Emelies Travels -

Fredagen
2008-05-31  12:04:15

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Igår bestämde jag mig för att cykla till Follingbo för att kika på den lägenheten jag från början skulle ha bott i. Det var en bit att cykla, och jag körde lite fel några gånger men tillslut hittade jag renoveringsprojektet och fick reda på att min lägenhet inte skulle vara färdig förrän i augusti. Dessutom var det inte något så där jätteroligt område, jag har det tusen gånger bättre där jag bor nu. Hela rundan tog 2½ timme!


image41
Follingbolägenheterna


Det var riktigt kul på jobbet, ganska mycket folk och nu tror jag att jag har träffat all personal. Efter att jag slutat plockade pizzabagarn upp mig så drog vi till O'learys där jag fick träffa alla hans polare, och sedan drog vi vidare till Hamnplan. Det var riktigt roligt! En sista sväng på Max innan jag kom hem och då var det vackert ute.


Foto: Emelie Persson
Utanför mitt fönster kl 03.30

Första dagen på jobbet
2008-05-30  10:28:37

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Det gick hur bra som helst att jobba, och restaurangen var riktigt fräsch och snygg! De ska tydligen ha Visbys fräschaste pizzor, och det tvivlar jag inte en sekund på. Det var ett helskönt gäng som jobbade där, shit vad jag kommer trivas! Tjejen jag jobbade med hela dagen, chefens fru, var hur sjysst som helst, och vi funkade verkligen bra ihop. Efter jobbet blev jag hembjuden till dem på en kopp té, trevligt!

När jag kom hem var mitt rum lite ommöblerat, och sedan ser jag en liten lapp på sängen: Bredband inkopplat, bordet flyttat pga kabeln. / Evor. Så Jäkla gulligt! Men bredbandet fungerade inte riktigt, så jag lånar fortfarande deras dator, men det fixar sig nog snart!

Jag undrar hur jag kan ha sån flyt, det här kommer bli den bästa sommaren ever! Jag väntar bara på att bli nerslagen på gatan eller att cykeln ska bli snodd eller nått, för det här känns ju alldeles för enkelt!


Foto: Emelie Persson
Inte mycket folk i Visby, ännu

Foto: Emelie Persson
Watski 2 Star baltic - Starten har gått ute på havet

Foto: Emelie Persson 

Foto: Emelie Persson

Watski 2 Star Baltic
2008-05-29  11:59:56

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag har precis varit nere i hamnen och hälsat på min pappa som är med i kappseglingen Östersjömaran, eller Watski 2 Star Baltic som den nu heter. Hamnen var full av båtar, men är snart tom igen när de fortsätter mot Öland, för att slutligen nå Oxelösund. Första biten gick tyvärr inte så bra, men de får komma ikapp nu istället, efter några timmars sömn.

Läs mer här: Östersjömaran

image32
S/Y Zilver, den långa Wasa båten med röda och blå ränder (Wasa Atlantic)

Jag ska börja jobba redan idag, det känns riktigt bra för jag har ändå inte så mycket att göra nu. Jag cyklade förbi pizzerian en sväng för att se hur det såg ut, och den verkade ganska simpel men mysig!

Nu ska jag ner på stan en sväng innan jag börjar jobba!

image33

Framme!
2008-05-28  20:21:29

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu är jag framme, har packat upp, ätit och allt sånt. Det är hur bra som helst här!

Resan gick bra, jag träffade en kille på färjan som jag snackade med hela vägen till Visby, det var trevligt och lugnade mina nerver! Hur som helst så pendlar han mellan fastlandet och Gotland, så han var van vid färjan, och när det var dags att gå av hängde jag bara med honom som gick i princip när grindarna öppndes, alltså ganska sent. Sedan skulle jag hitta min cykel. Vart fan hade jag ställt den nu igen? Inser att det finns två bildäck och blir stressad, vimsar runt men hittar ingen cykel. Till slut får jag fråga personalen som sedan visar mig till cykeln. Typiskt mig. Däcket var tomt på bilar, bara jag kvar och får inte fast mitt bagage på pakethållaren och känner mig lite panikslagen ifall porten skulle stängas...

