Emelies Travels -

Härlig lördag
2009-04-29  17:56:44

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

I lördags drog jag, Anna och Malin till Olaf Ryes Plass och köpte picknick och satte oss och åt i parken. Mycket mysigt! Sedan drog vi in till stan och shoppade lite, jag hittade mig en outfit för kvällen. Vi käkade tacos och sedan kom grannarna över för lite förfest med sånglekar. Sedan drog vi ut och efter många om och men lyckades hela truppen samlas på Saras Café och sedan blev det vild efterfest som vanligt hos oss och grannarna!


Jag och Malin vid Olaf Ryes Plass
Anna och Simen


Vegard och Pål


Sommaren ligger runt hörnet
2009-04-29  17:46:28

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     


Nu är det inte långt kvar till sommar. Vi har haft ett par helt underbara dagar med strålande sol och härlig värme. I fredags skulle jag jobba natt så jag passade på att träffa upp Emma efter att hon slutat. Vi satte oss på Aker Brygge och åt glass och spanade på folk som satt och kosde sig på Lektern. Plötsligt fick Emma ett ryck att hon ville ut och åka båt, så vi hoppade på första bästa båt och körde fram och tillbaka till en ö precis utanför som tog en timme. Ganska spontant och kul! Dessutom köpte jag (finally) med mig färska räkor och satt sen hemma på balkongen och smaskade i mig! Gött!


På kvällen jobbade jag i Lille Eilefs som vi precis har öppnat igen efter en tid med renovering, vilket jag sett fram emot. Det var riktigt kul och jag sålde massvis, det blev nästan ingen ledig stund alls. Mojito efter Mojito, och en massa Corona sålde jag, så nu ligger jag lite bättre till i Corona konkurransen som jag är med i! Emma och hela granngänget kom dit och festade gärnet, så det var gøy! Mindre kul att stackars Malin blev av med mobilen och pengar, typiska ficktjuvar.... 


På Aker BryggeOslo


Aker Brygge


Efter en god middag på Olivia´s för att fira Malin som fyllde 21!

Jag är så nöjd, nöjd, nöjd!
2009-04-20  15:51:55

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Ja, jag är så glad, för vilket liv vi lever! Tänk vad mycket kul vi har upplevt, och hur mycket underbara människor vi har lyckats att träffa, den sista tiden kommer bli helt suverän! Det jobbiga bara är att det känns som att folk börjat räkna ner, framför allt på jobbet. Helt plötlsigt var inte jag inviterad till ett möte, eftersom jag ska sluta så snart. Inte så konstigt eftersom mötet handlade om planer till hösten, men det kändes så konstigt. Och det är vad alla pratar om, hur det känns att snart åka och om man kommer tillbaka osv. Jag sa till Ryan att jag självklart kommer och hälsar på när Eilefs går som konge men då sa han lite skämtsamt att det kommer inte alls gå bra för Eilefs när jag slutat. Åååhh jag kommer sakna alla så jävla mycket!

Men, nu gäller det att få alla möbler sålda och njuta av den sista tiden och se fram emot Magaluf! Om två veckor kommer mina underbara föräldrar och hälsar på också, det ser jag fram emot. Och syrran kommer den 17e maj då hon fyller 18, vilket kommer bli en helt sinnessjuk dag som hon aldrig kommer glömma!


Grannträff
2009-04-20  15:35:49

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     


Inte kunde vi väl hålla oss hemma på lördagen heller. Efter en ledig bakis dag tillbringandes lite runt om i lägenheterna med film och mat tillsammans med grannarna så var det väl dags att sätta igång igen. Det började ramla in några hos grannarna, och tillslut satt vi där igen, vi fyra tjejer från oss och killarna. Och när man ändå håller på, varför inte ta med våra tjejgrannar till vänster? Så kom dem också, och helt plötlsigt var vi massa folk, helt oplanerat. Det blev grannträff helt enkelt, och så himla lyckat dessutom. Jag tror Aschberg kan hålla sig borta för det blir ingen grannfejd här inte. Det känns riktigt trist att det snart bara är en månad kvar, nu när allt är så himla kul!
Hur som helst tog hela gänget sig ut ner till Løkka och vi började på Fru Hagen och drog sedan vidare till Kaos, där det helt plöstligt blivit 23 årsgräns efter klockan 01. Typiskt, vi kommer visst aldrig in dit vi vill längre... Så kvällen slutade på Memphis och sedan efterfest hos grannarna, nära och bra hem till sin egen lya!


