Emelies Travels -

Det börjar lida mot sitt slut
2008-08-29  10:22:14

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu är det inte långt kvar. Det är inte långt kvar tills jag kommer hem, tills jag fyller år, till min 20 års fest, till att vi åker till Oslo, till att jag har nytt jobb (förhoppningsvis). Ikväll blir det sista kvällen jag går ut här i Visby för i år, och sedan är det bara att packa och städa ur mitt rum som gäller. Jag åker hem på måndag, bara tre dagar kvar på Kneippbyn!


Från personalfesten den 13e augusti

Lägenheten
2008-08-28  09:37:08

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     


Såhär ser boendet ut. Vi ska bo med 2 tjejer, Anna och Frida i september (som vi inte känner) och sedan åker en av dem hem så vi bor bara med en till resten av tiden, om inte någon annan av våra kompisar flyttar in. Det är inte så hög standard på lägenheten, men man får det man betalar för och hyran är som sagt inte så hög så det här blir bra!Funderar bara på hur man ska få med sig all packning ifall man ska flyga eller ta tåg... Och Emma är sjukt flygrädd, så vi får se hur det går!Jag och Emma satt och fikade på Joda igår, och jag började bli lite nervös. Tänk om det inte löser sig med jobb, så står vi där med en lägenhet. Men det borde lösa sig, eller?

'
Men det här ser väl helt ok ut?


Ny design?
2008-08-27  13:13:13

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Lagom till att jag åker till Norge så måste jag ju byta design här på sidan. Gjorde en ny header som jag kanske ska använda, och så blir det lite annat nytt.

Vad tycks?

Jag kanske skulle ändra texten osv men just nu orkar jag inte...

Oslo here we comes!
2008-08-26  23:08:15

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu blir det verkligen Norge! Idag har jag och Emma fått en lägenhet som ligger vid Grünerlokka, 15 minuter från centrum. Det är en lägenhet med 2 rum och kök på 60kvm med låg hyra! Det är hur bra som helst. Och vi kommer antagligen få skjutts också av en anställd till pappas företag som ska dit och jobba, så vi kan fylla bilen med packning


Ett försök till att göra en förståelig karta... Men vi ska bo vid den övre pricken på den zoomade Oslo kartan till höger, den nedre pricken är Karl Johans Gate, huvudgatan i Oslo

Det var ett tag sedan sist...
2008-08-26  22:22:27

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag är dålig på att uppdatera här nuförtiden... Men det händer inte så mycket längre, det är väldigt dött... Den här ön har tyå gått i ide redan. Jag har jobbat väldigt mycket nu, men det har inte funnits så mycket att göra så dagarna har gått långsamt. Men nu är det bokat att jag åker hem om en veckan, den 1 september går färjan!

I lördags var jag ute med Kneippbyngänget och Alexadra och Anna från Gråbo. Vi satt först på Munken och sedan gick vi till Munken där det iofs var smockfullt! Kul var det men det jag fasat för ska hända hela sommaren hände... Jag kraschade med cykeln rejält när jag skulle hem och trodde att jag krossat armbågen, men det är nog helt ok. Klantigt och ont som fan gjorde det!

I går var sista middagen med så gott som hela personalen från Cafeét och restaurangen på Kneippbyn ute på middag på Wallers. Vi åt riktigt god mat men lite seg stämning eftersom många åker hem nu. Idag åkte Elin och Julia hem, det var riktigt sorgligt...Åsa och Emmelie på Wallers


Julia, Marcus och Elin, sista middagen tillsammans


Hehe, snygg bild innan personalfesten för några veckor sedan


 

Kräftskiva
2008-08-21  21:36:39

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     Kräftskivan var kanonkul! Värsta arrangerad av restauranggänget från Kneippbyn med bakade pajer, egengjord glass, massor av kräftor och räkor osv. Och en massa roliga lekar också, riktigt lyckat var det!

Nu har Alex börjat planera för min 20 års fest. Den kommer bli grym! Alla som har blivit bjudna måste komma, det kommer bli hur kul som helst!!
Gott med kräftor!


Helelna, Anna och Malin från restaurangen
Fullt upp med poängräkning från lekarna!

