Emelies Travels -

Personalfest
2014-08-26  21:15:00

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Efter en häktisk sommar på Jungfrusund var vi i personalen mer än taggade på att få festa tillsammans. Det ställdes till med ett speedcats-race vilket var så sjuuukt jäkla kul och adrenalinframkallande. Speedcats är alltså som gokart fast på vatten och det går riktigt jäkla fort. Och tungt var det i svängarna, blev helt klen i armarna efter att ha kört en massa varv. Den andra personens uppgift i båten var att burka i svängarna så att inte båten skulle välta. Jag och Kasia var ett grymt team men vi nådde inte tillräckligt långt, det blodigt allvaret stod mellan köksmästarna. Det var verkligen kul, fan jag ville köra mer! 
 
Sen blev det kräftskiva som spårade ganska fort då det var fri bar och snaps var tredje minut, typ. Men galet skoj! Har inte varit den piggaste på jobbet idag dock men jag överlevde ju även denna gång. 
 
Tack för den här sommaren Jungfrusund!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nya jobbet
2014-08-20  22:10:43

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Det funkar superbra på jobbet, det är riktigt nice! Jag sitter och fixar till bilderna på alla plagg som fotas, de ska beskäras och bakgrunden ska jämnas ut, bland annat. In och shoppa på Zoovillage! Bilderna här nedan är några som jag har bildbehandlat. 
 
 
 
I studion och fotar!
 
 

Downhill
2014-08-18  22:54:36

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Sista dagen i Åre tillbringades på cykel. För första gången var det dags att testa på Downhill, och jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig men det var sjuuukt roligt! Jag kommer lätta göra det igen! Grabbarna var ju liiite snabbare än mig men jag kämpade på och flög över hopp och körde ned för en svinläskig brant. Hade det inte varit för att kroppen dog hade jag gärna kört några rundor till, men mina händer gjorde så jäääkla ont och benen var rätt möra dem med. 
 
Asså vilken bra helg! Jag är fan rätt sugen på att bo i Åre, det är ju stööört nice på sommaren med! Så mycket att göra och så skönt folk som alla är så aktiva. Och så vackert! En helg var helt klart för kort! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilden gör inte rättvisa! Det var cp läskigt att åka ned härifrån, det var brant och massa läskig sten. Men jag klarade det wohoop! 
 
 
 
Det var så sjukt fint att cykla från kabinen, så himla fint att jag tog 500 bilder på mina ben. Bra va? Rätt besviken men aja! 
 

Skutan Runt
2014-08-18  22:08:06

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
På lördagen hjälpte vi till på Skutan Runt, ett fjällopp på 24 km. Grabbarna stod som funktionärer och jag fotade. Riktigt kul! Sen på kvällen blev det middag och party med funktionärsgänget. Fler bilder finns här!  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Åre-weekend
2014-08-18  21:38:00

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Åhh vilken helg vi har haft! Det var första gången som jag var i Åre på sommaren och det var helt fantastiskt. Vilka vyer och vad mycket aktiviteter man kan göra. Vi åkte upp i torsdags kväll och började helgen på fredagen med att hajka upp till Totthummeln. Sedan bjöds det på middag och informationsmöte inför loppet som vi skulle hjälpa till med under Lördagen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotoböcker
2014-08-07  22:41:00

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
På midsommar var jag och fotade Suzanne och Robbans bröllop, jag tror jag har missat att blogga om det faktiskt. Det var mitt första bröllop att fota så det var väldigt nervöst, men jag blev ändå helt okej nöjd med resultatet. De fick en fotobok i bröllopspresent och den blev faktiskt väldigt bra, bilderna gjorde sig bättre ihop och tillsammans med text än vad de gör enskilt tycker jag. Suzanne är från Melbourne så hela hennes familj var med under hela vigseln och en del av middagen genom Skype, förutom hennes pappa som rest hela vägen till svinkalla Sverige (som det var då, jag fröööös ihjäl den dagen). Han undrade ju hur vi kunde kalla det sommar när det var temperaturer som deras vinter.
 
Fotoboken går att se online här! (tryck på fullskärm för att se bättre)
 
Sen blev det en fotobok till brorsan från hans student som 19års present.
 
Den fotoboken finns här. 
 
Båda de här dagarna var egentligen mina två första "riktiga fotodagar". Två otroligt viktiga dagar för de här personerna som jag skulle dokumentera, jag har ju inte fotat något "viktigt" eller åt någon annan förut, så det var spännande. Nästa grej blir när jag ska fota loppet i Åre. Man lär sig av allt man gör, och det är svinkul så jag hoppas det blir mer foto "jobb" framöver! 
 
För ett år sedan gick jag och nojade mig för att börja på bildjournalistik i Sundsvall, och då fotade jag på auto och hade i princip aldrig hållt i en systemkamera. Det hade inte varit aktuellt överhuvud taget att fota ett bröllop då, det är sjukt vad fort man kan utvecklas egentligen. Och det finns sååå mycket jag vill lära mig, vill bli bättre utvecklas mer! Det känns som att jag har hittat det jag vill hålla på med nu, i alla fall bildbehandlingen. Det blir pirrigt att börja jobbet nästa vecka men sjukt kul! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stay active
2014-08-07  16:47:06

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu jäklar ska jag komma igång med träningen igen, har varit lite upp och ned på senaste. Är ju inte såå långt kvar tills jag och syrran tänkte dra till Sydamerika, vi ska nog boka snart. Och börja planera kanske vore bra. Vart ska vi ens boka flyget till? Nästa vecka börjar jag nytt jobb, nästa helg ska jag upp till Åre och fota ett lopp på 24 km - Skutan Runt, och veckan efter det börjar jag en kurs för Digital Bildbehandling. Om jag inte kommer in på skolan nästa år vet jag inte vad mer jag kan göra för att bättra på meritlistan asså. Men nu händer det grejer och vipps är det November och då drar vi iväg whooop! 
 
Har blivit lite longboard och vattenskidor i veckan, och brorsan har, tids nog, sjösatt sin Australis. Ikväll bjuds det på kräftor, yeey! 
 
Haha mamsen gjorde en vacker faceplant där, blev lite övermodig :) Jag har inte åkt vattenskidor på stööört länge, tycker nog faktiskt att wakeboard är enklare!

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...