Emelies Travels -

Åre
2009-02-25  23:18:01

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har vi varit i vår underbara Åre stuga i 3 dagar. Igår blev det återigen en sväng till Fjällgår'n som hade After Ski och efter det ville päronen smaka på mina nya "kock"- skills så jag lagade uppskattad middag med drinkar till! Därefter kutade syster yster och jag ner till skidbussen och tog oss in till torget där vi självklart hamnade på Dahlboms. Efter några öl och två påtvingade nyfunna finska vänner drog vi vidare till Bygget där "det hände" denna kvällen. Till en början var det väldigt dött och de få som vistades på stället var (om ens) ynkliga 18 år. Helt plötsligt kände jag mig gammal men så umgicks jag ju också med min nya halvsyster Maria Persson på 20 år från Norge (min syrra Chrisse som går in på mitt leg!) Stället fylldes knökfullt precis innan stängning, och sedan var det dags att ragga taxi för att få lite sömn innan det var dags att komma ut i backen igen!

Idag drog vi till mitt gamla säsongsjobb, nämligen Storlien. Egentligen borde det byta namn till Lill-lien för det var helt tom på folk på självaste sportlovsveckan. Men men, vi fick bra väder och härliga åk i bra pistade backar och det blev även att slå en prat med mina förra arbetskompisar och chefer.En kväll på Bygget


Härliga Storlien


Vi tog oss en bit bort från systemet för att åka lite off pist!
Brorsan och pappsen tog brädan


Extremt lång kö i Åre


After Ski med ganska mycket öl!
Look a Likes
2009-02-24  00:22:12

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Nu sitter jag med familjen i vår stuga i Åre och kjempekoser mig. Det var en härlig dag i backen och mina ben är möra som överkokt spagetti. Syrran och jag hann med en sväng på After Skin men sedan bar det av mot massa god mat i stugan och filmkväll med min efterlängtade familj!

Så fick syrran tag på datorn och alla Oslo bilderna gicks igenom grundligt, och vad fann vi inte? Jo en massa look a likes! Kompisar, ta inte illa upp! :D


Valentines Day
2009-02-20  16:05:50

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Vi har också hunnit dra ut en hel del. I fredags var det förfest hos Jenkan som hade besök av sin syrra. Här kommer lite bilder:


Hemma hos Jenkan


Jag och Jenkan
Vi hjälpte en snubbe att komma loss med bilen, men inte fick vi skjuts in till stan inte!
Korketrekkeren
2009-02-20  15:53:38

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har jag lyckats ta mig till ett internet café igen! På söndag åker jag till Åre och träffar familjen vilket ska bli väldigt kosligt!

I Onsdags var det ACDC koncert någonstans i Oslo, och Eilefs var knök fullt! Det var helt insane! Men det blev bra dricks ialla fall!

I veckan åkte jag, Andrea och hennes kompis Lisa till Tryvann och åkte bräda. Som avslut åkte vi till Korketrekkeren (korkskruven) som är 7 tunnelbanestationer lång pulkabacke. Vi satte oss på brädorna och åkte rätt ned och det gick fort som tusan och var kul som fan!


Andrea i backen


Andrea och Lisa i liften


Jag och Andrea utanför Tryvannhytten


Lisa i full fart på väg ned i KorketrekkerenEmma har nytt jobb!
2009-02-13  22:02:42

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Nu sitter jag hos Jenkan och förar före utång:) Hon bor väldigt fint, by the way!Jag tänkte bara säga GRATTIS EMMA till sitt nya jobb!!


Nu har ...
2009-02-13  21:59:51

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har jag och Elin tagit oss ner till TeaLounge som är ett riktigt mysigt café. Jag har precis druckit ett gott "piñacolada te" och väntar på ett samtal från Emma som har har provjobbat på en restaurang idag. Hon har jobbat länge nu så jag antar att det går bra, vi får hoppas på det!

Nu sitter jag och försöker hitta billiga biljetter till Geilo, jag och Emma ska hälsa på några kompisar. Men det ser inte ut att vara så billigt....

Häromdagen när jag var ensam på jobb fick jag äran att avbryta ett pars, på väg till att bli, sexakt. Det var andra gången på två veckor jag fått göra det när jag jobbat helt ensam. Ibland undrar man hur vuxna människor kan beté sig, de verkar inte ha någon som helst skam i kroppen.... Så igår kom en gammal stackars ynklig farbor förbi, när jag återigen jobbar helt ensam. Någonstans längst in i mig kände jag igen honom och Thereses röst ekade att han inte får servering av oss. Men jag var inte säker för fem öre, så jag kan ju inte neka någon servering om jag inte är säker på att det är rätt? Så han fick sin öl och akvavit och satt tyst och stilla vid sitt bord. Efter halva akvaviten och ett helt glas vatten började han sjunga lite smått, vilket blev högre och högre på bara ett ögonblick. Han började prata med sig själv och jag var orolig för att han sklle skrämma iväg gäster. När han sedan började prata med en gäst om kommunism så att gästen flyttade på sig var det nog, han fick en ordentlig tillsägelse. Och den stackars mannen blev ledsen och bad om ursäkt och jag fick dåligt samvete.