Gotlänningarna Jocke och Thord


Jag och Vegard
Tjejgrannarna Marianne och Maria

Inflyttningsfest hos naboene
2009-04-20  14:58:20

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
På fredagen hade våra grannar (nabos på norska) till höger, två killar runt 22 års åldern, inflyttningsfest. Mycket blandat med folk och en hel del ikke barberte gutter (typ alla hade skägg). Men trevligt var det och väldigt praktiskt när det blev mycket folk så kunde festen utöka sig vidare till vår lägenhet och plötsligt hade man faktsikt två toaletter vilket minskade kön! Våra kära grannar Vegard och Simen fick en inflyttningspresent som bestod av en pizzaslizeskärare och en förkrymt minibanan.


Söta Anna, vår inneboende


Thord och jag


Pål


Jag och Simen och Thord

Russefeiringen
2009-04-20  14:44:36

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Russefeiringen begynner med russebusser og russekroer på høsten siste året på videregående eller i slutten av april eller begynnelsen av mai og varer til 17. mai eller lenger. Overdreven russefeiring vil for noen forstyrre skolearbeidet og føre til dårligere eksamensresultater.


Rødruss er avgangslever fra videregående skoler med blant annet allmennfag (tidligere gymnas), blåruss elever med spesialisering innen økonomi (tidligere handelsgymnas). Grønnruss er elever fra videregående skole med studieretning naturbruk.


Russedrakter, -luer og knuteregler

I forbindelse med russearrangementer, særlig om våren, kler russen seg i røde eller blå uniformer, det vil si forskjellige plagg, for eksempel kjeledresser og snekkerbukser i russefargene, ofte dekorert med merker.


Lengre tradisjoner har imidlertid russeluer med lange dusker. I luedusken knyttes forskjellige typer knuter, ofte med små gjenstander. Disse knutene er tegn på gjennomføringen av forskjellige knuteregler, det vil si fantasifulle russeoppgaver. Knutereglene blir ofte kritisert fordi de kan innebære ulovligheter, som blotting og kidnapping av elever, og potensielt farlige handlinger som inntak av store mengder alkohol på kort tid.


Russebiler

Russ kjøpte eller overtok gamle personbiler som ble malt røde eller blå og utstyrt med hvite tulletekster og reklame. Russebilene var opprinnelig først og fremst et paradekjøretøy i russetoget på 17. mai, men har for mange blitt et nødvendig framkomstmiddel og ikke minst en tidkrevende, men sosialt samlende hobby i russetiden. Bilene betales delvis med reklame.
Med bedre økonomi har mindre russebiler de seneste tiårene i stor grad blitt erstattet av minibusser og store russebusser som planlegges årevis før russetiden. Russebussene kan ha påkostet, spesialbygd interiør og store lydanlegg på taket. Det brukes i enkelte tilfeller millioner av kroner på kjøretøyene. En annen vanlig del av russeferingen, spesielt blant russebussene, er å lansere dekknavn for konseptene sine. Disse kan ha sammenheng med et senere utgitt konsept eller være av helt annen karakter. Flere busser bruker flere tusen på promotering, gensere, sanger og annet med sine dekknavn, flere måneder før russetiden starter.


Hämtat från www.wikipedia.no sökord "russefeiring"

På Russereunion med nya grannar
2009-04-19  17:37:47

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Den sista tiden i Oslo kommer vara så sjukt kul och det kommer gå så himla fort. Just nu är det som allra bäst, det är vår och vi börjar närma oss sommaren, våra nya inneboende är assköna, vi diggar dem, och vi har fått dem bästa grannarna man kan tänka sig, från alla håll.

I torsdags var vi hos våra grannar till vänster, två norska tjejer på 20 år som skulle på "Russefest", Norges sätt att ta studenten på (skriver ett inlägg om det). De tog oss bort till en stor lokal som bara vimlade av norska russefolk. Reunion då, så det var alla möjliga olika åldrar. Självklart, nu när Emma äntligen har fyllt 20 så borde vi ju komma in överallt, men här, som såg ut att vara årets roligaste fest var man tvungen att ha studentbevis, vilket varken jag eller Emma hade. Men vi hade bestämt oss, på ett eller annat sätt skulle vi in, så vi stod utanför, jag vet inte hur länge, och försökte på alla möjliga sätt. Plötsligt stöter vi på Alex som vi träffade uppe i Trysil och han tog oss till en bakdörr som vi efter många om och men klarade av att smita in vid. Så kom vi tillslut in till och hade sjukt jävla kul!


Anna och Emma hos våra nya grannar på förfest

Jag - pilot?
2009-04-14  23:06:39

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Vilken kanonpåsk! Vi har fått nya härliga grannar, våren är här och jag har upplevt något ganska sjukt.

I Torsdags bjöd vi in våra grannar på vors hemma hos oss och senare drog vi ut. Vi började på Åpen Bar men där var ganska tomt på folk så vi fortsatte vidare till Friday´s. Mycket trevlig kväll och inte ett öre förbrukat, men ändå många minnen borta... Ibland är det bra att vara tjej!


