Emelies Travels -

Thailand!
2008-11-24  11:20:08

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu bär det av till Thailand! Det är snökaos i Sverige och resan från Oslo hem till Stockholm igår var ett kapitel för sig. Vi hoppas att förseningarna inte är allt för kraftiga till flyget mot Thailand!

Ha det bra alla där hemma i kalla Stockholm och Oslo!!!

Ny och lyxig lägenhet!
2008-11-20  16:32:48

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Idag skulle vi skriva på lägenheten så vi kan bo kvar här. Men det var en massa problem så vi fick titta på en annan istället. Vilken var hur bra som helst! Helt nyrenoverad, med badkar och diskmaskin och två sovrum! Vi får hyra den för ett halvår för ett bra pris och allt verkar perfekt, det är bara det att den ligger en bit längre bort än vad vi hade velat. På kartan ligger den ca 10 - 15 minuter ifrån vårat nuvarande boende, men det kan man väl leva med! Vi har nog blivit lite bekväma med det vi har just nu, men att få en så fräsch lägenhet så billigt är ju värt den lilla biten extra det tar till stan. Vi får väl skaffa cyklar! Så imorgon ska jag gå och skriva på kontraktet så kan vi flytta in mellan jul och nyår!


Det tar ca 10 minuter för mig att gå till mitt jobb från där vi bor nu och det tar ca en halvtimme att gå till Elin och Jenkan från oss.


För visst borde vi ta den? Vi har  egentligen inte så mycket annat val i och med att jag åker till Thailand på måndag och lägenhetsproblemet måste vara löst innan dess. Mer info om lägenheten finns här.

Hur långt ska man gå för att få dricks?
2008-11-19  13:29:13

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     


Det är många äldre män som sätter sig och dricker på jobbet, gärna i baren så att de kan snacka med oss som jobbar. Det är vanligt att de dricksar bra. MEN. Jag hatar när folk berättar för en i förväg att de brukar dricksa bra för att kräva bra service.  Det blir liksom helt fel. Man dricksar för att man tycker att tillvaron är bra och man har blivit bemött med bra service. Man kan ju inte säga åt personalen att de ska ge full service till denna person, då blir det ju bara falskt från vår sida. Och så vet dem att de kan prata med oss oavbrutet och störa oss i jobbet för att de vet att vi vill ha deras dricks. Men någon måtta får det vara. Att stå och prata med äldre gubbar om helt orelevanta saker och kräver total uppmärksamhet när man har en massa annat och göra, då kan de ta sin dricks och gå någon annanstans. Stammisar är värst. Dricksar de riktigt bra vid vissa tillfällen så tror de att de kan utnyttja detta och få billigare dricka, eller stanna efter stängning. De vill bli behandlade på sitt eget sätt, och vi har inte längre någonting att säga till om för dem tycker att de bestämmer när de har dricksat. De tycker att de kan beté sig hur som helst, och om man säger till dem så berättar de gärna att de faktiskt brukar dricksa mycket och om vi inte passar oss så blir det ingen mer dricks. Frågan är vad som är värd dricks eller inte?

Det var ett gäng läskiga, stora bitiga ryssar som hängde på jobbet en period var och varannan dag. Det gick knappt att konversera med dem eftersom de inte kunde engelska. De fick en varsin favorit av oss i personalen och skulle berätta hur fina vi var och skrev kärleksbrev på deras ryska pengar. Jag var livrädd för att de skulle börja dricksa med norska pengar, för det kändes som att de skulle kunna tro att de kunde köpa oss då. Om de dricksade oss skulle de kräva att vi skulle följa med dem hem! Fy asså!


Sedan är det är ofta gubbar som försöker ragga, men det får man ju ta med en nypa salt. Men det värsta är de gubbar som berättar för en att man inte ska tro att de raggar, att de inte är som alla andra äckliga gubbar, utan man helst ska känna att de är som en pappa åt en. Att man är vänner och man ska absolut inte tro att han stöter på en. Men sedan när detta är sagt så går det bra att flänga ur sig komplimanger till en, och dessa män är inte ett dugg bättre än någon annan ensam snuskhummer. Detta är jättevanligt!


Jag har så himla svårt att bedöma ålder. Att fråga efter legitimation är det värsta jag vet. Man får alltid konstiga blickar och en del blir irriterade och man känner sig jätte dum när man frågar folk som är över 25 år. Men det är faktiskt 23 års gräns på vårt ställe. Jag måste bli bättre på att bedöma åldrar! Jag har egentligen ingen aning om hur gamla folk skulle kunna vara bara genom att titta på dem. För mig skulle de lika gärna kunna vara 17 som 27 (nästan). Och att bedöma vem som är för full eller inte, det är det vanskligaste! Vem ska man sluta servera till, och hur ska man bära sig åt som en liten plutt jänta att kunna bli respekterad av en stor gammal man? Hm, jag skulle behöva gå en kurs tror jag!


