Emelies Travels -

Wet n wild
2011-02-25  13:04:09

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Idag började vi med att åka tillbaka till MovieWorld för att åka de attraktionerna som var stängda när vi var där sist. Sjuuukt läskiga bergochdalbanor asså! Det pirrade något så fruktansvärt i magen och jag trodde jag skulle dö ett tag, men kul var det! Jossan trotsade sin rädsla och hängde med också, det var bra gjort av henne! Sedan gick vi till Wet n Wild, ett stort vattenland med massor av kul rutchkanor. Oftast är jag inte så förtjust i att gå på vattenland, men det här var riktigt kul! Det fanns så mycket olika konstiga grejer man kunde åka på, och man kände sig som ett litet barn igen. Det går väl inte att beskriva allt vi åkte, det måste upplevas, men vi har haft pirr i magen, skrikit som aldrig förr och skrattat till tårar.
När vattenparken stängde mötte vi upp några killar som vi träffat för några kvällar sedan, som jobbar som livvakter på parken. De tog med oss in igen på någon slags vip kväll för personalen och en del av parken var öppen och de visade en film, Yogi Bear, på en stor utomhusbio framför en stor pool. Så där låg vi och hade det bra tills det blev för sent och vi var tvugna att åka hem och packa, för imorgon bär det av till Brisbane!
Vi guppade omkring i dessa och fördes med en ström längs en kanal och såg ödlor som satt och tittade på oss. Min såriga mage från surfingen börjar bli bättre, men ser inte så kul ut...

Sea World
2011-02-24  07:15:28

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Det är inte så många dagar kvar nu i Surfers, känns lite trist faktiskt. Men igår åkte vi ialla fall iväg till Sea World. Det ingick ju tre parker i vinsten vi fick så vi har varit på Movie World, Sea World och drar till ett vatten land imorgon. På Sea World fick vi i alla fall se en hel del coola shower med sjölejon och delfiner. Så sjukt fina djur, hur får man jobb som delfinskötare, det är väl ändå drömjobbet? Ser så jäkla chill och kul ut! Vi fick också klappa rockor, sjöstjärnor och sjögurkor, slemmiga varelser kan jag lova! Vi såg också hajar i ett stort akvarium, det kändes som att vi var i Cairns och barrirärevet, ser fram emot att få uppleva det!
Idag har varit en lugn dag, låg en stund på stranden som vanligt men nu väntar vi på att tvätten ska bli färdig. Sedan blir det lite förfest innan Ladies Night ikväll!
Häftiga djur
Jag och Jossan på en av alla utekvällar

Karta
2011-02-23  11:46:40

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Här är en karta för att ni där hemma ska få er en uppfattning om var vi befinner oss. Vi började i Sydney, åkte ända upp till Coffs Harbour där vi gick på surfcamp i Spotx. Sedan åkte vi till Byron Bay och simmade med sköldpaddor. Nu är vi i Surfers Paradise på Guldkusten och ska vidare till Brisbane på lördag. Som det ser ut nu ska vi bo där i två nätter, men det kan ju ändras ifall vi får jobb som fruktplockare där. Efter det drar vi till Noosa, och sedan vidare till Fraser Island där vi ska campa. Därefter blir det Whitsundays och där ska vi segla, och efter det Magnetic Island där det finns en massa vilda koalor. Sedan bär det av till Cairns och barriärrevet, och där ska vi upp till Cape Tribulution där vi ska bo en natt i regnskogen. Det fick jag inte med på kartan men det ligger över Cairns en bit. Så ser det ut nu, de viktiga stoppen. Men vi kommer antagligen stanna på en massa andra ställen längs vägen!

Dagarna rullar på här i Surfers Paradise
2011-02-21  12:34:43

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Så, vad har hänt de senaste dagarna då? Inte så mycket egentligen. Bara chill på stranden och fest på kvällen. Vi var på en Big Night Out med hostelet, och det var riktigt kul! Det har varit sjukligt varmt nu ett par dagar, men nu har det tack och lov regnat lite och till och med åskat. Det var ju inte så kul det, med åska, just den dagen vi åkte iväg på Movie World, typ som Gröna Lund. Och eftersom det blixtrade och hade sig så kunde de inte ha alla attraktionerna öppna, men vi hade massa annat att göra ändå. Vi gick 4D bio, där vi brev nersprutade med vatten i biosofforna som dånade och skumpade. Vi gick också på en stuntshow där de körde hej vilt med bilarna. Trodde inte mina ögon ibland, det var riktigt coolt! Ikväll är första kvällen vi tar det lugnt sedan Jossan kom, så vi är sjukt trötta och det ska bli riktigt skönt att få sova ut. God natt på er alla där hemma!


