Emelies Travels -

Karta
2009-11-29  17:05:30

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag var lite nyfiken på hur alla orterna egentligen ligger, så jag fixade en liten karta. Det närmsta stället är Serre Chevalier, så man kan ju åka dit nån gång och se hur det är där.


Grymt taggad!
2009-11-28  00:31:37

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har jag kommit hem från kursen som var i Helsingör i Danmark, en mycket givande kurs! Jag åkte till Göteborg där vi skulle hoppa på bussen som skulle ta oss vidare. Efter en stunds letande efter gruppen jag skulle åka med så kom vi iväg. Den första jag lyckas stöta på och prata med var komiskt nog en tjej som ska jobba på samma hotell som mig, nämligen barnklubbsledaren Evie. Bussresan var seg men när vi kom fram möttes vi av en hel drös små julnisseliknande guider i röda jackor. Vi fick våra rum som var uppdelade i de orter vi skulle jobba i, så vi fick snabbt träffa resten av tjejerna vi kommer att jobba med. 
 
Sedan drog kursen igång, och vi fick reda på en massa bra grejer och svar på många frågor. Därefter var det dags för middag och vår grupp skulle servera den för alla de 90 personerna i den trånga lokalen. Det blev lite småkaos när vi var så många som skulle servera men allt löste sig bra. Sedan kollade vi på lite skidfilmer innan det var dags för lite välbehövlig sömn. Man blir trött av föreläsningar när man inte varit på någon sedan skoltiden, och man blir defintitivt trött av alla nya intyck man får av en sådan här grej.

Nästa dag följde med mycket information och långa men bra föroläsningar. På kvällen var det dags för en tre rätters middag som blev väldigt rolig. Det var en del lekar och stämningen var tipp topp när trubaduren som kommer jobba i Serre Chevalier började spela och man trodde nästan man var på en After Ski. Kvällen blev till natt och för vår del tog den slut där, medan andra drog vidare in till Helsingör och festade ända till frukosten nästa dag. Jag tror jag börjar bli gammal för jag orkar inte med det tempot längre! Men det får det bli ändring på...

Sista dagen gick vi också igenom en hel del bra grejer, även om det kanske inte fastnade hos många för vid det här laget var man ganska sliten. Sedan bar det av hemmåt för mig och många andra, medan en del begav sig vidare till sin alport direkt.

Nu är det bara en vecka kvar och jag längtar tills vi ses igen för att åka ner till Alpe d'Huez!

Nu börjar det närma sig!
2009-11-23  12:32:40

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
På onsdag åker jag iväg på kurs i Hälsingör i Danmark. Jag blir där i tre dagar och ska få mer information om langley och allt vad det nu kan vara. Sedan, en vecka efter det, bär det av på det nya äventyret!


Håll i hatten för här kommer gamla bilder!
2009-11-18  02:04:38

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Rotade igenom en gammal dator och hittade en massa kul bilder och minnen från Grekland år 2005, som tillbringades med familjen. Kanske världens sötaste dansk svensk
2009-11-17  21:03:16

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     


Chips är nu 1,5 år.
Huvudsaken
2009-11-16  23:31:39

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Denna hjälm ska pryda mitt huvud den här vintern.


Att älska det man hatar
2009-11-16  16:32:11

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Nu har jag varit en vecka på Gotland hos Emmaslemma, det var riktigt nice å få träffa henne igen. Blir liksom inte riktigt så som man har blivit van vid att det ska vara när vi är på olika håll... Vi hade i alla fall en chillvecka med spökjakt, spelkvällar, lite fest och mycket tv tittande på den ganska öde ön, och mysigt var det!

Nu är det inte långt kvar tills jag drar... Nästa vecka redan, drar jag till Danmark på kurs inför resan, och en vecka efter det bär det av. Än så länge går det ganska bra, men snart, om jag känner mig själv rätt, kommer jag bli så nervös att jag undrar om det är värt det. Tiden innan jag drar iväg på en sådan här resa, helt själv, att inte ha nån aning om hur någonting kommer se ut, vilka andra som jag kommer hänga med eller att inte ens veta vilka jag ska bo med, det kan ta kål på mig. Det är det värsta jag vet. Jag fullkomligt hatar det. Jag undrar varför jag gör så mot mig själv, men ändå kan jag inte fega ur, det finns ingen återvändo.

Men så fort jag är på plats, då älskar jag det! All oro som jag haft var förgäves, för det finns inget så roligt som att utmana sig på något som man egentligen inte vågar. Alla människor man träffar är oftast i samma sits eller bara väldigt öppna. Man får så mycket mer kontakt med folk när man åker själv. Men hade jag tittat några år tillbaka så hade jag aldrig trott att jag skulle hålla på och flänga omkring helt ensam, liten och vilsen i stora vida världen. Men det har blivit en drog. Det finns mycket i livet som jag inte skulle våga, egentligen, men jag tvingar mig för kicken efteråt övervinner alla känslor man hade innan man gjorde det.

