Emelies Travels -

Rösta på mina bilder!
2012-02-23  17:01:29

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag är med i en fototävling just nu och de bilderna med flest likes vinner, så gå in här, här och här och gilla mina bilder för fullt nu!


Det är dessa tre bilder som jag har skickat in i tre olika kategorier, så rösta på alla tre!


Kategori: My favorite place in Hemsedal
Kategori: Extreme moments
Kategori 3: Snow is all around us

En rail eftermiddag i Rachaels trädgård
2012-02-22  19:29:51

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Äntligen en ledig dag! Det var ett tag sedan. Men ledig och ledig, det är saker som ska göras så fort man får tid över. Tvätta, åka heldag i backen, gå på vinprovning, sova ut, äta pizza och förbereda inför bransje kväll. Efter en heldag i parken där jag och syrran helt plötsligt gjorde en hel del framsteg så tog vi oss till Rachaels bakgård där de har byggt upp en egen rail. Och jävlar vad vi railade, nu kunde ingen skratta åt oss och efter en avdomnande känsla i kroppen efter vinprovningen var vi riktigt grymma faktiskt! Här kan ni se lite av resultaten.
Rachael och jag taggar
Grillhörna med lite bärs
Och såhär kan det se ut när man misslyckas på en rail...

Grattis Rachael!
2012-02-21  01:49:45

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Så var den 73 timmars arbetsveckan över och vi inleder en ny vecka med lite mer ledighet. Skönt. Igår firade vi Rachael som fyllde 25. En massa folk kom till restaurangen jag jobbar på och käkade middag. Hon fick en riktigt bra kväll verkligen! Sedan fortsatte festen på Stallen och nu borde jag verkligen sova så att jag inte försover mig till frukosten igen...
Rachael 25!

Veckans flyt
2012-02-17  01:09:15

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Imorse hade jag nog en liten ängel vid min sida. Jag hade sån himla tur. Trött som jag var kunde jag inte vakna när alarmet ringde för att jag skulle upp och jobba frukost. Mobilen var på ljudlös så jag hörde inte när det ringde heller. Jag försov mig ganska rejält. 3 timmar senare än jag skulle varit på jobb vaknar jag i panik och simmar igenom snön för att komma in bakvägen till hotellet så att ingen skulle se mig. När jag väl kom fram förväntade jag mig besvikna och sura miner men där hade jag fel. Jenny hade sett fel på schemat och kommit in för att jobba, så de försökte ringa mig och säga att jag inte behövde jobba. Så min försovning märktes inte av alls. Varför hade jag sån tur, just denna dag? Helt sjukt, men jäkligt bra. Nästa gång sätter jag fler alarm.  Skärpning Emelie, nu har jag ju blivit utnämnd till hovmästare så måste jag väl vara lite seriös kanske...
Familjen kommer hit om typ 2 veckor, det blir nice! Så då blir det lite ledigt också.

Kärlek.
2012-02-14  16:41:46

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

HemseRockers
2012-02-12  14:42:32

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har det skapats ytterligare en blogg här i Hemsedal. Jakob och Rasmus, våra bartenders har en del sjuka ideér för sig och nu ska allt fasta på film också. Här kan ni se alla möjliga klipp, så klicka in er där under säsongen så får nu se hur vi har det här på film!

Här om dagen var vi ute ett gäng i backen då det skedde en olycka. Vi körde lite utanför pisten då jag och Per ramlade i en klump och en annan kille kom i världens fart utan chans att veja så han körde rakt in i stackars Olycksfågeln Per. Han fick en rejäl smäll av killens knä i nacken så vi var tvugna att ringa skidpatrullen så Per kunde få åka pulka ned och vidare till sjukhuset. Smällen som kunde gått riktigt illa gick trots allt hyffsat bra. Per klarade sig med en rejäl hjärnskakning och är nu på bättringsvägen.
Per höll humöret uppe trots att han inte kunde minnas vilken dag det var
Se mer på HemseRockers blogg