Nya inneboende till januari!
2008-11-18  13:39:12

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

På lördagen gick jag och Elin till Frognerparken. Det var en stor park med mycket nakna statyer, sedan gick vi till Dolly´s för att käka pizza. Efter det gick vi hem för att dra vidare ut på stan. Vi skulle gå till mitt jobb till en början, men blev fast där resten av kvällen. Det var mycket folk och bra drag, så varför inte?

Elin åkte hem på söndagen och jag skulle jobba min första söndagskväll själv och göra uppgöret helt ensam. Det gick såddär, vet inte vart min dricks tog vägen så det var inte så kul. Samma sak hände igår, jag måste räkna kassan fel eller något. Så är det världens mest kompliderade uppgör där man räknar exakt allt som gått åt, och det som inte stämmer dras från vår dricks vilket inte är så kul. Men igår iallafall, jobbade jag 9 timmar helt själv och tänkte att det skulle bli en långsam dag. Men det var mycket folk och jag rusade mellan köket och baren som en liten svettig mupp hela kvällen. Men det är lärorikt, fast egentligen skulle man nog behöva vara en till på jobb när det ändå är så mycket folk.

På torsdag ska vi skriva på kontraktet för den här lägenheten för ett halvår. Vi ska bo med två tjejer som just nu bor på Svenska Föreningen, som jag lärde känna på reseledarkursen jag gick i Alperna för ett år sedan. Elin och Helena heter dem, det kommer nog bli hur bra som helst tror jag!


Elin i Frognerparken


Emma på Eilefs i garderoben!

Emilie jobbar för fullt i baren, och jag sitter för en gångs skull brevid och är ledig!

Kaos Torsdag
2008-11-18  12:58:38

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     


I torsdags kom Elin Grune hit på besök! (En kompis från Borås som säsongade på Gotland) Vi gick på stan och shoppade, och sedan gick vi ner till Aker Brygge och ät god mat på Fridays.

Sedan var jag tvungen och jobba, och det var det värsta dagen hittills på det jobbet. Vi var två stycken som jobbade, jag och Ryan. Redan klockan 22 var folk as packade, och allt var kaos. Ryan sprang omkring överallt hela tiden, och jag stod ensam i baren som var full med folk som skulle ha hur mycket drinkar som helst. Jag kan helt klart säga att jag inte hade kontroll för fem öre. Jag serverade nog allt för fulla människor, och jag hade inte koll på om det fanns minderåriga i lokalen. Det blev inte bättre när vi upptäckte en ficktjuv som rotade i alla tjejers väskor, och Ryan var tvungen att ringa polisen och leta efter alla plånböcker som var borta eftersom tjuven inte hade någonting på sig. Katafstrof kväll, inte kul alls och jag hade en stor äcklig klump i magen. När jag vet att skänkekontrollen är ute efter oss så kändes det inte heller bättre. Men nu ska vi ändra att vi blir fler som jobbar på torsdagar eller att vi får en vakt i dörren.

Så jag var väl förtjänt en ledig helg som jag verkligen behövde kände jag! På fredagen gick jag och Elin på stan och sedan gick vi på bio och såg Bond. Den var riktigt bra! Efter den gick vi hem och käkade tacos och sedan kom Jenkan och den andra Elin hem till oss så hade vi lite förfest. Sen gick vi till mitt jobb och tog en öl och vidare till Yatzi. Elin blev helt förälskad och besatt av en kille, det var lustigt och kul att se henne så haha!


Lite party hemma


Elin och Elin Grune
Jag och Jenkan
Två månader i Oslo nu
2008-11-12  13:51:58

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Imorgon kommer Elin Grune, en kompis från Kneippbyn, på besök! Nu har jag jobbat 10 dagar i sträck så jag känner mig förtjänt av några dagar ledigt. Det kommer bli kul!

Denna höst är tydligen Eilefs bästa tid hittills, det går så bra för oss. Varje dag har vi höga omsättningar, och det blir mycket dricks! Igår, en helt vanlig tisdag fick jag 550 kr, härligt! Tråkigt att jag kommer missa personalfesten, men istället är jag i Thailand så man ska ju inte klaga! Det är bara 1½ vecka kvar. Sedan när jag kommer hem är det bara några veckor kvar till jul och vips är det januari. Tiden går så fort, det är läskigt. Nu har vi varit i Oslo i två månader.