Roomies! Cloe, Paige, jag, Jossan och två tyska tjejer


Brända efter en heldag på stranden


Bilshow på Movie World, helt plötsligt delades bilen av på mitten


Några bilder från Surfcamp
2011-02-19  10:26:40

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Hela gänget första dagen. Alla bilder är från första dagen, fanns inga bilder från de andra dagarna när vi drog ut på de riktiga vågorna!

Mycket fest i Surfers
2011-02-19  10:20:25

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har vi checkat in på vårat nya hostel här i Surfers Paradise, och de senaste dagarna har bestått av en hel del fest och vi fortsätter på samma spår. Ikväll blir det pubrunda med hostelet så snart måste jag börja fixa mig! Det har varit helt sjukt varmt här nu, det märks att man kommer längre och längre upp. Och idag har jag smörjt in mitt ansikte med solskyddsfaktor 50 typ 5 gånger och ändå är jag röd som en kräfta. Solen är så sjukt stark här, och havet svalkar inte för fem öre så man får ta strand duscharna istället. Lite säkrare är det ju att inte bada, igår förmiddag stängde de av stranden för att man såg en tigerhaj simma omkring i badområdet. Det flyger helikoptrar hela dagarna fram och tillbaka för att spana efter hajar. Så är det här i OZ, men ändå är man inte speciellt rädd för det är så svårt att förställa sig att man simmar omkring med hajar.
Surfers Paradise Beach är så lång att när man sitter i mitten kan man omöjligt se varken var den börjar eller slutar, riktigt nice faktiskt. Så man kan gå långa strandpromenader.
Ladies Night var kul, helt sjukt att vi fick en helkväll helt gratis. Vi fick gratis sminkning av en make-up artist, gratis parfymer, gratis drinkar tills man stupade och toaletterna var inredda med guld och rosor. Coolt! Fler sådana kvällar ska det bli!
En bild från när vi var i Nimbin utanför Byron Bay, med en tysk som vi hängt med ett par dagar.
Pubrundan i onsdags
Inne på toaletten på Vanity, Ladies Night
Min nya bikini!

En vecka i Surfers
2011-02-19  10:03:50

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Torsdag 17 februari

Idag har vi haft en helt underbar dag, vädret har varit grymt så vi har bara legat och latat oss på stranden hela dagen. Trots pubrundan igår så har vi för en gångs skull känt oss lite utvilade, skönt med sovmorgon första gången på bra länge! Det var antagligen inte det bästa att gå på pubrunda igår för vi var så sjukt trötta, vi har inte sovit många timmar på senaste tiden. Men vi fick se en hel del nattklubbar och ikväll ska vi gå på Ladies Night och dricka gratis hela kvällen.

Nu har vi ändrat planerna lite. De engelska tjejerna vi hängde med i Byron Bay var helt sjuka i huvudet, precis som man föreställer sig att engelsmän är. Jag vet inte var de fick all energi ifrån, men showa kunde dem allt! Så en av tjejerna, Zoe, ställde upp i en tävling och vann. Priset var att hon fick en veckas gratis hostel i Surfers Paradise, med inträde till 3 olika nöjesparker och en Big Night Out (typ pubrunda). Men eftersom deras tidsplan är ganska häktisk så hade de inte möjlighet att utnyttja detta, så vi fick den av henne. Så vi kommer tillbringa en vecka här i Surfers, det blir ju väldigt billigt för oss. Så nästa lördag åker vi till Brisbane och bor där i två nätter, och sedan vidare till Noosa. Synd att inte biljetten var i Byron Bay, för där hade vi sjukt gärna stannat en vecka. Men det blir nog bra det här med!


