... (nämligen 19 000 SEK inkl busskort för att vara konkret). 
 
Nu går jag och mitt snurriga huvud och lägger oss så att vi kan få saker och ting i styr sista dagen imorgon. Vi har nog glömt något riktigt viktigt, känner jag på mig... Hmm, undrar hur man kommer in i landet utan försäkring....??
 
Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin




Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition




Emelie Persson
Stockholm, Sweden





In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...