Emelies Travels -

Bildbehandlingsuppgift
2014-04-30  16:08:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Photography  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
 Jag har en skoluppgift där jag ska bildbehandla några bilder och visa före och efter på olika medier. Så här är dem: 
 
 
 
 
 
 
 
 Den sista bilden skulle jag redigera så att den fick två helt olika känslor. 
 
 
 

Diving @ Koh Tao
2014-04-24  14:02:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Såhär nice hade vi det när vi dök i Thailand! Den som orkar se hela filmen får också se mig och mina rookie skills på kite. Enjoy!
 
 

 
 
 

Glad påsk!
2014-04-22  00:48:15

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Eller glad midsommar? Sill, nubbe, jordgubbstårta och shorts-väder, skulle ju lika gärna kunna vara midsommar! Jag har jobbat hela helgen och det har varit riktigt kul faktiskt! Sjukt nice att servera rosévin till glada gäster som precis lagt till med sin båt på bryggan. Trivs riktigt bra redan, har verkligen hamnat på ett bra ställe och jag ser faktiskt fram emot nästa pass. Kul att få jobba igen! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Springtime!
2014-04-17  18:27:24

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Åh nu är det verkligen vår, sååå himla nice! Jag och brush drog ut på longboard trip idag i solen, körde väl en 6 km i alla fall men sen höll Chips på att storkna. Satan vad han sprang. Det är mycket jag ska lära mig just nu känner jag, det är longboard, det är bildbehandling, det är foto, det är kitesurfing och ikväll ska jag börja nytt jobb. Och så skulle jag ju testa att fota lite med lång slutartid så att det blev lite fartbilder på longboarden, första gången jag testar det och det var ju inte det lättaste. Bilderna kanske blev lite vääl fartiga då, inte så mycket skärpa heller men aja, I'm leraning! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Asså svettigt blev det, och nu är det VÅR!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snygga kameraband till salu
2014-04-08  14:41:00

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag blev lite kär i dessa kameraband när jag var i Thailand så jag tänkte att det kanske finns en marknad för detta i Sverige. Det är ju värt att testa och se, så om det finns något intresse för det här köper jag in fler! 
 
De är handgjorda och rejäla, finns i hur många olika färger och mönster som helst, och i två storlekar. Jag har köpt hem dessa sex som går att köpa för 350 kr styck. Så om du vill pimpa din kamera, hör av dig till min mail emelaia_@hotmail.com så löser vi resten där. Först till kvarn!
  
I fell in love with these camera straps when I was in Thailand so I thought that it could possible be a market for this in Sweden. I thought I could give it a try and see, so if there is any interest in this I will get more of them!  
 
They are hand-made, available in many different colors and designs and in two sizes. I bought home these six and they can be purchased for 350 SEK (35 Euro) each. So if you want to pimp your camera, please contact my email emelaia_@hotmail.com and we can sort the rest there.
 

One night in Bangkok
2014-04-08  14:27:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Sista dagen i fantastiska Thailand spenderades i Bangkok där vi mest sprang runt på MBK och shoppade. Det blev en sväng på en nattmarknad också, lite olustig sådan... Längs med gatan låg strippklubbar och killar kom fram och skulle sälja på en "sexshows". Nja, inte så intresserad... 
 
Vi avslutade på en nice restaurang med det sista målet thaimat för denna gång, sedan var det bara att sova några få timmar innan det var dags att ta sig till flyget nästa dag. 
 
 
 
 Sjukt god alkoholfri drink! Typ fem lychee, krossad is, limejuice, mynta och en skvätt sockerlag. Nam!
 
 
 
 
Kass kvalité, men det är inte så lätt att fota gatufotografering... Jag känner mig som en hemsk skurk och det är ju inte som att folk inte ser när man kommer där med sin bamske kamera. 
 
 
 
Shopping, shopping! Nice, ny garderob för billiga pengar! Har faktiskt fyndat en hel del. Måste tipsa om Gopro staven jag hittat, asså den är verkligen bra! Finns att köpa här (Quick Pod). Den är verkligen uttänkt och har alla funktioner man kan önska. Det blev en kite-sele också, resten får jag väl hitta begagnat. Ett antal kameraband tog jag med hem, kolla in detta inlägg för jag tänkte sälja några. 
 

Hua Hin life
2014-04-08  13:29:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Alltså åååh den här filmen dök upp på Facebook, så himla fin! Blev helt rörd. 
 
