Emelies Travels -

Blogg nörd
2012-09-30  22:56:30

Get more visitors to your blog! Permalink  Köpenhamn, Danmark  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Idag fick jag för mig att jag skulle fixa till mig blogg och som vanligt när jag får sådana ideér slutar det upp med fyrkantiga ögon och ett huvud fullt med frågetecken. Det är fan inte lätt med alla koderna hit och dit och nu vet jag inte helt hur bloggen kommer sluta upp... Men den är under arbete tills vidare! Jobbar på ett Banff tema också... 

Svenne besök
2012-09-25  15:15:41

Get more visitors to your blog! Permalink  Köpenhamn, Danmark  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
I helgen har Chrisses kompisar Erika och Camilla varit här så vi har guidat dem runt lite både på Tivoli och till den Lille Havfruen. Vi har också visat dem det riktiga utelivet här i Köpenhamn som inte alls liknar utelivet i Stockholm. Här är inneställena täckta med klotter från golv till tak och det bolmar rök överallt och man festar i gamla slaktarlokaler. Lite speciellt kanske, men jag gillar't! 
 
Annars rullar livet på här borta och om mindre än en månad är jag hemma i Stockholm igen. Sedan blir det Banff vilket känns lite overkligt just nu men det kommer bli grymt! Fick ett tips av någon att jag borde börja skriva bloggen på engelska när jag drar dit, kanske inte en dum idé, eller vad tycker ni? 
 
Måste bara nämna nått sjukt. När jag jobbade i Oslo hamnade jag på en date med en snubbe i hans privatflyg där jag själv fick flyga över Oslo men här i Köpenhamn har jag hamnat på ett gigantisk militärfartyg med den holländska flottan. Hahahaha sjukt kul! 
 
 
 
Ute och firar Jose's födelsedag med kys-gänget
 
 
 
 
Svenskarna hade problem med språket men de fick i alla fall lära sig vilka svenska ord man INTE ska använda i Danmark, hehe...
 
 
 

Köpenhamnssagan bland topp 10!
2012-09-25  01:07:06

Get more visitors to your blog! Permalink  Köpenhamn, Danmark  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Shit, det trodde jag inte, att min knasiga lilla saga om vår första vecka i Köpenhamn skulle komma bland de topp 10 bästa på backpacking.se's skrivartävling. Haha undrar vad motiveringen var egentligen, de kanske fick sig ett gott skratt kan jag väl hoppas i alla fall. Jag och Chrisse fick i alla fall ett par asflabb-attacker nyss när vi läste igenom den, vi har redan lyckats glömma de där roliga detaljerna som faktiskt hände! Sjukt kul att den blev uppmärksammad ändå, undrar vad priset blir... 
 
 
Konsten att åka dansk bergochdalbana
 
 
 

En tur till Helsingør
2012-09-17  21:20:33

Get more visitors to your blog! Permalink  Köpenhamn, Danmark  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
I helgen var vår kära familj på besök och det var som vanligt lika underbart att få träffa dem igen. Jag börjar verkligen bli trött på att vara så långt ifrån dem hela tiden. Lillebror blir en allt mer vuxen man för varje gång jag möter han. Konstigt att folk fortfarande tror att jag är 16 år men att Oscar skulle vara äldst av oss. Hmm Pysslingen har ju endast 9 cm ifrån att vara dvärg så det kanske förklarar saken...
 
Hur som helst, vi tog bilen och körde kustvägen upp till Helsingør och turistade oss och åt smørrebrød. Det var väldigt fint och Danmark är en större version av Visby överallt tror jag nog. Små, gamla hus i alla möjliga färger med fönster som står på tvären och dörrar till för dvärgar (inklusive mig). Mysigt, men det är jobbigt att gå med klackar på kullersten...
 
Framåt kvällen jagade vi restaurang och hamnade i Franckie's køkken där vi fick smaka på på allt som tunga, käke och rumpa samt anka, gris, okse och makrill. Efter denna upplevelse kunde vi bara rulla hem till vår lägenhet som är i minsta storlek och somna på golvet i en hög. Dagen efter bar det av hem till Stockholm för den ena halvan av familjen och kvar blev syster och jag. Men nu är det endast en månad kvar i Danmark och den ska vi utnyttja fullt ut kan jag lova er!  
 
 

Blod, kräftor och tårar
2012-09-11  14:07:54

Get more visitors to your blog! Permalink  Köpenhamn, Danmark  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Det blev en heeelt hysterisk kräftfest i helgen. Vi lyckades locka hit Jossan ända från Sverige och de två aussie-danskarna ända från Aalborg. Plus några Köpenhamnare. Chrisse drog till Malmö för att köpa kräftor eftersom de inte existerar i detta land. Hon fick även med sig lite kräfthattar och annat passande tillbehör. Vädret blev strålande så vi satte oss mitt i Kongens Have och visade danskarna hur man käkar kräftor och dricker snaps.
 
Allt för få kräftor och allt för många snaps för att fatta det kort. Detta resulterade i ett antal olyckor. Jossan fick för sig att hennes skor blivit instängda i Kongens Have efter stängningstid så hon skulle promt klättra upp på livsfarliga staket gjorda av stålspjut. Hon lyckades ta sig upp och ned ett antal gånger men till slut blev hon nästintill väldtagen av en stålpinne som spetsade henne bakifrån och gjorde ett hål i hennes favoritbyxor. Då beslutade hon sig för att det var färdigletat efter de där skorna men det dröjde inte länge till nästa olycka inträffade. Av någon anledning krockade jag och Jossan ihop i en kram mitt på gatan och vi tappade balasen. Jossan flyög baklänges och ramlade på rygg och jag följde efter i fallet och landade på ansiktet. Som ett mirakel körde en sjuksköterska förbi och såg hela händelsen så hon flög ur bilen och assiserade. Jossan var oskadd men mitt ansikte sprutade av blod och mina kläder blev helt röda. Sjuksköterskan hade en sjuklåda med sig och plåstrade om mig ordentligt. Efter både chock och en liten hjärnskakning tog min kära syster hand om mig så jag hem och där slutade kvällen för oss. Jossan och aussie-danskarna tog dock vidare ut i byn och Jossan som fortfarande var på sitt lite jävulska humör kraschade en öl på Christians ölflaska så han fick glassplitter i fingret och det slutade upp med en bandagerad hand.
 
Nästa morgon vaknade Jossan upp och såg att hennes "borttappade" skor i själva verket stod där hemma och inte hade rört sig ur fläcken. Christian vaknade med ett bultande finger och jag var inte långt ifrån att svimma när jag fick se mitt uppsvullna ansikte fullt av torkat blod i spegeln. Trots allt detta var det en rolig kväll och kräftorna blev en dansk succé. Men någon snaps kommer det inte att drickas på låååång tid. 
 
 
 
 
 
 
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...