Till slut kommer jag ut och följer efter bilströmmen och hamnar i en rondell. Då inser jag att jag inte riktigt hanterar att åka igenom en rondell med cykel. Panik, de jag ska bo hos står och väntar utanför terminalen och måste undra var jag är, och min packning, hur går det för den? Stannar i rondellen för att vänta in bilarna så jag kan köra ut ur den, men ser en skugga på marken som kommer allt närmare mig. Sedan hör jag ett ihärdigt skrik - jag blir attackerad av en fiskmås i huvudet! Hjälp, vad ska jag göra, den verkar ha fått något fel i skallen, värmeslag kanske? Bilarna ser händelsen så de stannar och låter mig komma därifrån. Phu!
Framme vid terminalen, så det var bara att leta efter bilen med hjälp av beskrivningen jag fått hur den skulle se ut. En röd bil. EN röd bil?! Här fanns hur många röda bilar som helst. Panik. De hade ingen mobil heller, så jag kunde inte ringa. Aja, måste hämta mitt enorma bagage, går in i terminalen och ser två stora väskor snurra omkring helt själva. Okej, vart är bilen nu då... bäst att börja leta. Sedan kommer en man fram från ingenstans: Är det du som är Emelie?

Paret jag bor hos är hur trevliga som helst, har ett eget litet rum med egen TV, nära till affären, 10 minuter från Österport och 5 minuter från jobbet, det här kommer bli kanon!

Foto: Emelie Persson
Visby från färjan

(Klicka på bilderna)

Mitt rum
Köket

Affären syns från balkongen

Snart bär det av!
2008-05-27  11:49:39

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Imorgon vid den här tiden sitter jag på färjan på väg till Visby, lär bli en härlig resa med tanke på vädret! Nu är det bara att se till så att allt är med, mycket packning blir det! Bilen har jag sålt så jag får klara mig med cykeln, och jag är riktigt taggad för att cykla runt till en massa fina ställen. Åh det kommer bli så bra, jag är verkligen peppad!

Vi ses på Gotland i sommar!


Obsession
2008-05-23  10:58:34

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag var ute en sväng med nya kameran och fotade lilla Chips, vår Dansk-Svenska Gårdshundsvalp, som snart fyller 12 veckor. Bildkvalitén kan jag inte klaga på! Han är övermodig och busig som få, det börjar faktiskt gå till överdrift... Han ska bita i allt och ibland blir han helt besatt av att bita i händer och kläder! Vi har provat en del olika tekniker för att få honom att sluta med det här, men ingenting hjälper.

Någon som vet vad man kan göra?


Foto: Emelie Persson
Chips 12 veckor

Foto: Emelie PerssonFoto: Christine Persson
Nyligen hemkommen, 8 veckor

Foto: Sabina Måsan
5 veckor gammal

Protest mot bensinpriset!
2008-05-22  12:20:51

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag fick ett sms:

"Besök INTE en bensinstation för att handla något eller tanka den 23-26 maj! Detta är en protest mot bensinpriset! Handla cigg, snus och annat ni behöver på andra ställen."

Egentligen brukar jag inte bry mig så mycket om kedje sms eller mail, men detta verkade ju vettigt!

Läs mer här: Bensinpriskrig!


Tanka inte de närmaste dagarna!


 

Smile Shutter
2008-05-21  20:21:04

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Äntligen lite flyt, för en gångs skull! I vintras fick min kamera vara med om både det ena och det andra, så tillslut ville den inte vara med längre och la av... Som tur var hade jag en försäkring på den, så jag fick ut en nyare, bättre och snyggare kamera! Dessutom har den en rolig special funktion, den tar bara bilder om alla på bilden ler. Får väl se hur bra det fungerar, så...

... nu ska här fotas!

Sony Kamera

Visby om en vecka
2008-05-19  17:30:28

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu är det bokat och klart! Jag åker med  färjan till Visby den 28 maj och stannar till slutet av augusti ungefär. Jag kommer bo i ett rum ca 10 minuters promenad från Österport och jobba på en liten pizzeria alldeles i närheten!

Rauk på Gotland

Grattis i efterskott!
2008-05-19  17:14:16

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Grattis!

Bloggdags!
2008-05-19  15:26:26

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Då var det dags även för mig att börja blogga! Varför? När min syrra var på besök i Åre/Storlien i vintras tyckte hon att jag skulle starta en blogg så hon kunde följa mitt liv som säsongare, och ja, varför inte? Så nu passar jag på att skaffa en blogg lagom till att jag åker till Visby! Vi får väl se hur mycket jag hinner blogga, men jag gör ett försök så får den som är intresserad hålla sig uppdaterad!

Foto: Emelie Persson
Uppe på toppen av Westliften en underbar dag.All liftpersonal i Storlien

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...