 
Två veckor går jäkligt fort men vi har hunnit med mycket. De sista två dagarna i Hua Hin spenderades på beachen med massage och välförtjänt lat-häng. Bättra på brännan som hur som helst ramlar av på flyget hem. Kan vatten vara torrt? För i sådana fall är vattnet torrt i Sverige. Efter en dusch har huden på mina händer liksom krymt ihop så händerna får inte plats längre, typ.
 
Thailand är så himla underbart, alla är så vänliga och snälla. Här åkte vi förbi några barn som ville bli fotade.
 
 
 
 
 
 
Världens godaste pannkakor! Thailändska Rotee, degen är supertunn och krispig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sista kvällen var vi på Cikada Market och åt superbilligt. Man köpte kuponger i ett bås och sedan kunde man gå runt och plocka på sig vad man ville ha, typ som en foodcourt. Sjukt gott och fräsht! 
 
 
 
Skönaste Thaisnubben hjälper pappsen välja mat
 
Selfie, selfie... Gopron är min selfie vän.

Kite dag fyra
2014-04-08  13:02:11

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Tillbaka i Hua Hin var nu min kropp återställd och näsan inte längre ett uppbränt öppet sår så jag tyckte att det passade bra att nöta vidare på mina kiteskills.
 
Och det gick minst sagt bra: 
Eller nej, juste, det där var ju inte jag... Jag är ju den där påklädda bruden i sexig hjälm och flyväst. 
 
Haha aja den andra bruden var sjukt cool och grym så en vacker dag är jag där! Hur som helst, dagen spenderades med att öva på att köra motvind och göra enkla vändningar. Det gick väl helt ok ändå, Alex, min tränare, tyckte att min regular-sida var nästintill perfekt men goofy-hållet är lite trögare. Och fan för alla dessa satans maneter. Asså de förstör ju!!! Jag är ju glad för att jag är påklädd, skit samma att man ser ut som en val i latexdräkt, för de där jäkla klumparna ligger ju där och skumpar runt överallt, precis där jag kör! Vid ett tillfälle när jag ramlat, brädan var borta åt helvete, och kiten krashad i vattnet så kom ett sånt där hat-tillfälle. Asså jag fick inte kiten att börja flyga igen utan jag ser den där satans manetklumpen precis i min färdrikting och det går ju knappast att svänga eller stanna när kiten bara drar ner längs med vinden och jag som en liten skuttepelle efter. Maneten kom bara närmre och närmre och paniken ökade, jag skulle få en manet rätt i nyllet. Med nöd och näppe lyckades jag på något sätt halvt hoppa över den men bjässen skulle ändå bränna benet på mig. Aaaaj och bläää. Äckliga djur! 
 
Den där vita klumpen där är en sån satans manet. Så jäkla stor och ond. 
 
 
Alex visar hur det ska se ut
 
 
Kul att se tjejer köra! Fattar inte hur hon kan köra så bar, jag hade ju blivit ett enda stort manetsår hela jag. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Back to Hua Hin
2014-04-08  12:22:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Efter några nätter var det dags att bege sig tillbaka till Hua Hin. Koh Tao är verkligen sjukt fint och nice. Där finns en betydligt yngre publik än i Hua Hin där man ofta ser stora ålderskillnader på västerländska män och små thailändskor. Men vill man inte festa eller dyka så kan man nog snabbt tröttna på Koh Tao, det finns inte så mycket annat som händer där. Hua Hin är en livlig stad med hur många marknader som helst, möjlighet till utflykter till ställen i närheten, det är väldigt blåsigt vilket gör det till bästa kitesurfinstranden i Thailand osv. Men varken dykning eller fest finns på kartan (i alla fall inte i min ålder, tror jag hoppar gubbhänget). 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ryttarna på stranden älskar verkligen sina hästar. De pysslar om dem och schamponerar dem dagligen. Att vissa väljer heltknasiga bett eller hur bra hästarna egentligen mår av att schamponeras varje dag är en annan fråga, men kärlek får de i alla fall! 
 
