Emelies Travels -

Enzo Jack Peter
2015-06-28  21:54:29

Get more visitors to your blog! Permalink  Photography  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Söta lilla Enzo döptes för ett tag sedan och jag var där och fotade. Amanda och Marcus andra barn, jag fotade även deras lilla Max dop för 1,5 år sedan. Kolla bilderna här, jag kan ju känna direkt att mitt fotograferande har utvecklats en del sedan dess. Jag var rätt nöjd med bilderna då men det var inte förrän nu efter jag jämfört bilderna som jag insåg det. Det kändes inte som att jag tänkte så jätte mycket annorlunda den här gången i kyrkan, men jag gjorde nog det ändå, omedvetet. För 1,5 år sedan hade jag ingen koll på ljus, jag bara plåtade utan att tänka så mycket. Jag gjorde alla bilderna svartvita för jag kunde inte hantera det blåa ljuset som kom från fönstrena och det extremt gula ljuset inne i kyrkan som mixades på ett fult sätt. Jag gjorde en high key bild på Max (se längst ned) som jag var nöjd med då, men high key bilden på Enzo tycker jag blev betydligt mycket bättre på grund av ljusförhållandena.
 
 
 
Max för 1,5 år sedan vs. Enzo idag. Supergulliga ungar båda två, men bättre ljus på Enzo. 
 
 

Bloggtips för oss res-tokiga!
2015-06-24  22:40:00

Get more visitors to your blog! Permalink  RESTIPS  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Emelie och Peter som jag fotade för ett tag sedan ska snart iväg på ett riktigt äventyr. De ska resa till jordens alla hörn och jag ser fram emot att se var de hamnar! De har sagt upp sig från jobben, sålt bilarna och hyrt ut lägenheten. Galet men helt rätt!  
 
Just nu håller de på och förbereder sig för resan, vilket innebär en hel del jobb och planering. Gå in och kika och få en massa tips, och följ deras resa, som pågår under en oviss framtid! De bloggar på Mygate Magazine HÄR.
 
 

Glad midsommar!
2015-06-22  23:52:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Photography  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Midsommarhelgen spenderades i Ljungby och vi hade ändå helt ok väder, en del sol faktiskt. Det var riktigt skönt att få komma och hälsa på de här två underbara vännerna igen, vi bor för långt ifrån varandra! Vi måste styra upp något snart igen!
 
Tack alla som skickat så fina kommentarer på bröllopsfotograferingen! Det gör mig helt varm inombords att läsa dem, tuuuusen tack!!! Jag ska svara er när jag får mer tid över! 
 
 
 
                
 
                
 
 
                
 
 

Bröllop Cia & Per
2015-06-17  22:05:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Photography  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Så var den stora dagen kommen för Cia och Per. Det var en nästan lika stor dag för mig. Mitt första riktiga bröllop och första riktiga fotojobb. Första gången jag fotade med blixt, första gången jag använde relexskärm, första gången jag lånade någons objektiv. Jag var ganska nervös kan jag ju lova, och jag hade satt som mål att lära mig så mycket jag bara kunde inför bröllopet.
 
Såhär blev det:
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Att få fotografera just Cia och Pers bröllop, vilka underbara människor. Trots att vi bara setts två gånger innan kändes det som att vi kände varandra och hela sällskapet var väldigt trevliga och välmottagande. Tur att jag tog mig an gratisuppdraget i Åre förra året och fotade Skutan Runt (länk) så att Cia hittade mig! 
 
Detta var extremt lärorikt och utmanande. Nästa gång vill jag assistera en fotograf för att lära mig mer. Anyone? 
 

Fotoskolan STHLM
2015-06-07  00:38:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Photography  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
YEEES!!! Jag kom in! Äntligen, satan vad jag har kämpat för detta kan jag lova. Och på det senaste året har det hänt sjukt mycket. Men det känns helt rätt fortfarande, trots att jag redan har börjat jobba som bildbehandlare på tre olika ställen. Jag längtar efter att få lära mig mer, så kul tycker jag att det är. 
 
 
Jag bjuder på lite kossor och syskonporträtt. Jag har äntligen blivit godkänt på Shutterstock.com så att jag kan sälja lite bilder. Väldigt svårt att uppnå deras krav på kvalité men nu gick det tillslut. Denna kossan fick vara med bland andra. Kolla mitt portfolio här.

 
 
De här kossorna har flyttat in i hagen där jag brukar springa. De känns som små Mammutar från typ stenåldern. De är väldigt nyfikna och vill springa efter mig. Jag är rädd för hornen. Men de ser ju ut som snälla, torktumlade nallebjörnar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...