Allmant babbel
2011-02-16  08:12:08

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Bara sa ni vet, det tar sjukt mycket tid att forsoka hinna med att skriva pa den har bloggen, men jag gor sa gott jag kan! Man har ju inte sa mycket tid for datorer och sant, och darfor blir det ibland langa mellanrum for uppdateringarna. Men jag har runt 40 lasare, och det ar ju kul att folk faktsikt vill lasa! Jag har lagt in Jossans blogg pa hogra sidan lite langre ner i bloggen, sa det ar bara att klicka dar ifall ni glommer adressen.
Det kommer snart bildbevis fran surfingen, har bestallt  bilder idag sa nar som helst dyker de val upp har.

Surfers Paradise
2011-02-16  07:09:55

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Efter en vild kvall i Byron Bay tog vi bussen langs guldkusten upp till Surfers Paradise och lamnade New South Wales bakom oss och kom in i Queensland. Sa nu har vi stallt bak klockorna en timme! Idag har vi bara chillat pa stranden och shoppat lite, blir antagligen en galen pubrunda ikvall sa det blir skoj!


Snodde lite bilder fran foretaget vi kajakade med, for de hade tagit bilder pa en skoldpadda med gruppen som var dagen innan. Det var precis en san har jag sag!


Jossans blogg
2011-02-15  07:59:23

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jossan skriver ocksa blogg, kolla in den! josefingoransson.blogg.se

Simma med skoldpaddor
2011-02-15  07:58:13

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Dagen idag började med stress, trötta och bakis skulle vi försöka hinna med att käka pannkakor som bjöds på hostelet innan vi skulle vidare med bussen som skulle ta oss ut på sea cayaking. Men vi hann bara ta pankakorna så fick vi käka dem i bussen och vips var vi kända som the swedish pancake girls. Ut i kajaken, trotsa vågorna och mot sköldpaddorna. Vi paddlade bort en bit och spanade efter delfiner och sköldpaddor, och när hoppet nästan var borta dök det upp en sköldpadda en bit från kajaken för att ta lite luft. Inte nog med det, när vi senare fick snorkla fick jag uppleva något så sjukt häftigt. Jag simmade bort från gruppen på min egen hand och spanade, och när jag minst anade kom det en sköldpadda vid min sida och simmade jämte mig. Den var så nära att jag hade kunnat ta på den om jag hade vågat. Den tittade på mig och svävade i vattnet, som om den flög och jag följde den en lång bit innan det blev alldeles för långt bort från gruppen. Självklart hade jag inte kameran med mig, typiskt nog, men jag intalar mig att han säkert var kameraskygg och säkert inte hade hälsat på mig om jag hade haft kameran. Jag var ju ändå tvungen att hämta kameran och försöka hitta honom igen, men det gick ju såklart inte. Men det var sjukt häftigt! Tyvärr blev Jossan sjösjuk (/bakfull) så hon mådde inte alls bra under turen. Stackars henne, hon kunde inte tänka på annat än att få komma i land igen.

Ikväll ska vi göra Cheeky Monkeys igen, och imorgon bär det av till Surfers Paradise. Jag hade egentligen velat stanna här längre, men vi har ju bokat resan vidare, så man får väl komma tillbaka och jobba här så småningom kanske.

 


Skitsnygga kajakare
Hippies i Nimbin
2011-02-15  07:55:13

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Det blev dock en tidig kväll för oss, för nästa dag gick vi upp klockan 5 på morgonen för att promenera bort till fyren för att se soluppgången. Det var sjukt vackert, men väldigt tidigt dock. Sedan hoppade vi på bussen som tog oss till Nimbin, en liten by som ligger en bit innåt i landet, där det endast bor hippies. Knark är olagligt i Australien, och även så i Nimbin, men där ser polisen bort ifrån det så alla i byn var påverkade av maruijana, kakor eller svampar eller allt vad det nu kunde vara. En hel flummig by helt enkelt, och vi blev erbjudna dessa cookies ett antal gånger men trots att vi var lite nyfikna på vad det var vågade vi inte testa, bra det antar jag! Sedan drog vi iväg på BBQ, så vi hoppade in i den här lilla färgglada hippie bussen, väldigt sliten och skraltig med en galen busschaufför och trodde ibland inte att vi skulle överleva färden, men kul var det trots rädslan. Så var vi förbi ett vattenfall också, men det hade regnat så en massa lera hade runnit ner i floden så det var inte så fräsch att bada tyvärr. Annars hade vi kunnat hoppa från klippor ner från vattenfallet.