 
 
           
 
 

Koh Nang Yuan
2014-04-08  11:56:40

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
En tio minuters lång båttur bort från Koh Tao ligger vackra Koh Nang Yuan. Tre små öar som länkas samman av en strand. Vill man inte dyka så är snorklingen nog så bra här! Bara ett stenkast längre bort dök jag dagen innan, och det fanns väldigt mycket fint att se på även under snorklingen. Mysig ö men dock lite väl mycket turister, vilket kanske inte är så konstigt. Vattnet kryllade av Japaner/koreaner (same same but different? Juste mamma vi skulle ju googla upp så att vi kan se skillnad på var de kommer ifrån!) i knallorange flytvästar som inte kunde simma. Och sol vill de ju heller inte få på sig. Man känner sig som en cancer dyrkare när man går omkring halvnaken och låter solen steka varenda vrå på kroppen medans de ligger i tjocktröjor under parasollen... De måste ju tycka att vi är helt koko. Det är ju tur att världens alla hörn är så olika annars hade den ju inte varit lika fashinerande! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koh Tao
2014-04-07  23:50:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Såå himla mysig ö alltså! Typ alla på ön är ute på dagarna och dyker och sedan fylls stränderna med puffkuddar och mysiga facklor då alla samlas för kvällen. Efter att solen färgat världen orange dras det igång fireshows och lampor i alla olika färger blinkar i träden. Underbart. Vackra ö!
 
 
 
 
 
Mmmm hawaiian chicken salad, så stört god!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Diving @ Twins & Junkyard
2014-04-07  19:31:34

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Det blev dags att lämna det blåsiga kite vattnet i Hua Hin för att upptäcka lite klarare vatten på Koh Tao. En resa med buss och färja som tog runt åtta timmar enkel väg, men sjukt värt! Vi bodde på samma gamla hotell som jag och Jossan bodde på för typ 2,5 år sedan och väldigt passande så jobbar min kære danske veninde Jose där nu. Sjukt  kul att få träffa henne igen och jäkligt nice att få dyka med henne! Hon tog mig med på ett välbehövligt scuba review i poolen eftersom det var många år sedan jag dök sist och man vill ju gärna minnas alla säkerhetsåtgärder när man är nere på botten. Men det mesta kändes ändå som att det satt kvar lite där i bakhuvudet så jag var inte ens ett dugg nervös när vi väl skulle ut i havet. Det blev två dyk, det första vid Twins och där var sikten så klar så man kunde se säkert 25 meter. Sjukt nice! Sedan dök vi vid ett konstgjort rev där folk har slängt ned gamla bilar och annat skrot. Och självklart hade folk sett valar på morgonen när vi övade i poolen, asså åååååh! Valhaj säsongen drar snart igång och fatta hur jäääkla coolt det skulle vara att simma runt med en sån bjässe!
 
På kvällen var det girls night out, så vi startade på tjejmiddag och sedan blev det utgång. Riktigt kul, jag och Jossan missade hela partylivet på Koh Tao eftersom vi gjorde vår dykkurs när vi var där. Och alkohol och dykning matchar ju inte riktigt... Men det jobbiga är ju att min resglöd har tänts, och framför allt kom det upp en jäkla massa minnen när vi var på Koh Tao. Shit vad jag inte är klar med att resa! Jag ska fan ha rest jorden runt innan jag dör. Att syrran ska resa runt i Australien i höst när jag sitter vid skolbänken, asså hur i helvete ska det gå ihop? Jag lär ju på ett eller annat sätt se till att hälsa på henne där :P  
 
 Scuba review i poolen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 På tiden att tömma cyklopet kanske
 
 
 
 
 Nemo!
 
 
 
 
 Lionfish, den vill man inte råka sätta sig på
 
 
 
 
 
 

Lookie, lookie!
2014-04-01  20:30:59

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Shit vad det finns marknader här i Hua Hin. Det går liksom inte att få nog av dem! Förra veckan hittade vi till en sjukt cool marknad, det fanns sååå mycket kul att titta på och det var typ bara busslass med folk från Bangkok som shoppade där. Typ inga turister alls. Undrar hur full resväskan kommer vara sen egentligen... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Monkey Temple
2014-04-01  20:16:18

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har vi kommit tillbaka till Hua Hin från Koh Tao och jag ligger hyffsat mycket efter med alla miljontals bilder känns det som. Aja hur som helst, innan vi drog till Koh Tao besökte vi apberget här i Hua Hin där det kryllar av vilda apor som tas om hand om munkar. Eller vilda och vilda, de är ganska vana vid folk så håller man inte hårt i sin läsk eller matbit kan man räkna med att det blir stulet. Roliga små busar det där!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...