Hur ska jag veta när gränsen är nådd? Alla andra sitter och pratar med varandra, så om en ensam övergiven farbror sitter och pratar med sig själv, ska han bli utslängd då? Det kändes inte alls rätt, men när han började sjunga allt högre var det dags för han att gå. Och jag vet att min inre röst stämde, den mannen är

Bilder från julbordet uppe!
2009-02-09  16:51:42

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag har uppdaterat bilder från Julbordet nu! Klicka här för att se dem.

Hus i Thailand!
2009-02-09  16:45:15

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Mina föräldrar är galna tror jag visst. Nu har de helt plötsligt gått och skaffat hus i Thailand, Hua Hin där vi var i november förra året. Men tydligen var det ett riktigt bra erbjudande, och jag säger inte emot! :D
Hej, mitt vinterland!
2009-02-09  16:17:20

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Som sagt, i en veckas tid har det snöat konstant i Oslo. Helt otroligt, bilar kör fast överallt, snön bara faller och faller och man kommer knappt fram på trottoaren. Oslo ligger väl ändå på samma breddgrad ungefär som Stockholm? Och som jag fattar det är det ingen snö alls hemma? Jag älskar Oslo, helt klart! Jag hade förutfattade meningar om ett ganska så tråkigt väder, blåsigt, kallt och regnigt, ungefär som England. Men hela hösten var fantastiskt, och jag undrar om det någonsin variit så här mycket snö någon gång i Stockholm? Inte vad jag kan minnas ialla fall.


Vyn från vår balkong, det är mer snö än det ser ut som!

Härlig dag i Tryvann!
2009-02-09  15:53:10

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Igår fick jag, trots allt, med mig Emma ut på skidor! Vi tog tunnelbanan till Tryvann (som för övrigt var helt smockfull med människor och skidor). Det har snöat något helt kopiöst mycket i Oslo, konstant i en vecka säkert, men uppe på Tryvann var snön total. Jag vet inte om jag har sett så mycket snö förr faktiskt! Helt underbart fantastiskt var det.

Det var (nästan) första gången för Emma på skidor, och efter de första svängarna undrade jag vad jag hade gett mig in i. Det är inte heller så lätt att instruera nån på skidor när man själv står på snowboard. Men andra åket redan, var det något som släppte. Emma drog ner först av alla och körde på som tusan. Jag tror hon har funnit ett nytt intresse, and me like! Vi har bestämt att dra ner på utekvällarna i veckorna och dra till Tryvann istället, mycket bättre och hälsosammare! :)


Emma på tunnelbanan med skidorna i högsta hugg!


Vackert


Emma!


På bussen upp till backen


Emma var grym!
Naturbegåvning?


Vi mötte upp Andréa, Jenkans rumskompis
Jag bara älskar detta livet!
Slut för dagen, på väg hem

Sen uppdatering...
2009-02-09  15:33:03

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Det har varit riktigt dåligt med uppdatering på den här sidan, men vårat internet har försvunnit helt och hållet. Nu sitter jag på QBA och försöker tänka ut vad som hänt på den senaste tiden. Emma är ute nu och söker nytt jobb, vi hoppas hon kan få ett restaurangjobb även fast hon inte riktigt än fyllt 20.

Det blir en hel del fest i veckorna, för vad annars ska man göra? Det är ju ändå det enklaste sättet att träffa nya människor på. Vi lyckas aldrig ta oss från Grunerlokka på kvällarna, för det är riktigt kul här! Pubarna ligger precis utanför dörren och alla ställen är fullproppade med kul folk.

Jag lägger ut lite bilder på de senaste kvällarna:


En kväll hamnade vi på en helt galen efterfest i Bislet där killarna dansade på bordet tills det bokstavligt talat brakade ihop. Notera den mörka handen som inte riktigt passar in i bilden, lite kul hehe!

Vi hade god middag hos oss i fredags med Jenkan och Andréa


Det ger ganska bra resultat med smile-funktionen på min kamera!
Kämpig vecka...
2009-02-04  23:13:35

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Måndagen dagen efter julbordet var ju självklar jag uppsatt på tidig vakt, så jag skulle öppna. Det tog emot något så enormt för det var längesedan jag mått så dåligt... Men jag utförde mitt jobb, även om resultatet kanske inte blev det allra bästa. När dagen började närma sig sitt slut och jag kunde se sängen allt tydligare ringde telefonen och Ryan som skulle komma och byta av mig sa att han inte kunde jobba för det hade hänt en grej. Han försökte få tag på andra som kunde ta hans pass men ingen kunde eller ville. Jag som är alldeles för snäll för mitt eget bästa som aldrig heller kan säga nej, ställde självklart upp och jobbade ut resten av kvällen, fast jag var så sur och trött och bakis så jag knappt visste vad jag hette längre. Det slutade med att jag jobbade 12 timmar dagen efter ett galet julbord med den värsta bakfyllan ever då resten av alla i Eilfspersonalen låg hemma i sina sängar. Jag kände mig inte så glad.