Lill' Razz 20 år!
2012-02-12  14:33:57

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
I onsdags fyllde vår lilla vän Rasmus äntligen 20 år, en ålder som är ganska stor här i Norge. Nu kan han nämligen gå ut på alla klubbar i Norge och beställa alkohol över 22%. Vi firade dagen med att väcka Rasmus på sängen med en massa paket och sedan fortsatte vi ut i backen och hade en grym dag! Sedan tog vi oss bort till Skarsnuten och käkade fondue middag allihopa, och satan vad jag stoppade i mig. Jag tror aldrig jag har varit så mätt men det var så jäkla gott så man kunde inte sluta. Alla rullade tillbaka till stugan för några drinkar innan vi tog oss bort till Fjellbekk och blev bjudna på skumpa och drinkar av chefen. Vad som hände sen är något ingen riktigt har klart för sig... Rasmus hade nog en grym födelsedag i alla fall!
Grattis Razz!!
Fördrink på Skarsnuten
Söta Katarina serverade oss
Hungriga som få
Glupska som få
Som sagt, Rasmus hade nog en bra födelsedag
Jag och Racheal
Amanda
Karianne

En snabb uppdatering
2012-02-10  17:17:17

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Livet fortsätter här borta i den lilla dalen där det alltid händer någonting. Förra veckan var det hysteriskt mycket jobb då jag jobbade 70 timmar med bara någon timmes sömn på nätterna. Men den här veckan har jag tagit lite ledigt och njutit av det Hemsedal bjuder på. Åkning, fest och god mat med underbara vänner. Nu ska jag ta en snabb powernap innan jag tar mig bort för kvällens arbetspass. Håll ut, jag bloggar mer så fort jag hinner! Jag kan ju passa på att nämna att jag är väl medveten om hur dålig jag är på att höra av mig till vänner och familj där hemma, men man hinner ibland inte ens duscha eller tvätta för att det är så mycket man ska göra. Men jag ska försöka bli bättre på det, eller så bara pallrar ni er hit och hälsar på!
Wohoow bästa svängen Hökarängen!!!
Lunch paus på Skarsnuten
Hela ligan
Slirig after ski
Rasmus
Jacob kör sprattelgubben
Razz
Jacob
Akta tunnan...!!!
Jag
Fika paus med varm choklad och Bayleys

De skandinaviska alperna
2012-02-01  20:18:12

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Som jag skrivit innan så är Hemsedal kännt för att vara de Skandinaviska alperna. Nu förstår jag varför. De har öppnat nya liftar så vi kan ta oss högre upp och se på den otroligt vackra utsikten. Och visst påminner det om alperna. Man kan se molnen ligga som ett täcke nere i dalen medans man står på toppen i solen. Fjället är som en ö på havet. Begen är ganska spetsiga och det är snötäckta berg så långt ögat kan nå. Åkningen har varit riktigt bra nu men kylan tränger sig på och det blir allt kallare. Men kikar man på väderprognosen så lovas det mer snö och därefter mer sol så det här blir nog en kanon säsong. Saker och ting börjar verkligen falla på plats och numera när jag jobbar på Skarsnuten så kommer jag upp i 200 timmar så jag slipper vara orolig för att åka härifrån utan pengar. Nu ska jag knäppa den första ölen för kvällen och fira min lediga dag på Fjellbekk för första gången utanför baren! Vi ses i dimman...

Strålande solsken och glimrande snö
2012-02-01  19:13:43

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
När jag vaknar på morgonen i min lilla "Harry Potter garderob" så ser jag ut på de soltäckta bergen från fönstret täckt av iskristaller. Det är kyligt men nysnön ligger kvar och det finns orörda ställen att upptäcka i offpisten. Solen som skiner från den klarblå himmlen ger värme på kinderna och lyser upp snön så att den gnistrar som glitter. Träden är helt täckta av snö och det ser ut som att åka i ett vinter sagoland med vita granar. Snön flyger som lätt puder när man åker igenom de orörda terrängerna och det känns som att man surfar på vita vågor. Man får stanna till ibland och titta runt omkring sig och gnugga sig i ögonen. Är det möjligt att naturen kan vara så vacker? Snön är djup och ger ett dämpande ljud på fjället. Det är alldeles tyst och fridfullt. Med mig har jag ett härligt gäng säsongare som njuter av livet och äventyrar i skogen. Vi tittar oss omkring och inser att vi har det riktigt bra!
Amanda, Jakob och jag
Hajka mot offpisten
Herr Gråskägg
Amanda
Guldgänget (plus sjuk syrran)

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...