Hur som helst så vaknade jag av att telefonen ringde på fredagen. "Hej! Minns du mig från igår, Stian?" Ehm.... Nja, inte riktigt faktiskt. "Okej, men minns du vad jag har lovat dig? Jag har lovat att ta dig med ut på flygtur, ska du med?" Eftersom att många av mina fredagsmorgnar brukar börja sådär, att en fritt främmande människa undrar om jag orkar hänga med på en flygtur, tog jag mig ju självklart samman och svarade ja. Plötsligt stod en Porsche utanför min dörr och jag vinkade farväl till mina grannar som stod lutandes utanför fönstret, ganska insnöade i ämnet och hoppade sedan in i bilen som körde ut till Hönefoss. Lite tveksam till vad jag nu hade satt mig i för knepig situation var det väl bara att hoppas på det bästa, vilket också slutade bra! Grabben var väl inte kanske drömmannen, men man kan ju inte få allt eller hur? Det blev en del väntan på flygplatsen, men vi underhöll oss med att titta på alla som flög modellflygplan. Tänk att vuxna människor faktiskt också kan leka med leksaker, så länge dem är svindyra så! När vi väl fick hoppa in i planet visade det sig att faktiskt jag skulle få styra! Det var inte som att köra bil kan jag ju säga, det var ganska svårt! Sedan att man är så jävla liten och inte kunde se över instrumentbordet blev ju inte lättare heller. Men hur som helst lyckades jag köra oss bort över Oslo och man såg en del segelbåtar som faktiskt tagit sig ut på sjön. Landningen fick piloten ta och sedan var det bara att hoppa in i Porschen igen som tog oss hemåt.   

Hahaha så himla sjuk grej bara, hur lyckas man?


Flygeplanet


Maja och Stian


Mårten, Majas kille och jag
Över Oslo och Aker Brygge
Emma och våra nya grannar, Simen och Vegar

Ändrade planer
2009-04-07  17:27:47

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nej, det blir inget USA denna hösten för min del pga. den stora finanskrisen där. Så kan det gå! Så jag och Emma tänkte dra till Magaluf över sommaren och försöka få oss jobb som bartenders. Till hösten blir det antingen en långresa långt bort eller en till vintersäsong antagligen någonstans i Alperna!

Låter väl bra va?

Grymma låtar
2009-04-02  23:43:55

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     


Kid Cudi Vs Crookers - Day 'N' NiteThe Killers - HumanMaria Mena - Just Hold Me


Rihanna - Rehab

Denna helg bar det av till Sälen!
2009-04-02  23:20:51

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Nu sitter jag på vår härliga balkong och solar och faktiskt svettas! Underbart, nu kommer våren på riktigt.

Jag har kommit hem från en superkul helg i Sälen hos Elin Grune och Jossan. Resan började i Torsdags och efter en lång resa kom  jag fram kl. 23.30. Då stod en taxi och väntade som tog mig hem till Elin där jag fort kunde slänga in min packning för att sedan hoppa in i taxin igen som tog oss vidare till HC där Idol Ola skulle spela. Fullt ös medvetslös kan man ju säga, efter 10 timmars tågresande kände man sig kanske inte sådär jätte fräsch, men det kan ju hända att det faktiskt det är då man har som allra roligast, när det är så spontant. För kul hade jag! Jag kände mig som en i gänget på en gång eftersom jag träffade folk jag kände överallt. Massa folk som jobbade säsong i somras på Gotland jobbar nu i Sälen.


Dagen efter gick jag och träffade Elin på hennes jobb, Sälen shoppen och sedan gick vi till Jossan på Fjällbagarn för att äta lite frukost. Eftersom Elin jobbade så letade jag upp hela Kneippbyngänget från Gotland som hade en gemensam resa för alla de som skulle jobba i sommar igen. Mycket kul att träffa alla de igen, och Åsa min gamla chef. Vi tog oss ut i backen och i det, tyvärr, ganska dåliga vädret. Fort gick det inte eftersom de flesta aldrig åkt skidor förr, så dagen bestod mest av ett antal pauser på varje café runt om. När det började närma sig eftermiddag åkte jag och Åsa och några till upp till Snögubben och tog några öl för att ladda för After Skin. Sedan tog vi oss ned till Wärdshuset där det var smockfullt med folk! Det var lång kö för att komma in och vi stod i säkert 20 minuter. Väl där inne var det ös och massa drag! Åsa skulle ta sig vidare till en intervju innan det blev för mycket öl, och jag träffade upp Emmelie från Kneippbyn för att åka ned till Systembolaget i Sälen by. Efter det tog jag mig hem till Elin som hade slutat för dagen, och vi började förbereda för kvällens bravader. Denna kväll skulle också sluta på HC men först tog vi oss till en ganska så röjig förfest . På HC spelade Du & Jag som var riktigt bra och även denna kvällen var riktigt lyckad!En annan Elin och Åsa på After Ski

