Emelies Travels -

Inflyttningsfest
2009-01-30  15:18:37

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
I lördags hade vi inflyttningsfest och det kom MASSOR med folk. Det gick knappt att komma fram i vår lilla lägenhet, men kul var det!
Våre inneboende Elin och Helena
Stackars Martin råkade illa ut på innebandymatchen


Fredrikke, Emma och Kristian
Mycket folk för vår lilla lägenhet!


J-C, Emma och Ryan!


Erik

Grattis!
2009-01-22  14:56:32

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Idag fyller min kära mamma år. Hoppas du får en underbar dag och du vet att jag saknar dig!


Allmänt babbel
2009-01-22  14:26:57

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu ska jag snart åka till Emmas jobb så ska vi shoppa lite. Nu har jag verkligen kommit in i det här systemet med att jobba natt. Jag sover alldeles för länge, iallafall till kl 13 varje dag, och jag blir hungrig mitt i natten. Jag har helt klart vänt på dygnet.

På söndag är det julbord med jobbet, det ska tydligen vara årets fest. Det blir kul hoppas jag!

Igår var jag och såg Revolitionary Road med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet. Den var väl bra, men väldigt tragisk och ouppmuntrande....

Jag längtar något grymt till Åre! Det ska bli härligt, hoppas det blir bra väder.


Norsk musik
2009-01-19  14:43:30

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag och Emma har fastnat för norsk musik. Det spelas en hel del sjuka låtar på mitt jobb. Här kommer några:Sedan är jag helt fast i Karpe Diem, som påminner väldigt mycket om de svenska Snook:Och den här låten (som inte är norsk) älskar jag just nu!


Vinter i Oslo!
2009-01-19  13:12:46

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Då var det början på en ny vecka igen då! En ny vecka med riktig vinter! Det har snöat helt sjukt mycket här nu, hoppas det håller i sig...

I lördags hade vi förfest hemma hos oss, vilken var väldigt lyckad! Vi träffade även våra polska grannar via balkongen som verkar väldigt creepy... De är säkert 35 + och ville väldigt gärna komma på vår fest, de är flera stycken som bor i samma lägenhet och de kan knappt engelska. Hela dagen igår stod de och glodde in i vår lägenhet, de sprang ut med jämna mellanrum för att röka och spana.... Det är dem som har byggt lägenheterna, och jag kan lugnt säga att allt bara är slarv. Om vår deposition kommer ryka när vi flyttar pga deras felbygge blir jag skogstokig. Saker lossnar lite var stans och grejer sitter snett osv....

Förresten, ni är väldigt dåliga på att kommentera min blogg! Skriv en liten kommentar, så jag vet vem det är som läser, annars kanske jag tröttnar på att uppdatera....Mycket snö i Oslo nu!

Jag blandar drinkar...


...och resultatet blev helt OK!
Me and my soulmate!


Tvillingarna och vår nya granne, Daniel


Jonas, Martin (gamla grannen), Daniel (nya grannen) och Stina
J-C och jag
Bilder
2009-01-15  15:03:21

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Nu har vi fått in Emmas bilder på datorn, så här kommer bara en del bilder från tiden i Oslo!


Jag på väg till Aker Brygga precis innan Thailand


Jenkan på QBA


Jag och Jenkan på Kaos


Emma och kanske världens fulaste... Jesus?


Jag på nyår


Jag kokade ägg en dag, men inte visste väl jag att jag skulle koka självaste Kalle Anka


En galen vecka!
2009-01-15  14:39:47

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Ok, denna veckan har varit helt gal. Jag och Emma har fått en sprätt, vi har gått in i ett beroende av att gå ut och umgås och träffa nya människor. Det är ju så kul! I söndags kom Emma in på mitt jobb när jag skulle stänga, och vi kände för att ta en after-work pils. Vi gled in på London Bar, puben som ligger precis previd Eilefs. En gayklubb allstå. Emmas högsta önskan är att få en bästa bögpolare så där satt vi och raggade kompisar. Kul var det faktiskt, inga hämningar bland bögar när de dansar säger jag bara!

På måndagen åkte jag och J-C och köpte en soffa, och sedan när vi kom hem möttes vi av Emma som satt hos vår nyinflyttade granne. Så vi satte oss hos honom och snackade, han är 29 år och kommer från Malmö. En kanon bra granne! Vi fick nycklar till hans lägenhet så vi kan tvätta hos honom, hehe här slår vi på stort på en gång! Väldigt spontan kväll, men kul!

I tisdags kom Helena och hennes kompisar och käkade på mitt jobb. Emma kom insläntrandes också lite senare och hon mötte ett gammalt ragg som visade sig vara helt kaos. När jag hande stängt skulle jag hjälpa Emma från det finsk/norska ragget och vi hamnade på Olapalula och därefter på Nichol & Son. Också en helt spontan kväll, jag i arbetskläderna och Emma full som aldrig förr. Vi träffade på några svenska killar som visade sig vara det roligaste vi stött på på länge. Jag har aldrig skrattat så mycket!


Kul killar!


Vad är detta? (Jag har ingen aning om hur mitt hår kunde forma sig som ett hjärta när jag sov)

Lördagkväll på Grünerløkka
2009-01-10  16:48:02

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Igår var vi ute, vi skulle in till stan men vi kom bara till Grünerløkka. Vi började på Café33 och sedan blev det en sväng till QBA och därefter Kaos. Kul kväll! Nu har jag förresten bokat resa till Åre, så vecka 9 bär det av och det ska åkas bräda 24/7 och festas till tusen!

