Emelies Travels -

Solen har hittat fram till Airlie Beach
2011-03-25  10:33:29

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Vi tog bussen fran Cattle station till Airlie Beach och stannade till vid en BBQ plats utmed havet. Där lagade vår busschaufför lunch till oss, som bestod av australiska typ potatisbullar, Baramundi (australisk fisk) pastasallad m.m. Det var nice, och vi fick besök av ett gäng papegojor. Rainbow Lorikeets heter dem, och de är typ lika vanliga som gråsparvar hemma i Sverige.

 

Efter ca 2 veckor med regn har vi nu äntligen fått solen tillbaka, och varmt som sjutton är det också. Så vi har mest legat och latat oss vid lagunen och festat som vildar på nätterna. Det påminner faktiskt lite om Byron Bay här, och det är sjukt kul uteliv så vi har varit ute varje dag sedan vi kom hit. Vi har träffat riktigt många härliga människor också, några svenska killar, tyskar, kanadensare, holländare, till och med några killar från Kenya som var vita (vilket jag tyckte var jättekonstigt?). Det finns inte så mycket annat att berätta faktiskt. Vi åker ut till Whitsundays öarna på lördag och vi har hört så mycket gott om dessa båtturer, så jag ser verkligen fram emot det!

 

Sista dagen i Airlie Beach gick vi på en Didgeridoo kurs. Vi fick lära oss att spela på detta aboriginska instrument och det var riktigt svårt! Men det var sjukt kul att testa det, nu har man en helt annan uppfattning om hur duktiga de är som spelar på gatorna. Lustigt instrument!

 

Som sagt, vi har festat väldigt mycket i Airlie Beach, det finns inte så mycket annat att göra på kvällarna. Men sista kvällen tänkte vi ändå att vi skulle ta det lugnt, och jag skulle ta mig tid till att skypa. Vi var så sjukt trötta och kände inte för att dricka alkohol över huvud taget. Men tji fick vi, för när vi drog ut i våra strandkläder och skulle käka gratis pizza på byn, ställdes det fram gratis kannor öl framför oss och lite senare bjöds det på shots och en massa lekar så helt plötsligt ställde vi upp på limbo bland annat. Och så kom det gratis drinkar och så var kvällen i full gång – i bikini. Ganska komiskt. Men kul hade vi, och det passade väldigt bra att de hade en Didgeridoo tävling eftersom vi lärt oss spela det den dagen.

 

De målar toaletterna överallt, ganska fint faktiskt!

Vi stannade på lunch på väg till Airlie Beach

Vår busschaufför var grillmaster

Rainbow Lorikeets

En av alla kvällar i Airlie, Jossan med en tysk och en engelsman från vårt rum

En annan tysk

Airlie Lagoon

Lagunen

Airlie Beach, men man får inte simma i havet pga maneter.

Vi firade St Patricks Day, och klädde oss i grönt

Vi lärde oss spela Didgeridoo

En video från när de spelade Didgeridoo på kvällen på Magnums Pub

Jossan väntar spänt på alla kannor öl som står bakom henne (jag har lärt henne att dricka öl å nu är hon en riktig man)

Airlie Lagoon, en riktig Fritidsresors semesterbild, tidning och solhatt!

 


Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...