Elin Grune och jag


På lördagen var jag som vanligt så smart att jag tappade mobilen i golvet så den gick i tusen bitar och när jag skulle öppna den hade jag inte Pin koden som låg någonstans hemma i Norge... Det blev lite svårt att få tag på folk, men tillslut lyckades jag hitta Åsa och Kneippbyn som satt mitt i backen och grillade korv. Jävligt svår åkning var det denna dag, snön var inte kul alls och vädret var inte heller det bästa. Men bra After Ski blev det i alla fall! Tråkigt nog var Kneipparna ganska slitna så det blev bara jag och Åsa som var tillräckligt trogna. After Ski måste vara den bästa festen som finns, jag älskar det verkligen. Om man vill få mig på bra humör, ta mig till After Skin så är det som bortblåst! Åsa är kul hon, hela Kneippbyngänget skulle ha presentationer borta på Ski Lounge, så alldeles för sena tog vi oss upp i liften vidare bort mot de andra på ganska vingliga ben. Hahaha jag undrar hur det gick för Åsa med sin presentation. Aja nytta med nöje är väl ett ganska bra motto? Sen tog jag mig hemmåt och får en chock när jag såg hur en orange lampa blinkade och lysteför fullt och musiken var på högsta volym. Till min glädje fortsatte After Skin hemma hos oss, för Axel som Elin bor med hade styrt upp med egen After Ski. Hahaha ganska kul faktiskt! Sedan var det bara att hoppa in i duschen, och sen kom Elin hem och vi stressade oss färdiga för att hinna med skjutsen till födelsedagsfesten vi skulle till. Där träffade vi Erika som fyllde 22 och hade trevlig tjejkväll med spel och vin. Det bar vidare mot HC som var lika kul som vanligt!


Åsa på After Skin

Födelsedagsfest


 


Jag och Elin


Hårfönen - en klassiker på förfester!


Elin och Erica
På söndagen var Elin äntligen ledig så vi kunde åka ihop. Och vädret var asgrymt med massa bra väder och sol! Jossan mötte upp oss också och vi fick många timmar bra åkning, så härligt! Vi tog en paus för lite te och kaffe på Ski Lounge där solen tryckte på ordentligt. Med fräknar på näsan tog vi oss hemåt igen och degade lite på soffan. Till kvällen träffade jag Jossan på en förfest borta i den mörka skogen, Elin var trött och skulle se film. Men jag och Jossan var laddade för den årliga "mega" festen på Wärdshuset, Blue Line som alla pratar så mycket om. Ganska besvikna kom vi in där det var ganska öde på folk och bara house musik och dräggiga grabbar. Aja vi försökte göra det bästa av situationen och köpte oss en öl och tog oss bort mot dansgolvet. Helt plötsligt blev det bråk och j ag stod som vanligt i vägen och blir smockad och ramlar på en jävla upphöjd dansplatta och får min fulla öl helt över mig genom näsan och ögonen och jag fick faktiskt en kallsup. Hahaha inte så kul! Om man kunde bli blind av att få öl i ögonen så trodde jag att jag hade blivit det, fort som fan sprang jag till toaletten och försökte förstå vad som nyss hänt. Polisen kom på plats och flera killar togs med handbojor. Medans polisen höll förhör startade brandalarmet ett antal gånger. Men ingen brand var skedd, och vi kände att vi tröttnade på det hela och tog oss hem. Vilken misslyckad fest, och dem som hade lagt ned en halv miljon på den...


Härlig dag!
Jossan och Linn


 


Den misslyckade housefesten

Jossan!


Elin fick mig upp på måndagsmorgonen tidigt som tuppen så att vi kunde hinna åka några åk innan jag var tvungen att ta bussen hem. Och glad var jag för det, för vi kom ut precis när liftarna öppnat och fick åka på helt dunderbra ny pistade backar helt själva.  Sedan att det började blåsa rejält lagom till att jag skulle åka hem gjorde ju inte så mycket! Då var det dags för 10 timmars resa tillbaka till Oslo igen då, och direkt in på jobbet med packningen på ryggen för att köra en kvällsvakt. Intensiv helg säger jag bara!
Grattis Emma 20 år!!!
2009-04-02  22:58:48

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
I onsdags förra veckan, närmare bestämt den 25e mars fyllde Emma äntligen 20! Vi drog till Hard Rock och käkade god mat för att sedan dra vidare till Fridays för ännu godare drinkar.


Emma och Jenkan


Våra nya inneboende Anna och Malin

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...