Jenkan och Emma på Café33
Jag och Jenkan

Alla ser helt psyko ut. På QBA.

Tårgasbad i Oslo
2009-01-10  16:31:11

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
I torsdags var det minst obehagligt i Oslo. Jag och Kine jobbade och såg hur polisen spärrade av gator pga Gaza-demonstrationen. Kines syrra ringde och berättade att de på hennes jobb, Bikbok hade låst in sig på lagret med alla kunder för att få luft ifrån en tårgasbomb som slängts in precis vid butiken. Jag och Kine gick ut för att kolla om vi såg någonting, eftersom det inte ligger så långt ifrån Eilefs. Vi såg folk springa med halsdukarna över ansiktet och de hostade massor. Helt plötsligt fick vi känn på tårgasen som på en gång gick rakt in i ögon och näsa och vi kunde inte andas så vi slängde oss in fort som attan på Eilefs igen. Folk kom inspringades för att få luft och vatten och det var helt kaos. Det var polisbilar överallt och folk flydde. Det kändes som krig i Oslo.


BikBok i hörnet till vänster. Alla kläderna förstördes.


Lite senare släpptes en tårgasbomb precis utanför oss och det stod hur många poliser som helst utanför. Tårgasen spred sig in på Eilefs och alla hostade hej vilt, och tårarna bara rann över kinderna när jag serverade drinkar. Journalister med gasmaskar sprang in på Eilefs för att få luft och sprang ut igen för att få med allt på bild. Det var helt sjukt!!

Huvudgatan, Karl Johan ,inte långt ifrån Eilefs

Bilderna är tagna från VG, läs mer här

Folk asså...
2009-01-08  14:17:49

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Återigen så kan inte vuxna människor beté sig! Igår kom ett stort gäng gubbar in till Eilefs och var redan ganska berusade, men de fick köpa en varsin öl. Sedan kom ytterligare två in, varav den ena går till baren och sträcker sig över disken för att ta två ölglas. Jag och Ryan tittade på varandra och studerade ut honom och undrade vad fan han hade tänk göra. Vi tittade på honom hela tiden, men ändå hade han mage att ta fram en medtagen öl ur en påse och fyllde glaset under bordet, mitt framför ögeonen på oss. Ryan fick raseriutbrott och tog ifån honom allt men gubben fattade inte allvaret. Han tyckte det var kul och ville bli serverad vår öl, vilket han kunde glömma.

Senare fram mot stängning, när de flesta av dem hade gått satt några kvar. Och de var ändå ganska städade och inte så fulla, trodde vi. Plötsligt började gubbjävlen hulka och spydde upp ölen rätt på bordet, skrattade och satt kvar och drack upp resten av ölen. Sedan gick de iväg. FY FAN! Det finns så sjukt mycket märkliga människor...

Första brädåket för året!
2009-01-07  15:04:57

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Igår var jag ledig så jag och J-C passade på att dra till Kongsberg för att åka lite bärda! Härligt var det, med bra väder fast det var väldigt kallt.

På kvällen var alla tjejern från "Pils-gänget" (vi som bor här i lägenheten) lediga så vi passade på att gå ut på Grünerløkka för några öl. Vi satte oss på Aku Aku och drack grymt goda drinkar och hade det väldigt trevligt, och sedan begav det sig till nån bar med konstiga människor.


J-C


Jag med fina "flärpar" till öron


Goda drinkar!


Jenkan, Emma och Helena


Elin och jag


Jenkan, Helena och Emma


Vattenläkage
2009-01-07  14:48:48

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

När jag skulle till jobbet i lördags hade en ledning i gatan utanför spruckit så hela Eilefs hade varit vattenfyllt nästan en halvmeter i hela källaren. Inte så kul för allt var genomvått. På söndagen jobbade jag själv hela dagen, och det var inte en enda kund som hade kommit på flera timmar. Jag satt och tittade in i väggen och undrade när någonting skulle hända innan jag skulle dö av uttråkning. Helt plötsligt slocknar lyset i det ena kylskåpet efter det andra och musiken slås av. Det låt konstigt från bakrummet, så jag gick dit och tittade, och visst fan hade det blivit en vattenläcka där också. Det i princip regnade från taket och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Plötsligt gick larmet och det tjöt som in i bängen. Jag fick iallafall tag i chefen och sedan kom brandkåren och det var bara att stänga igen stället och lämna över det till brandmännen så gick jag hem. Grannkorgens övervåning blev helt ödelagt, stackarna.

Så gick jag på bio och såg Yes Man med Jim Carrey, den var riktigt bra, jag rekommenderar den starkt!

I helgen var vi hos Emmas jobbarkompisar och förade lite, och sedan drog vi in till stan. Jag och Emma kom bort från resten men hamnade på Livingroom där det är 20 års gräns, och Emma kom in så vi var glada.


Tjejerna i köket hemmaHemma hos Fredrikke

Gott Nytt År!
2009-01-07  12:38:34

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

....en vecka försent, men va sjutton! Vi har dålig internet uppkoppling i vår nya lägenhet, därav den dåliga uppdateringen på bloggen! Vi ska fixa eget nät nu i veckan. Nyårsafton var lugn men kul och här kommer lite bilder:


"Dessertbordet", med ost och vindruvor, chips, gurk dipp m.m. Mums!

Emma och Jenkan

"J-C"
Tolvslaget från vår balkong.


Helena!

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...