Emelies Travels -

Vi ses om en vecka...
2012-06-25  09:55:11

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
... för nu drar vi på Peace and Love i Borlänge! So long!


Sankt Hans - den danska midsommaren
2012-06-25  00:50:37

Get more visitors to your blog! Permalink  Köpenhamn, Danmark  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Efter en helt galen svensk midsommarafton var det bara att ta sig en återställare då det var dags att fira på danskt vis. Det var Sankt Hans, den danska varianten av midsommar blandat med valborg. Jag och Jossan tog oss bort till Faelledparken och såg på när de brände häxorna på bål medans Chrisse oturligt nog var tvungen att jobba. Sedan körde jag och Jossan en lång pubrunda som slutade där en kväll ofta kunde sluta för Jossan på vår Australien resa... Det blev en intensiv men kul helg och nu laddar vi om inför Peace and Love. Att jag egentligen skulle behöva gå på detox innan festivalen ens har börjat borde jag nog inte nämna här. God natt! 
 
 
 
 
 

Midsommar!
2012-06-25  00:41:13

Get more visitors to your blog! Permalink  Köpenhamn, Danmark  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Så var det en en gång midsommar även detta år! Vi skulle ju såklart fira det så svenskt vi bara kunde här i Köpenhamn, så vi tog med oss Jossan och mötte upp några random svenskar som styrde upp ett midsommarevent i en park. Vi hade en liten, liten midsommarstång, kransar i håret, snapsvisor, sill med färskpotatis och gräddfil med gräslök direktimporterat från Sverige a la Jossan. Det lektes lite lekar, vi gick tipsrunda och vi fick lära några danskar äta sill. Nubben tog fart i sommarflickorna så snart dansade vi vidare in till stan för att dricka somriga strawberry daquiries och vattna kransarna. Det blev en lyckad kväll som trots allt slutade med strålande väder och glada miner ;)
 
Midsommarkrans pyssel
 
Jossan och jag
 
Söta tjejer
 
 
Tipsrunda
 
En död dansk efter en första upplevelse med sill
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Familjevisit
2012-06-18  23:58:42

Get more visitors to your blog! Permalink  Köpenhamn, Danmark  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Tack alla ni som lägger ner lite energi på att skriva kommentarer! Det blir jag jätteglad för! Det är kul att se vilka som läser av er jag känner men det är också väldigt kul att läsa er andras kommentarer också! Och ni skriver så fina kommentarer, jag tackar och bockar verkligen! Fortsätt med det, så ska jag försöka bli bättre på att svara på dem också. Just nu har vi väldigt dåligt internet men vi ska se till att fixa det inom kort.

I helgen var min kära mor och bror på besök. Det gick alldeles för fort, jag jobbade mest hela tiden så jag hann knappt träffa dem. Men det var mycket trevligt, vi gick ut och åt och drack drinkar, promenerade och myste i lägenheten bland annat. Nu har brorsan dragit vidare till Miami där han är på språkresa och jag väntar spänt på att få se lite bilder därifrån. Jag hade mer än gärna följt med honom!


Nu i helgen är det ju midsommar! Det ska firas då vi fått ledigt och Jossan tar sig hit så det blir nog en kalashelg! Sedan bär det av mot Peace and Love, det börjar bli dags att införskaffa sig ett tält, måske!

Den röda gubben är död
Vi har hittat en grym bar med underbara drinkar, jävligt billiga dessutom. Farligt!
Världens bästa mamma

Heja Danmark!
2012-06-11  18:07:05

Get more visitors to your blog! Permalink  Köpenhamn, Danmark  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Fotbolls EM är igång och systrarna P är lyckliga över att det är stor fest i deras trädgård Kongens Have hela sommaren. Danska huliganer och röd-vita färger överallt. Vi gillart. Det är väl bäst att sätta sig in i det där med fotboll nu då, inte för att jag någonsin gjort det förr eller vet hur det fungerar men jag kan dricka öl det vet jag i alla fall.
Såhär festar man i Danmark. Man lär känna nattklubbsägare och dricker mängder av sprit på klubbarna runt om staden.
Såhär kan man också festa i Danmark.
Förutom det där med alkohol så är vi ganska inställda på träning just nu. Vi har lyckats skaffa oss gymkort så nu jävlar ska här tränas. Kan brorsan gå ned 8 kilo på en dryg månad borde väl fan jag också kunna det! Du är grym Oscar!

