Emelies Travels -

Halloween
2013-10-27  17:31:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Igår var det halloweenfest! Vi började hos Lotta, en tjej i klassen sedan var vi runt på stan. Kul kväll, helt klart! Vill man snacka med en massa människor ska man ju köra på Nathalies sminkning, snacka om bra isbrytare. 
 
Nu sitter hela familjen och har det gött i Thailand, INTE rättvist. Åhhh jag vill också! Nu börjar det bli mörkt redan klockan fyra här uppe - inte så pepp. 
 
Jag skulle egentligen provjobba på en restaurang senare i veckan, men tror jag skippar det hel och hållet och satsar på en indisk restaurang. Jag trodde inte jag skulle vilja jobba med indisk mat, men stället var så sjuukt himla fint och alla verkade så trevliga så det borde ju kunna bli bra. Jag hoppas bara inte det krockar för mycket med skolan men det ska bli skönt att få jobba och koppla bort plugget lite. 
 
 
 Två bilder från @agnekil på Instagram:
 

Vill ha, vill ha, vill ha....
2013-10-24  12:18:27

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Igår var jag, Nathalie och Daniel ute och fotade i mörka natten. Det var kul, som vanligt fick jag lära mig sjukt mycket av mina kära fotovänner. Och så har jag kommit fram till att pappas Canon 400D inte räcker till, min lilla Panasonic Lumix Gx1 har faktiskt gått om i tekniken, så nu borde jag verkligen ta och köpa en ny, "riktig" systemkamera. Med extra objektiv. Och stativ. Fjärrkontroll. Blixtar.... Någon där ute som känner för att sponsra lite? Haha... Det går ju inte att vara student. Jag måste köpa nya snowboardbindningar, eftersom jag slängde mina gamla i Kanada, detsamma med skidjacka. Och suget för den nyaste Gopro kameran är stort. Jag har inga varma kläder heller. Gymkort borde jag skaffa. Hur går allt detta ihop när man inte tjänar pengar? 
 
I-landsproblem kan man kanske tycka. Men nu har jag i alla fall två alternativ på extrajobb på g. Jag ska gå på första intervjun idag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu är det vinter - hurra!
2013-10-20  23:54:58

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
I helgen har jag varit och hälsat på Love uppe i Åre där vintern verkligen har satt fart. Vi har fjällvandrat (med alltför mycket kläder på; Emelie + hike + uppförs = svettigt), vi har gått runt lite i byn och så har jag försökt mig på Loves kite vilket gick gick sisådär.  Men lektion nr 1 avklarad, nu kan det bara bli bättre!      
 
           
Förra helgen vs. denna helgen
 
Höst och vinter på samma gång
 
 
 
 
 
 
 
Haha, vad bra det går...
 
Sidensvansar
 
 
 
 
 
 

On top of the world
2013-10-17  13:23:36

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag kan inte plugga. Jag skulle ha öppnat boken för tre timmar sedan och jag har ännu inte kommit dit. Istället gör jag en massa hundra andra grejer - av ingenting. Internet är farligt. Jag borde stänga av datorn, fast det är lättare att anteckna på datorn. Det är också lätt att glida in på gamla bilder och drömma sig bort och börja längta efter äventyr. Jag vill tillbaka till Kanada, det finns så mycket där som vi aldrig gjorde eller såg. Jag vill till Japan och åka puder. Volontärjobba i Afrika. Vinna på lotto så jag kan resa jorden runt. Jag vill vara on top of the world....
 
Nej, sluta nu, öppna boken för i h-vete, så svårt kan det väl inte vara... 
 
Preikestolen i Stavanger
 
Skydive i Mission Beach, Australien
 
Blake i Banff, Kanada
 
Trolltunga, Norge
 
Kjeragbolten, Norge
 
Revelstoke, Kanada
 
Bungyjump, Nya Zeeland
 
Tongariro National Park, New Zeeland
 
Franz Josef Glacier, Nya Zeeland
 
Singapore
 
 
 

Sponsrad video - Byt namn till Klaus-Heidi och starta på nytt i Berlin
2013-10-15  18:17:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Detta är ett sponsrat inlägg
 

Ibland känner man att man vill komma bort från verkligheten. Dra ut på en resa och komma tillbaka till vardagen som en ny människa. En del drömmer om ett nytt liv. Andra byter till och med namn
 
Det är nu du har chansen. Har du gått och tänkt på ett namnbyte men inte vetat vilket namn du ska välja? Gör det lätt för dig - byt namn till Klaus-Heidi så kan du dessutom få ett helt nytt liv i Berlin. 
 