2 veckor kvar
2008-08-20  10:12:15

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Idag är det riktigt bra väder ser det ut som, jag ska ut och springa alldeles strax. Sedan ska jag på allvar ta tag i boende i Oslo, får se hur det går... Jag ska också boka båtbiljett hem, det är bara ca två veckor kvar för mig på Gotland.

Ikväll blir det nog kräftskiva i Axelsro, härligt!


Resedagboken
2008-08-18  13:30:09

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Vädret är kass här på Gotland, men det är ganska skönt för då kan man verkligen ta det lugnt på jobbet.

Jag tänkte försöka skriva lite på resedagboken också, så för er som vill kan ni kika in lite där också då och då. Kanske att jag uppdaterar lite med bilder osv från gamla resor, om jag hinner.

Gå in här:

 

Just nu finns det inte så mycket kul där, men snart kommer det upp lite bilder och information!

Den schteeekiga personalfesten
2008-08-17  13:17:41

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Personalfesten var grym! Lite väl mycket skumpa, men va sjutton... det är ju bara Stockholmsveckan en gång per år! (eller två gånger blev det ju nu då) Allt började på jobbet. Åsa åkte iväg till systemet och köpte rosévin för dricksen som fanns kvar. Hon fick också med sig en hel del frukt, jordgubbar, päron, melon m.m. Det blev en gigantisk fruktbricka och Åsa började doppa jordgubbarna i choklad. Så jäkla gott och riktigt glassigt!

Sedan drog vi upp till Elin och co i deras stuga ovanför Kneippbyn för att göra oss i ordning. Det var så himla trevligt, förfesten är alltid den bästa tycker jag!

Efter att vi var klara gick vi ner till samlingsplatsen på Kneippbyn, och möttes av ett stort gäng schteeekare! Rosa skjortor och stora solglajjer fanns det gott om. Det började sprutas skumpa, och när alla fått sig några glas satte vi oss på bussen och skrek med till den senaste housemusiken. Vi började närma oss Kallis, och alla blev som galna; "JAAAAAAAAAAAAA". Vi klev av bussarna och väntade för att få komma in, när Tuna säger: "Tyvärr, det var visst fullt.. hehe".
Då kom de blå tågen och vi satte oss och körde iväg vidare mott Tott och Beach Club. "JAAAAAAA", men nej, inget Beach Club för våran del. Vi stannade någonstans längre bort längs kusten och lekte lekar som Norska fyllan. En i laget skulle ställa sig och byta om - med 5 stycken stekar! Hahaha det var kul men äckligt.

Sedan kommer vi fram till Snäck, där det också fanns en After Beach som jag inte hade en aning om att det fanns. Pist Off började spela och sedan var det middagstime. Det hölls lite tal och sedan åkte vi buss vidare in till stan där vi släpptes på Borgen och festade hela natten lång.

Åsa gör chokladdoppade jordgubbar


Vi såg Plaskivalen från stugan


Vi var många som gjorde sig i ordning


Elin och Lousie. Notera flaskorna; Åsa lärde mig att sabrera, riktigt coolt var det och stolt blev jag! Hehe


En skål för oss!


Bratsen från restaurangen


Jossan, Malin, Åsa och "Mami"

Jag, Elin och Jossan

Bobbo slog såklart på stort tillsammans med Tuna och Mårten


Utanför Kallis: Malin, Elin, Åsa, Emmelie och Annika


På Blå Tågen: Jag, Rasmus, Josan, Åsa, Elin och "Mami"


Fest på Borgen

New York!
2008-08-17  12:25:07

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu är jag hemma på Gotland igen. Jag kom hem till Stockholm i torsdags, träffade Ylva och Jenkan en stund och sen åkte jag hem till ett tomt hus för att sova lite. Nästa dag satte jag mig på tåget upp till Falun och min kusin Linda mötte mig på stationen. Vi kom hem till hennes hus som var väldigt fint, riktigt snyggt inrett! Där fick jag också träffa lilla Emma som jag inte sett på kanske 4 år, och lilla Celine, vilket var kul!

Jag och Linda hade tjejkväll och tittade på en massa avsnitt av Sex and the city, drack te och åt god glass. Nästa dag kom Kersti och Bjorn, eller BJ som han kallas. Vi pratade om New York och allt kändes väldigt, väldigt bra. Vi bestämde inget direkt, förutom att vi tar hösten på oss för att planera så åker jag dit antagligen efter nyår någon gång. BJ är 6 år och han var riktigt söt, han pratade bara amerikanska så jag ska få lära honom lite svenska. Han verkar väldigt smart, han kan nog lära mig ett och annat också.