Väl tillbaka i Byron Bay så mötte vi upp gänget som vi har blivit, en tysk, en sweischare och tre engelska tjejer, och så vi svenskorna. Vi gick till Cheeky Monkeys, inne stället nr 1 i Byron Bay, och vann kannor med öl och fick gratis käk, perfekt. Kvällen blev riktigt rolig och det var sjukt mycket folk och ja, Australiensare är sjukt snygga, helt min stil och precis som jag föreställt mig en cool, snygg blond surfare!


Soluppgang i Byron Bay


Pa vart ganska lyxiga hostel, det ar jattefrascht, Nomads heter det


Nyfunna vanner


Byron Bay
2011-02-15  07:51:28

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Nu har vi gjort Baron Bay också, och jag älskar den här lilla byn! Så jävla mysig är den. Vår busschaufför från SpotX till Byron Bay var världens coolaste busschaufför. En riktig aussie dude med cowboy hatt. Han kände för att hänga med oss och några andra engelska tjejer från bussen, och visade oss runt på en guidad tur i byn. Gav oss hur många bra tips som helst, och tog med oss till ett ställe där vi fick jätte billig mat. Han berättade om lokalborna, vem som var cool eller inte osv och så visade han oss till kvällens pub. Där drog han med oss in i folkmassan, in till en liten gräskulle som tillhärde puben och så satt vi där i gräset och drack öl mitt i barområdet. Vi såg också världens coolaste snubbe som dansade så sjukt roligt så man kunde inte sluta titta på honom. Alla ni som känner Karro från Alpe, tänk er hennes dans fast 10 gånger galnare. Och så såg han ut som en kopia av Viktor från Alpe också så det var en ganska rolig kombination!


Possums, ormar, ödlor och papegojor.
2011-02-15  07:49:46

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

12 februari

Igår var vi helt döda efter surflektionen, så det blev lite chill nere på beachen. Sjukt varmt vatten är det här! Surfingen gick himla bra faktiskt, den här gången åkte vi längre ut och tog de riktiga vågorna och jag fick ett par riktigt härliga åk. Det var ganska stora vågor och starka strömmar, så man fick paddla för sitt liv och kämpa för att komma ut över vågorna när de bröt över en. Men kul var det och när vi var färdiga insåg man hur slut man var i hela kroppen. Jag förstår varför surfare har snygga kroppar! Kvällen blev en del festandes runt lägerelden, vi har träffat en massa nya människor från alla möjliga olika hörn i världen.

Sista dagen trotsade jag min allt för uppskrapade mage och sköt smärtan framför mig, för inte vill man missa en surflektion! Något som gör så fruktansvärt ont just nu, jag undrar om mina leverfläckar någonsin kommer tillbaka för dem är som bortskrapade. Men det är faktiskt värt det, så kul är det! Nu kan man kalla sig surfare i alla fall, för jag kom upp på en massa stora vågor och bara gled fram i vattnet, nu kan man bara bli bättre och bättre. Kul när det kom fram folk och tyckte att man var duktig, kanske har snowboardingen hjälpt mig på traven trots allt?

Jo vi har haft det riktigt bra här i SpotX, sovit i tält och vaknat till kvittret av en massa gröna papegojor, sprungit på en stor ödla på väg in till duschen. Dagen innan vi kom hade dem surfat med delfiner som ville vara med och leka, tyvärr kom de inte tillbaka under våra dagar men det låter ju riktigt häftigt i alla fall. Vi har också paddlat kajak i en liten flod som gick längs campingen. På väg till kajakerna prasslade det till i buskarna, och det var definitivt något stort som gömde sig där. Killen som vi gick med trodde att det var en pytonorm för det bor en sådan där i närheten. Det skrämde upp oss lite så när vi väl var ute i kajaken fick vi för oss att det gömde sig krokodiler där, så vi vände ganska kvickt när vi såg bubblor komma upp ur vattnet.

Nu är vi på väg till Byron Bay, och vi körde precis förbi en varningsskylt för koalor. Hoppas ingen blir för hög på eukalyptusen så de ramlar ner på bussen!
Taltomradet
Mysig lagereld och surfbrador som sofforKajakturen


Bilder fran Sydney
2011-02-15  07:41:28

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     


Pa vart hostel i Sydney.


Coola snubbar pa Taronga Zoo

Fagelshowen med fantastisk utsikt


Det finns vilda odlor overallt


Laskig spindel


Pa Manly Beach


Flying foxes


I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...