Är det någon där ute som älskar Berlin så mycket att han/hon skulle kunna byta namn för att få starta ett nytt liv i staden?  Lufthansa lanserar nu en tävling, och den som först byter namn till Klaus-Heidi och bevisar detta tillsammans med den bästa motiveringen vinner. Vinsten inkluderar en enkelbiljett och en lägenhet med betald hyra i ett helt år i Berlin. Även hemförsäkring, el och vatten är betalt för året, och en intensivkurs i tyska ingår. 
 
Är DU Klaus-Heidi? Vad väntar du på, gå in på sajten Klaus-Heidi.se innan den 28 november för chansen att vinna!
 
 
 
 
 


Golden hour
2013-10-14  13:34:56

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Så var det dags att fara iväg mot Sundsvall igen. Jag borde väl sätta igång och plugga och försöka strukturera upp det där på något sätt, komma in i plugg-vardagen. Men det har varit jätteskönt att få vara hemma lite, igår åkte jag och mamma ut till Kaggeholm och tittade på solnedgången. 
 
 
 
 
 
           
 
 
 
 

Porträtt vid Blå lagunen
2013-10-13  19:49:12

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Idag fick min kära syster ställa upp som mitt objekt vare sig hon ville eller inte. Jag kände att jag ville öva på att fota porträtt, efter det Nathalie har lärt mig. Eftersom jag inte riktigt har den rätta utrustningen så skapade jag en egen reflexskärm av folie på en kartongbit, och det fungerade bra! Det var kul, och det är ju inte direkt så svårt att fota när syrran är så snygg! <3
 
 
           
 
           
 
 
 
 
           
 
           
 
 
 
 
 
                  
           
 
 
Igår var vi ute och käkade middag med Chrisses söta vänner. 

Laxsjön
2013-10-13  19:20:28

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Åh vilken härlig helg! Vädret har varit toppen verkligen, perfekt för höstiga promenader här på Ekerö. Igår körde vi ut till Laxsjön och strosade runt i flera timmar. Hösten är allt bra fin den. 
 
 
En snok i trädgården
           
 
 
Mamma och Oscar studerar underliga svampar
           
 
 
 
 
Några gubbar hade fångat Röding och Regnbågsforell

Sunset
2013-10-10  21:11:58

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Med risk för att verka tjatig har jag återigen varit uppe på Norra berget. Det har liksom blivit att jag drar ett varv runt Sidsjön eller Norra berget. Jag kanske ska försöka hitta andra rundor som jag kan springa och gå på. Hösten är så vacker nu. Jag åker hem en sväng i helgen, hoppas det blir fint väder. 
 
Vem kom på att det inte ska finnas lov på universitet? Varför är alla föreläsningar så utspridda så man måste vara fast här även om man knappt har några lektioner? Grrr jag vill så gärna följa med familjen till Thailand vecka 45, meeeeen det går inte att ha frånvaro för då är man körd. Bu-hu. 
 
 
           
 
 
  
           
 
 
 
           
 
 

Oktober
2013-10-09  00:04:33

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu är första kursen avklarad och den första tentan någonsin i mitt liv skriven. Det var ju faktiskt inte så farligt som jag befarade, det verkade gå vägen dessutom. Phu. Sedan har den första artikeln blivit betygsatt också, och jag fick faktiskt B på den. (Var har de hederliga betygen tagit vägen, jag hänger inte med här!). Nu är vi inne på vår andra artikel och vi får se hur det går med den. 
 
Hösten har kommit ganska långt här i Sundsvall men det regnar mest hela tiden. Förra veckan gick jag vilse på Norra Berget och då såg det ut så här:
Skolan
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi var vid Sidsjön fick jag lära mig att fota porträtt med Nathalie, här är några foton på mig som hon tog
 
 
 
 
 

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...