De senaste 5 åren...
2012-06-11  15:30:18

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Tiden går fort och såhär i stundenttider har jag börjat fundera på hur länge sedan det egentligen var sedan jag gick i skolan sist. 5 år sedan. Hjälp. Mycket har hänt sedan dess kan jag lova. När folk frågar vad jag har gjort vet jag inte var jag ska börja. Det händer att jag glömmer bort något land jag jobbat i för det är alldeles för många att rabbla upp. Mina kompisar är färdiga med sina årslånga studier och jag själv har inte ens börjat. Jag är fortfarande ute och leker av mig, har kul och flyr från verkligheten. Jag hoppas fortfarande att en röst ska dyka upp från ingestans och säga till mig vad jag ska göra i mitt liv. Den rösten har inte uppenbarat sig på dessa 5 åren än så länge, frågan är om den någonsin kommer att säga mig något. Antagligen inte. Hur som helst är jag sjukt glad för allt jag upplevt, alla människor jag mött och alla minnen jag har inom mig. Jag har dock en gräns för mitt resande, och planen har varit att växa upp när jag blir 25 år. Den gränsen känns väldigt lagom, och om ett och ett halvt år är jag nog redo att slå mig till ro någostans här i världen och kanske börja studera till journalist eller något inom reklam och bildredigering. Eller så har det dykt upp en annan idé. Varför inte dra ihop ett gäng av sina härliga vänner och starta en sjukt mysig bar/mindre restaurang för några år, på ett varmt ställe? Vi får se helt enkelt, men efter en skidsäsong i Kanada eller eventuellt Alperna om det skiter sig med visum, och en roadtrip i USA är jag nog ganska klar med mitt flängade hit och dit. Det som jag verkligen skulle vilja göra dock är att åka på volontärresa i Afrika eller skaffa ett fadderbarn och hälsa på. Hmm tankarna är många men som sagt, jag har hunnit med ganska mycket de senaste 5 åren...
...bland annat...

Höstrusk i juni
2012-06-05  17:56:17

Get more visitors to your blog! Permalink  Köpenhamn, Danmark  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Vad fan hände med vädret egentligen? Efter Hemsedal tyckte vi det var suveränt att gå direkt från skidkläder till shorts för att slippa den där tråkiga mellanperioden. Men vafan, har hösten redan kommit eller? Det värsta var i lördags när jag och syrran sprang runt stan för att hitta Distortion i iskallt spöregn utan paraply. Vi var tvugna att ta en shot på varje bar vi passerade för att få upp lite värme innan vi kom fram dit vi skulle. Hmm.. hoppas det blir varmare till helgen eller frammåt midsommar! Det finns egentligen inte så mycket att blogga om just nu faktiskt, i den här kylan har vi bara velat krypa ner under täcket i soffan och kolla på film i vår mysiga lägenhet. Det finns dessutom inte så mycket kul bilder att lägga upp heller, det blir bara att vi tar tråkiga bilder på varandra i brist på annat så här får ni väl lite nördiga egobilder ifall någon glömt hur vi ser ut!

Distortion helgen
2012-06-04  16:17:02

Get more visitors to your blog! Permalink  Köpenhamn, Danmark  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Så var vi redan inne på den tredje veckan i här Köpenhamn. Veckan som gick jobbade vi ganska mycket, tillräckligt mycket för att nästan missat Distortion helt och hållet. Jag lyckades komma ifrån en kväll från jobbet och smet bort på festivalgatorna som var helt fullsmockade av människor överallt. På tak, i fönster med dinglande ben utanför, på lastbilstak, på gatorna och i röda plast pissoarer gömda mitt bland folkmassorna. Det var helt sjukt, folk sålde shots och öl från sina cyklar och det fanns ölstånd överallt. Det spelade olika DJ's på olika gator så man bara dansade sig fram genom staden. Helt olikt sverige verkligen. Det är sjukt hur Norge är så superstrikt, Sverige är som alltid lagom och så lilla Danmark är helt galet. Alkohol kan man köpa överallt när man vill på dygnet och det är superbilligt. Nu ska jag pysa iväg till jobbet och hoppas få ett schema så man kan planera sitt liv lite. Endast tre veckor till Peace and Love nu, woop!

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...