Emelies Travels -

Norrsken i Stockholm
2015-08-30  22:19:09

Get more visitors to your blog! Permalink  Photography  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag har jagat norrsken mitt i natten i bergen i Kanada där det gick att skymta om man kisade. Jag har åkt på norrskens-resa till Jokkmokk och sett ett norrsken som varade någon minut. Men helt plötsligt dansar ett grönt ljus på himlen utanför fönstret på Ekerö. Det varade länge och det syntes klart och tydligt. Det är väl inte ens norrskens-säsong? Och vad gör norrskenet så långt söderut? Jag är i alla fall sjukt glad att jag fick se det!
 
 
 

Grattis på 1-årsdagen!
2015-08-30  17:55:53

Get more visitors to your blog! Permalink  Photography  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Hurra, hurra för 1 år idag! Igår var vi ute och fotade hela familjen vid Ulriksdals slott. Vilken glad liten pingla och fin familj! Tack för en mysig eftermiddag!
 
 

Påminnelse inför resan
2015-08-25  20:51:00

Get more visitors to your blog! Permalink  RESTIPS  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Snart september! Det var den sommaren det. Jag hoppas att ni har gjort en massa härliga utlandsresor för här hemma i Sverige har det ju inte varit någon sommar. Jo nu, de senaste två veckorna. Så jag har faktiskt inte haft något emot att jag jobbat hela sommaren. Det känns som att det var en win-win och ta ledigt i vintras och dra iväg på långresa i Latinamerika istället. 
 
Jag märker här på bloggen att min backpackingguide om Australien brukar läsas varm i de här tiderna, efter sommaren - innan hösten, precis då det är poppis att dra iväg dit. Trots att den är flera år gammal vid det här laget så hjälper den många med tips, så himla kul! Tack för fina kommentarer!
 
Det drar även ihop sig inför vintersäsong och jag märker att några läsare ska bege sig till Kanada. Jag vill passa på att påminna er: glöm inte reseförsäkring!

Det är världens tråkigaste utgift, men kanske den viktigaste. Jag har haft använding av mina reseförsäkringar ett antal gånger faktiskt. Även om ingeting händer så är det väldigt skönt att känna tryggheten och vetskapen om att man är försäkrad. Och är man inte försäkrad, ja det är då det händer. Något som känns som att det blivit vanligare nu, eller så drabbar det bara mig och folk i min omgivning, så är det bagageförseningar. Det kan ju förstöra större delen av resan om man måste spendera sin första tid utomlands inne i ett köpcentrum för att köpa tanborste och underkläder. Mitt bagage blev försenat för något år sedan, syrrans bagage försvann när hon åkte till Kanada och verkade aldrig vilja komma fram. Tillsut hittade de väskan, då hade det nog gått mer än en vecka. Tur att hon hade reseförsäkring. Brorsans bagage blev också försenat när vi var i Pananma i vintras och hade tight schema och skulle hoppa på en buss nästa dag. En kollegas bagage försvann och kom tillbaka lagom till att de kommit hem från semestern igen. 
 
Man kan ju råka hoppa på en segelbåt som läcker med en kapten som inte kan segla och bli strandsatt ute på havet, då är det ganska skönt att man har en försärking. En VHS hade också varit skönt att ha i ett sånt läge.. (Läs om vår seglats till "the-never-ever-go-there-province vid gränsen Colombia/Panama)
 
Kort och gott, se till att ha en bra reseförsäkring. Jag brukar oftast teckna med Länsförsäkringar, för jag tycker de är bäst och billigast. Nu har de börjat sammarbeta med Wasa Kredit, och de lanserade nyligen en reseförsäkring som ingår om man skaffar kreditkort hos dem. Läs mer här!
 

 
 

Visumen för Kanada 2015 är slut! Men...
2015-08-24  23:29:00

Get more visitors to your blog! Permalink  RESTIPS  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu är visumen för vintersäsongen 2015 i Kanada slut! Men det finns ett sätt att ställa sig i kö, såg jag nu på GoXplores hemsida. Klicka på bilden för att läsa mer eller klicka HÄR.
 
 
 
 
 

Projekt: Boudoir studio
2015-08-23  15:00:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Photography  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
I helgen har jag gjort en boudoir fotografering. Det var sjukt läskigt och spännande innan det var dags, och det var inte så lätt att hitta någon bra location. Hotellrum var sjukt dyra, och man kunde inte hyra per timme och när vår idé gick i kras visste jag inte alls var vi kunde vara. Tills det slog mig att mina föräldrars uterum säkert kunde bli mysigt. Så jag tömde hela uterummet på bord och stolar och inredde det som ett hotellrum. Och shit vad mysigt det blev! Och vad bra det fungerade som fotostudio! Vita väggar överallt och bra ljus. Jag fick sätta upp provisoriska gardiner med hjälp av hundkoppel för att stänga solljuset ute, men det gick ju hur bra som helst.
 
Bilder från fotograferingen kommer senare. Förresten! Nu har jag gått första veckan på Fotoskolan, och det verkar toppen. Riktigt bra klass så det här kommer bli två bra år!
 
 
 
 
 
 

Intervjuad av Moderskeppet
2015-08-02  19:38:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Photography  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Moderskeppets guldkurser har lärt mig otroligt mycket inom foto och bildbehandling, det är tack vare dem som jag lyckats få jobb i den här branschen. Skitkul! Läs intervjun här.
 
 

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...