Vinst åt Vålerenga men förlust för Eilefs
2008-11-11  01:40:50

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Helgen blev inte som vi trodde. Fredagen var en relativt lugn fredag, och lördagen var katastrof. Som vi laddat upp för denna lördagen, men det kom inget folk! Hela dagen var lugn, och mina 10 timmar som stod på schemat blev 3... Söndagen däremot, då själva cupfinalmatchen var, var kul! Vålerenga vann med 4-1 och det var ritktigt god stämning och mycket folk! Vi öppnade tidigare på morgonen, och det kom en del folk redan kl 11. Men vi får inte lov att servera alkohol tidigare än kl 12, så folk satte sig och väntade på att tiden skulle gå. Sedan när klockan började närma sig 12 började gästerna dra sig mot baren så det blev tillslut kö. Ingen köpte något, utan vi bara stod som fån. När klockan tillslut slog 12 satte chefen på en låt som heter: ge mig en  øl!, och vi började sälja öl efter öl. Ganska komiskt faktiskt!

I lördags efter jobbet kom Jenkan och Marco som var på besök med hans kompis och vi tog en drink. Sedan gick vi till en rockpub och sedan vidare till Livingroom. Jag har inte varit ute på det sättet sedan jag kom hit faktiskt, jag har knappt varit på något dansställe. Men detta var ett bratigare ställe, och jag som inte trodde att brats förekom i Norge för de syns aldrig, men ack så fel jag hade. Och vi skulle inte vara sämre vi, för Marco och Mattias fick för sig att beställa ett bord med champagne, och plöstligt blev det lyx och glamour.

Våra kära grannar har nu flyttat och igår kom de förbi och gav oss en massa möbler som de inte skulle ha med sig. Så vi fick en hel garderob, en soffa och ett soffbord. En stekpanna som man kan laga klok mat i också, så jävla snällt! Tack!


Tidernas helg på Eilefs
2008-11-07  12:50:02

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Allt bara krånglar hela tiden, inget går som det ska riktigt. Vart fan ska vi bo efter jul? Nu har Emma äntligen fått sin lön, men den stämmer inte. Hon har betalat nästan 10 000 kr i skatt, vilket är helt fel, fel!

I helgen blir det mycket jobb och kaos! Det är cupfinal Stabæk - Vålerenga och det beräknas komma enormt mycket folk. Dörrvakten kommer börja kl 9 på morgonen! Jag fick mail från chefen där han skrev: Dette skal bli tidenes helg på Eilefs, ønsker alle lykke til og stå på til krampa tar dere så ska vi leve lenge på denne helga!

MÅLET ER:

  

120 000 FREDAG 200 000 LØRDAG 80 000 SØNDAG

  

LYKKE TIL

  

HILSEN TOMAS


Grattis Sara!
2008-11-07  00:00:39

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Igår fyllde Sara 20 år! Supertråkigt att jag inte kunde vara hemma och fira hennes födelsedag hemma i Sverige, men hon ska komma hit istället så får hon en kalaskul helg! Saknar dig Sara, du är en evig vän =)


Happy Halloween!
2008-11-03  21:41:28

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Bättre sent än aldrig! Idag har jag gjort absolut ingenting för jag har inte kunnat röra mig. Dels för att jag är bakis, men främst för att jag spelade badminton med grannen i går. Och det märktes att jag inte spelat på ett år! Fy fan vilken dålig kondis jag hade och jag sträckte mig överallt. Idag har jag träningsvärk överallt på hela kroppen, ända från nacken och ner. Och inte vann jag heller, helvete! Jag skyller på riktigt kassa racket och en trög boll. Nästa gång får jag se till och få mina racketar hemma uppskickade med fjäderbollar, då jävlar!


Helgen har varit bra, jag har jobbat natt både fredag och lördag. Det var hur mycket folk som helst och jag stod i mini baren - Lilla Eilefs. Där står man själv och säjer endast shots och flasköl, och pratar mycket med gästerna. Jag slog omsättningsrekord båda dagarna, och fick sammanlagt 2300 kr i dricks bara på två kvällar! Riktigt skönt och kul var det. 


Innan min träningsvärk hade hunnit sätta sig så gick jag och Jenkan till en pub på Grünerlokka och blev bjudna på flatline shots, så det är väl därför jag mår som jag gör just nu. Sedan drog vi till Blå där det var jazz kväll, det var sådär kul.


I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...