Emelies Travels -

Inte långt kvar nu...
2010-10-25  12:20:48

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu är resefreaket igång igen. Och det är inte långt kvar nu tills det bär av! Jag har insett att jag bara kommer att kunna jobba 2 månader till. Sedan åker jag med familjen till Åre under julveckan. Sedan har jag en vecka på mig att packa om och drar sedan ner till det saknade Alpe d´Huez med några av alpe brudarna för en veckas besök. Det ska bli sjukt kul, trodde inte jag skulle komma dit den här vintern, det blir lite hysteriskt, men vafan man lever bara en gång! Kul och se hur de har byggt om Lilla prinsen också från förra året.. Efter Alpe har jag 1½ vecka på mig att fixa allt inför nästa resa, för den 19 januari drar vi till Australien! Och så får vi se när jag kommer hem igen nästa gång! ;)

Konstiga djur
2010-10-19  15:42:46

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
I somras stötte jag på lite konstiga djur. När jag sov hemma på Ekerö i min lilla stuga där, där det är ganska igenbommat eftersom jag aldrig är där, så vaknade jag av ett konstigt ljud. Jag letade överallt tills jag insåg att det låg något djur i vattenkannan. Jag tog ut den och försökte se vad det var, det var en fladdermus. Hur fan kunde den ha tagit sig in i mitt hus? Läskigt...

En annan gång var när jag gick på ett gäng larver som var ute på promenad. Märklig syn det också...


FladdermusDet är typ 50 larver som går precis bakom varandra på rad, som om de "håller varann i svansen"


Weekend i London
2010-10-19  15:24:50

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
För ca 2 månader sedan var jag och Sara i London en weekend. Så jag tänkte lägga upp lite bilder från den helgen.


En lille ferie i København
2010-10-19  15:05:20

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu var det ju fruktanstvärt länge sedan jag bloggade. Men nu tänkte jag lägga upp lite bilder från när jag och Sara var i London, och från nu i helgen när jag och syrran drog en riktigt spontan weekend till Köpenhamn. Himla skoj!

Jag och syrran bokade biljetten ner till Köpenhamn typ 7 timmar innan vi skulle dra iväg, vi fick en svinbillig biljett från tradera. Vi kunde knappt någonting om Köpenhamn och hade en liten trasig papperslapp som karta när vi kom fram. Ändå hittade vi till hotellet, och Köpenhamn är så litet så vi kunde gå överallt genom hela staden. Oplanerat och spontant, mycket spännande och jäkligt kul! Vi hade tre nätter där, så vi festade som danskarna. Alltså ända till klockan 6-7 på morgonen. Helt galet, det är ganska annorlunda där om man jämför med Stockholm. Mycket roligare, trevligare och mer avslappnat. På dagarna gick vi runt och shoppade, och käkade lunch i mysiga Nyhavn. Det var mycket varmare i Köpenhamn, vi satt på uteserveringar både dag som kvällstid medan man här i Stockholm förfryser nosen.

Sista dagen gick vi på Tivoli, och danskarna verkar fira Halloween mer seriöst än vi svenskar, och hela Tivoli var pyntat med pumpor överallt.

Typsikt nog så gick hemresan inte lika bra som allt annat. Tåget stannade mitt i skogen och vi kom inte därifrån på typ 5,5 timmar. Och så trötta som vi var efter allt festande och turistande så kändes det ju inte så himla kul att komma hem halv 4 på natten när vi skulle upp och jobba dagen efter. Men inget dåligt som inte bådar gott med sig, för vi fick hela resan återbetalad plus en massa resecheckar så nu kan vi ju åka tillbaka!Nyhavn
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...