Emelies Travels -

Kurs i studiofoto
2015-02-15  22:41:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Photography  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   
Jag jobbar i en fotostudio. Men jag har aldrig fotat in en studio. Jag har inte haft någon aning om hur någonting fungerar i en studio. Jag bara tar hand om bilderna som My fotar och bildbehandlar dem. Men jag tyckte att det var dags att lära sig för en gångs skull, så i lördags gick jag på kurs. 
 
Det var väldigt givande, inte så svårt men ändå svårt. Jag har inte ritkigt tränat upp ögat på att se hur jag vill att ljuset ska ligga när jag själv kan flytta runt på ljuset, så det var svårt att komma på vad jag egentligen ville få fram med bilderna. Men här är några av resultaten:
 
Happy Valentines Day!
 
Choklad kan vara syndigt och passar därför bra till en svart bakgrund. 
 
Vi fotar ju kläder, så jag ville förstå hur man bäst ljussätter för det. Första bilden är en mer karaktäristisk bild, mer skuggor och mer djup, vilket man även ser i ansiktet. Den visar lite mer attitud. Ljussatt framifrån och på sidan. Men bild nummer två passar bättre för den typen av foto vi sysslar med, för att sälja plagg och visa hur de ser ut så bra som möjligt. Bilden blir lite plattare men mer neutral. Den är ljussatt endast framifrån och med två blixtar bakom som slår på bakgrunden så att den ska bli så vit som möjligt så att det är lättare att frilägga sedan. Båda har jag frilaggt i Photoshop, dockan står egentligen på ett bord. 
 
Första bilden jag tog på hela plåtningen. Väldigt tråkig och jag hade ingen aning om vad jag gjorde. Den är fotad lite uppifrån vilket inte blir så snyggt i det här fallet. Det är fula blixtreflexer i flaskan och den ser väldigt platt ut. Den är frilaggd i Photoshop men det behövdes en del jobb för att få det ok. Den andra bilden är plåtad så som bilden nedan visar. På en glasskiva för att få reflektionen och med två svarta avskärmare för att få en kraftigare skugga på flaskans sidor så att den sticker ut och visar att formen är rundad. Den är ljussat med två lampor på bakgrunen också för att förenkla friläggningen, och det ljuset studsar igenom vattnet så att det ser mer aptitligt ut än på den första bilden. 
 
 
Jobba i Australien och Kanada


Comments
Jossan

Va häftigt! Tänk va man som oprofessionell fotograf (jag) inte vet mycket om foto :p man bara tar ett kort, men vad mycket som tex ljus spelar in. Duktig du är!

2015-02-16 @ 08:27:29 Website: http://josefingoransson.blogg.se
Marike Ahlgren

Ooh vad spännande! Skulle vara kul att lära sig :)

2015-02-16 @ 14:38:46 Website: http://marikeahlgren.blogg.se
Katarina Wohlfart

Kul! Har inte varit inne på ett tag ser jag. Men du fick tag i dig en praktikplats eller?

2015-02-16 @ 23:28:31 Website: http://katarinawohlfart.com
Olivia Hörvallius

Det är kul att se när du lägger upp bilder som är tagna från olika vinklar och med olika ljus så man verkligen ser skillnaden. Vet själv hur svårt det är att fota i studio då jag gör det i skolan ibland, men då är det mest porträtt vilket är sjukt svårt att få till...
Men kul att se som sagt!

Svar: Tack så jätte mycket!
Emelie

2015-03-22 @ 11:42:30 Website: http://oliviahoervallius.blogg.se
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, SwedenInstagram @emelaias


In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...