Så det är mitt svar till er som frågar hur jag vågar åka iväg själv. Jag vågar inte. Jag tvingar mig själv för att jag vet att jag aldrig någonsin kommer ångra att jag gjorde det. Och jag kommer aldrig ha så kul som på en sån här resa. Men nej, jag blir inte van vid det, det är alltid lika jobbigt. Och alltid lika roligt!


Det man ångrar mest i sitt liv är det man aldrig gjorde när man hade tillfälle.


Om en månad är jag här:
2009-11-03  11:53:05

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Den röda pricken i kartan är Alpe d'Huez


Människors möte
2009-11-01  01:17:41

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag hittade en mapp med en massa gamla arbeten jag sparat från skolan. Det var riktigt underhållande att läsa mycket av det faktikst! Här är en berättelse tagen från vår semester i Caribien som jag skrev när jag var 15 år.


Redan tidigt på morgonen gassade solen över det klara, turkosa vattnet när pappa gick upp för att göra frukost. Det var bara han som var vaken, resten av båten låg och sov i den kvava värmen. Efter ett tag vaknade Peter och Ingis, ägarna av den stora katamaranen i Västindien. De började prata och då gick det inte att sova längre, så jag gick ut i sittbrunnen och tittade ut över det vackra dykarpalatset Tobago Keys. Det här stället är något som jag aldrig kommer glömma. Så många minnen lever kvar här, tänkte jag. Som igår när vi snorklade i revet och såg så många underbara fiskar och till och med en stor sköldpadda. Vi låg på svaj så vi låg lite för oss själva.

Plötsligt kom en liten jolle som ville sälja bröd till oss. Det var mycket vanligt här, och egentligen behövde vi inget bröd, men mannen i jollen var mycket trevlig. Sydney hette han och började berätta lite om Tobago Keys.
   - Har ni snorklat ute på revet än då? Åk inte för långt ut, för där är det bara för dem som djupdyker. Det är lite läskigt där, tycker jag. Vill ni ha tröjor? Jag har massor med olika färger och tryck.
   - Ja kanske det, sa mamma.
   - Har ni varit inne i byn? frågade han. Där är väldigt trevligt. Jag har också en restaurang där. Om ni har tid skulle det vara mycket trevligt om ni kunde hälsa på.

Jag kände direkt att han inte var som alla andra. Han ville inte lura oss för att få pengar, han pratade mycket bra och trevligt.
   - Du verkar tycka om det du gör, sa jag.
   - Ja du, det gör jag! sa han med ett skratt. Jag föddes här och det är här som jag hör hemma. För några år sedan reste jag till Tyskland, och där fann jag en så underbar person! Steffanie heter hon och vi flyttade ihop i Tyskland. Hon är väldigt duktig och har ett välbetalt jobb, så vi bodde som kungen och drottningen! Vi var förälskade och livet lekte. Efter några år skaffade vi två helt underbara barn. Men jag började tröttna på det röriga Tyskland och det lyxiga boendet. Jag hörde inte dit, jag är en västindier! Så jag var tvungen att lämna det jag älskade mest för att åka hem. Här älskar jag varenda sekund av mitt liv och saknaden av mina barn gör att det blir så mycket roligare när jag får träffa dem! Mitt jobb är så fritt. Jag kan ta ett dopp när det blir för varmt och sedan fortsätta att sälja mitt bröd och mina tröjor. jag tjänar bra, faktiskt. Så bra att jag varje år reser två gånger till Tyskland för att träffa mina barn. Men nu måste jag fortsätta vidare, vi ses!

Vi såg hans färggranna båt åka vidare till en annan båt, och efter ett tag kom en ny båt fram till oss.
   - Köp bröd! Hallå, köp bröd av mig då!!! sa killen i båten.
   - Nej, tyvärr, sa pappa. Vi har redan köpt bröd av din kompis Sydney.
Killen blev arg, kastade brödet i vattnet och sa något vi inte kunde förstå. Sedan åkte han in mot land.

Jag förstod att alla konkurrerade med Sydney, att han var den som alla visste om. Det han berättade kommer jag nog aldrig glömma. Man ska testa på nya saker, men om det inte känns rätt så ska man inte tvinga sig till att känna så. Man ska göra som man vill och det man tycker är roligt. För om man gör det så känner omgivningen det och blir trevligare tillbaka. Sydney har roligt och tjänar ganska bra, medan de andra med samma jobb vantrivs och tjänar dåligt.

Sydney har gjort så att jag ser på livet på ett nytt sätt!
Tobago Keys


I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...