Emelies Travels -

Back in Canada!
2014-01-31  20:53:22

Get more visitors to your blog! Permalink  Skibum Banff, Canada  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Det är lite svårt att få tid till att blogg här borta, det är full rulle hela tiden! Men vi har i alla fall varit i Big White ett par dagar och hälsat på lite kompisar. Det var kul att träffa dem igen och trots att snön inte var den bästa hade vi det sjukt bra. Australia Day var slushig och folk körde runt i bikini och badbyxor, så vi hamnade på After beach och drack bärs i solen! Nu är vi tillbaka i Banff igen och det känns lite märkligt att vara här igen men det känns ändå som igår. Fan vad fint det är här!! 
 
 
Vår hyrbil är sämst, vi körde fast så vi fick bära med oss packningen från huset till bilen. Ingen vinteranpassad bill alltså, vi fick typ putta fram den överallt i Big White. 
Det var sjukt nice på Australia Day!
 

Min lilla dator har nog sett sina bästa dagar, den är så jäkla trög så jag kan typ inte lägga in fler bilder. 
 

Rösta på mig i Bloscars Travel Awards!
2014-01-31  20:25:52

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag är en av finalisterna i Bloscars Travel Awards och har nu chansen att vinna flygbiljetter för 21 000 kronor! Gå gärna in och rösta på min blogg så skulle jag bli jätteglad! Man kan rösta en gång i veckan så rösta gärna fler gånger. Tack alla ni som röstar och ni som följer min blogg, ni är toppen!
 
För att rösta gå in här
 
 
I'm one of the finalists in a Travel Blog Award! Please vote for me here and press the green button "Rösta" (=vote) and then you just have to write down your e-mail adress and press the green button again! Thank you so much for voting!
 
 
 

Mot Kanada!
2014-01-22  23:56:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Skibum Banff, Canada  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Yeeeeeeeeeey så bär det snart av till Kanada igen! På fredag drar jag iväg till syrran i Banff (A på kartan), sen har vi hyrt bil så vi glider vidare till Big White (B), hälsar på saknade vänner och firar Australia Day. Förhoppningsvis blir det ett stopp i Revelstoke (C) också, sen lever vi livet i Banff i någon vecka innan vi avslutar med en trip till Fernie (D). Hoppas allt går vägen och att det dumpar lite snö där borta nu, för det skulle nog behövas. Annars verkar det ju vara hyffsat nice ändå i vårvädret där borta, kanske blir en googletan innan jag kommer hem igen. Det ska bli grymt kul att träffa syrran och alla andra gamla säsongare igen!!! 
 
 
 
 Det blev lite otydlig kanske... Från vänster: (B) Big White, (C) Revelstoke, (A) Banff, (D) Fernie. 
 

Puderweekend i Sälen
2014-01-20  17:43:00

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Käkat snö är vad jag har gjort i helgen. Big time. Men än är jag inte i Kanada, utan det blev en liten spontanweekend till Sälen, som just denna helg haft de bästa snöförhållandena på flera år. Det har snöat konstant; luftig, lätt pudersnö har legat så gott som orörd på många ställen under de fyra dagarna vi åkt. I lilla Sälen!! Vad sjutton? Alperna och Kanadas snöbrist verkar ha fallit uppe i Dalarna. Så det har minst sagt varit en grym helg tillsammans med härliga, nyfunna vänner. Intensiv har den varit också. Vi har knatat upp för Högfjället innan liftarna öppnade och åkt hela dagarna långa. Jag har simmat runt i snö och stått på huvudet mer än någonsin, fastnat i (minst) en snögrop upp till brösten och trott att jag skulle drunkna. Vi har även snowkitat, eller vi är väl att ta i, jag har latjat med en övningskite medans de andra har flygit runt på fjället. Men nästa gång då jäklar ska jag också fixa det där! Dessutom blev det en tur till Trysil som även de har fått sjukt mycket snö, tydligen den bästa snöhelgen på sex år.
 
Vi har bastat en hel del, och jag börjar faktiskt tycka att det är lite nice ändå. Annars har det blivit hyffsat tidiga kvällar med spel och vin, mer har man inte orkat med! Mina ben höll på att svika mig efter första dagen, satan vad träningsvärk jag hade. Det är väl bara att vänja sig inför vad som komma skall i Kanada, som jag drar till nu på fredag! Hoppas snön börjar falla där också, lite surt om Sverige skulle ha bättre åkning! 
 
Tack gänget för att jag fick följa med, det var skitkul!
 
Här kommer en miljard bilder med typ samma motiv, men det blir väl lätt så när man kör med Gopro. 
 
 
 
 
 
Det var nog första och sista gången jag filmar och fotar
mig själv, nej fy, himla muppigt. Det får andra stå för haha... 
 
 
 
 
 
Solen kikade fram sista dagen, hela fjället lyste upp och glittrade sådär fantastiskt vackert som snö kan göra. 
 
 
Morgonhike innan öppning. 
First tracks, yes
 
 
Dinnertime
Snowkiting på G.
 
 
 
Som sagt, det var lite djupt på vissa ställen. Detta var inte det djupaste. Djupsnö på plan mark med en bäbisbräda är kanske inte bästa kombon. 
Våffel och Irish coffe paus
Taggade i Trysil
 
 
 
 
 
 

Travel Blog Awards 2013
2014-01-20  16:45:28

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Kära läsare! Ni får väldigt gärna gå in och rösta på min blogg i Supersavertravels Travel Blog Awards om ni tycker att jag har en värdig plats där! Jag är nominerad i kategorierna bästa reseblogg och bästa fotoblogg. Ju fler nomineringar ju större chans har jag att vinna! Jag kommer lägga upp ytterligare en tävling som jag är nominerad i om en vecka, då får ni gärna rösta där också. 
 
Tusen tack till alla som läser min blogg. Och alla ni som skriver fina kommentarer gör det så kul att fortsätta att hålla den i liv och utveckla den ännu mer! 
 
 
Travel Blog Awards 2014! Fynda billiga hotell London och spara på utgifterna!
 
Travel Blog Awards 2014! Leta reda på billiga flyg till Stockholm Arlanda.
 
 
 
 
 
 

Maximilian Bruce Marcus
2014-01-13  15:51:15

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Igår var vi på dop. Det var lilla bedårande Maximilian som skulle döpas, son till Amanda och Marcus. Alltså herregud vilken unge, det måste vara världens gulligaste och gladaste! Han verkar älska uppmärksamhet och kameror, inte en stund under hela dagen var han ledsen. Det var faktiskt det första dopet jag varit på sedan min lillebror döpte sig i vår trädgård i Bromma. Ganska sjukt att jag ens minns det... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyår
2014-01-05  18:40:05

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Så har man firat nyår i Ljungby också! Det blev en riktigt lyckad kväll med god mat a la Jossan och Robban, och det var sjukt kul att få träffa min andra hälft igen. Efter två nätter i Ljungby drog vi vidare till Jossans lägenhet i Jönköping och kollade läget där. Nu har jag bara hunnit hem och vända igen, imorgon bär det av mot Sundsvall. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Världens mysigaste katt Morris! 

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...