Detta blir ju hur bra som helst, nu åker jag snart till Norge och sedan blir det New York.

Är det någon annan som ska till New York nästa år och jobba som Au Pair? Jag ska bo i Maine, en bit utanför stan.


Drar till Falun
2008-08-14  15:09:46

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har jag brottom och ska packa för att hinna med båten. Jag ska åka till Falun på intervju för NY.

Igår var det personalfest. Riktigt schteeek! De var grymt roligt och idag mår jag så sjukt äckligt dåligt. Mer om det och bilder lägger jag upp när jag kommer tillbaka från Falun om några dagar.

Tema: Stockholmsveckan
2008-08-10  11:49:43

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nej det blev ingen flytt, för mina kära gamlingar vägrar att betala tillbaka såklart. Jag får stå ut de tre sista veckorna.

Nu ska jag boka resa till Falun på torsdag nästa vecka, jag ska åka till min kusin och träffa tjejen från NY som jag kanske kommer jobba som Au-pair hos. Det blir en lång resa men den kanske förändrar mitt liv helt och hållet. Häftigt!

Desvärre är det dagen efter den stora personalfesten. Temat är Stockholmsveckan, och jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Trist tema tycker jag. Antingen driver man med det och klär ut sig till en chamagneflaska, eller så kommer man i sina vanliga kläder. 

Några förslag?


Gotland - igelkottarnas ö

Det går bra nu
2008-08-09  21:14:14

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Oj, mycket som händer på en gång.

Igår ringde en kille från Norge angående svar på en jobbansökan. Jag ska komma på intervju på ett café när jag kommer till Oslo.

Igår fick jag också skäll från gamlingarna för att jag hade använt deras hemtelefon en ynka gång när min mobil inte gick igång. Det var droppen, jag pallar inte längre. Så jag började söka andra lägenheter och fick napp, så jag kom precis hem från en skitsjysst kille som vill hyra ut ett rum till mig för den sista perioden jag är kvar här. Så nu gäller det att få tillbaka pengar för augustihyran hos mina gamlingar om det nu är möjligt.... Hoppas det!

Mamma ringer hemifrån och tydligen har jag fått ett once-in-a-lifetime erbjudande. Min kusin har rekommenderat mig som Au-pair hos hennes kompis i New York.

Men jag ska ju till Norge med Emma? Shit, det här kan jag ju bara inte missa.... Kanske kan jag åka dit efter nyår.

Fortsättning följer....

Café-personal middag
2008-08-07  14:37:42

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Igår fick vi en chock på jobbet. Det hade varit så lugnt några dagar för vädret är inte det bästa. Men igår var alla på Kneippbyn ändå och vi var knappt några som jobbade så det blev smått kaos.

Sedan var det middag med cafépersonalen för våra välförtjänta drickspengar. Vi satt på Wallers och åt underbart god mat, och sedan bar det av upp till baren. Åsa beställde in den ena champangen efter den andra och shottar till tusen. Jag kan säga att jag är glad som inte jobbar idag ialla fall. Men kul hade vi, riktigt sköna tjejer jag jobbar med!En fördrink i baren, Josefin och Elin som inte vill vara med på kort

Elin, Malin, Åsa och Malin


Emmelie, Malin, Åsa, Malin, Elin och Hannah


 


Carro, Josefine, Louise, Elin och Annika

Louise 


Medeltidsveckan i full gång
2008-08-05  23:23:06

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
En kort men intensiv och rolig helg! På söndagen gick vi återigen till Vinäger och käkade lunch, sedan gick vi ner till Almedalen och solade lite. På vägen hem gick vi genom norderport och förbi alla medeltidsstånd. Sedan var det dags att jobba för min del, och jag hann ner till hamnen när jag slutade för att säga hej då till Jenkan och Sara innan de gick på färjan. Då var första gången jag kände lite hemlängtan faktiskt, det börjar bli riktigt tjatigt på jobbet och jag är urless på mitt boende och gamlingarna som skapar problem av allt och ingenting... Suck.


Jenkan och Sara på Vinäger

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...