Emelies Travels -

Segling och snowboardåkning i Lofoten
2017-01-22  17:00:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Photography  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
 

För ett tag sedan var jag och Christine på Banff Mountain Film Festival här i Stockholm. Lite senare såg vi Supervention II på bio. Det gick inte att bli annat än inspirerad av de här kvällarna. Sedan dess har vi pratat lite smått om en dröm som vi har - att segla från Sverige till Lofoten för att spendera vintern där och sedan segla hem till våren igen. Det sägs att Norge har världens vackraste seglingsområden med oslagbar natur med snötäckta fjäll och ett rikt djurliv med späckhuggare och lunnefåglar, bland annat.

 

Vi fick syn på Utmaningen 2016 - Svenska seglarförbundets satsning för att nå visionen om att svensk segling ska vara tillgänglig för alla. Vi skickade in en spontan ansökan för möjligheten att få ta del av deras resurser till nya ideér och projekt.

 

Vår idé

 

Vi vill göra en dokumentär där fokus ligger på att lyfta fram tjejer inom segling och freeride-åkning. Vår plan är att segla från Sverige till Lofoten för att spendera en vinter där. Vi tar oss enbart fram för segel och skidor. Tanken är att dokumentera en resa där tjejer tar för sig - för vi kan också! Dessutom vill vi även uppmärksamma hållbar utveckling. Genom att lyfta hur vacker omgivningen är samt att visa på hur skör den är hoppas vi att dokumentären kan öppna ögonen för hur vi behandlar vår värd. Och inte minst varandra.

 

Inte trodde vi att vår idé skulle vara så pass bra att vi skulle få extra medel att utföra vårt projekt. Men Svenska seglarförbundet vill stödja oss! De ger oss och vår klubb Gustavsbergs GBK 10 000 kr för att utföra detta.

 

Planeringen börjar nu!

 

Om tre år planerar vi att segla iväg - hösten 2019. Jag pluggar foto och Christine pluggar Utveckling och internationellt samarbete med fokus på hållbar utveckling. Vi anser oss ha bra baskunskaper för att göra det här till en bra dokumentär, men vi kommer behöva hjälp.

 

Vi har gott om tid på oss att planera och förbereda oss, men det är mycket som ska komma i ordning till dess. Det kommer säkert ta runt 8 veckor att segla till Lofoten, sedan har vi runt två månader där. Då kommer vi gå en massa toppturer och åka off-pist. Vi kanske kommer behöva jobba lite i Lofoten för att ha råd, vi får se hur våra förutsättningar kommer att se ut tills dess. I våra drömmars värld hade det varit fantastiskt att segla hem på våren igen, men beroende på ekonomi och tid kanske vi får frakta hem båten.

 

För att förbereda oss måste vi: 

 

  • hitta en båt
  • läsa på massor och ha koll på allt vi kan tänkas stöta på under resan
  • bli mer erfarna seglare
  • ta kustskepparbevis
  • sätta upp ett strikt träningsschema för att vara i form när vi ska gå alla toppturer.
  • gå en Lavinkurs Avancerad
  • hitta ett crew med majoritet tjejer
  • hitta någon som vill filma
  • skaffa splitboards

  

Vad tror ni, skulle ni vilja följa oss på vår expedition? 

Vi är i alla fall helt lyriska inför det här, det kommer bli en helt oförglömlig upplevelse!

 

Känner du att du har något att tillföra och tror att du kan passa i vårt crew? 

Har du resurser att sponsra oss med? 

 

Kontakta mig på emeliestravels@gmail.com så snackar vi om saken!

 

Läs mer om vår expedition här

 

#girlpower

liveout-loud-9


I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...