Veckan fortsatte i samma stuk, av någon underlig anledning så fick jag jobba över alla timmar som kunde jobbas över. På onsdagen, då jag egentligen skulle vara ledig hoppade jag in och trodde jag skulle jobba några timmar bara. Men väl på plats visade det sig bli ett 12 timmars pass igen, en onsdag då det är mycket folk tillsammans med Katrine som är helt ny i baren och då jag för första gången skulle vara ansvarig för så mycket folk, pengar och att lära upp en ny tjej. Självklart, bara för att jag är jag kom det in hur mycket människor som helst så vi var tvungna att stänga köket så att båda kunde stå i baren och ösa på drink efter drink. Inte nog med det hade vi ett gäng svenska fotbollskillar som firade en födelsedag och levde rövare högt som tusan och hade ingen respekt för vare sig mig, Katrine eller resten av gästerna. Efter alldeles för många varningar var de tuvunga att slängas ut, men inte ens då kunde de lyssna på oss. Det var jävligt alltså! Jag och Katrine fick dra dem ut i jack kragen och skrika på dem för att kunna överrösta dem. Till råga på allt kom en skitfull kille in med ett humör som hette duga och skulle börja mucka med sverigekillarna. Och två andra gäster skulle lägga sig i så det var SÅ nära att det slutade med slagsmål inne på Eilefs. Varför ska detta hända när jag är ansvarig? Dessutom hade vi några gäster som hade kort i baren, som drack i stadig takt och notan växte sig allt större. Den slutade på över 7 000 kronor och kortägaren ville inte dricksa utan beloppet skulle jag bestämma. Jag tyckte att 10 % var rimligt men det kändes fel att bestämma sig egen dricks när jag gett dem mer service än vi ska göra på Eilefs (att ta bordsbeställningar och springa ut med dricka). Men kvällen slutade med ett helt felfritt kassa uppgjör från min sida med totalt 1600 kr i dricks. Så det kändes bra!

Veckan slutade med 54 timmar, (istället för ca 35 timmar som det brukar bli i vanliga fall) och nu börjar jag fundera över om det inte finns någon slags gräns för hur många timmar man kan jobba innan man får övertid inom krogbranchen. Eller det kanske inte ens finns?


Galet Julbord!
2009-02-04  22:29:41

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

I söndags var det julbord med Eilefs personalen. Eilefs höll stängt så att vi alla kunde vara med och vi hade ingen aning om vart vi skulle. Jag och Emma gjorde oss i ordning och tog oss bort till Eilefs där vi skulle mötas och blev bjudna på anti-bakis tabletter och vatten. När alla var samlade tog vi en tur till Bristol Hotel (vår granne) där vi fick en cocktail. Sedan gick vi ut och fick se två limousiner och en stor hummer som skulle köra oss runt i stan. Jag och Emma hamnade i hummern som var ganska cool! Det bjöds på champagne och stämningen höjdes rejält. Vi visste fortfarande inte vart de skulle föra oss, men vi började få våra aningar när vi begav oss uppåt. Tillslut hamnade vi på Frognerseteren uppe på Holmenkollen där vi skulle få fyra rätters.  Det var mycket trevligt och god mat med mycket dricka och en del tal. Eilefs omsättning är max 12 miljoner per år. Överstiger det den siffran behövs det egentligen byggas ut med toaletter, större bar, andra utrymmen och andra system osv. År 2008 hade omsättningen slutat med 14 miljoner, vilket alltså är nästan alldeles för bra!

När vi ätit färdigt middagen stod det taxis utanför som tog oss ner till Eilefs igen. Där hade de rustat upp med en DJ bakom baren och massa drinkar. Resten av kvällen var fri bar och det är väl ganska enkelt att lista ut hur det slutade. De flesta kommer inte ihåg hur de tog sig hem den kvällen. Vi körde stolleken "havet stormar" eller vad den kallas, men för varje rundning var man tvungen att shotta Tyrker och Jäger. Hela kvällen var i alla fall väldigt lyckad och alla hade riktigt kul!Jag och Emma åkte i hummern på väg upp till Frognerseteren


Ganska så coolt!
Katrine, jag, Hanne, Henriette, Emilie och Emma


Samma som ovan, plus the big boss och Rickard till vänster


Emilie, Therese, Henriette och Thomas, the big boss


Systrarna Nygård


Hela gänget utanför Frognerseteren


Christian, jag, vakten Björn och Kine H


Rickard, Irene och Espen


Katrine, vakten Tommy och Kine N


Mathilde och Christian


Emma på Eilefs, där vi pyntades med jägermeister assecoarer


Kine H och DJ:n


Party people!


Galen brud till Jan, ägaren
Therese, Emma och Tomas Vakt bakomHanne spexar till det

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...