Emelies Travels -

Stockholm
2010-04-23  21:01:15

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu var man hemma i Stockholm igen. Flyget gick tillslut som det skulle, och vi hade några härliga dagar i Chamonix. Men trots allt, ALPE ÄGER!!!


Där satt en liten mus vid fontänkanten.
Sån packning blir det efter 4 månader i alperna


Chamonix nästa!
2010-04-20  19:09:05

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jahapp, då har man fått sig en "weekend" i Chamonix! Ganska nice faktiskt, bo på hotellrum och bara vara lediga, festa, kanske åka lite skidor. Vänta på att flyget ska börja gå.

Lär väl va hemma i Sverige i helgen i alla fall!

Hotell Undantag
2010-04-18  19:42:44

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har Le Petit Prince varit stängt i en vecka, och vi har städat och slitit som djur. Vi har agerat rörmockare, elektriker, grovarbetare och slavar. Stod det något sådant i vårat kontrakt? Nej, jag trodde väl inte det. Men nu är vi på hotell Undantag för Undantagsföretaget Langely och det är så att hotellet ska renoveras och därför måste vi slå och riva bort toaletter och handfat på varenda hotellrum. Folk har fått stora skador av porslinsskärvor, vi har ju inga riktiga arbetskläder eller verktyg. Vi har slitit ut toaletter så nu är rören sönder och det är stora läckage nere i källaren. Folk har pajat ryggarna för att det varit så tunga grejer att bära, och har vi fått något mer betalt för detta slitarbete? Nej, såklart inte.

Vi får inte ens en hemresa. Nu har ju den här vulkanen på Island ställt till det ganska rejält för oss. Hela första veckan skulle vara en "städvecka" för hela personalen (=slavjobb) sedan skulle de allra flesta åka hem i fredags, medan jag och några till stannar till Tisdag för att hjälpa till lite med bygget. Men ingen kom hem i fredags. Alla fick komma tillbaka till vårt kära hotell och hoppades att Langley kunde ställa upp och hjälpa till nu när alla flyg var inställda. Kanske boka en stor buss till alla, vi pratar ju ändå om en hel personalstyrka från både Alpe d'Huez och Serre Chevalier som skulle hem samtidigt, det kunde väl inte vara så krångligt eller dyrt? Självklart kunde dem ju inte fixa detta, att vi ska ta oss hem är ju vårat problem, eller? Så idag, söndag, fick alla som skulle åka hem i fredags med Easy Jet, betald hemresa med hyrbil. Cred till Easy Jet! Men vi är fortfarande kvar, och hur ska vi ta oss hem? Vårt flyg som ska gå på tisdag lär ju fortfarande vara inställt. Inte får vi hjälp av Langley i alla fall. Eller jo, det får vi ju faktiskt. Det kommer gå en buss på lördag, om en vecka, eftersom de måste få hem gäster från Val Thorens, där kanske vi skulle kunna få plats. Problemet är bara att vår hotellchef på det här hotellet drar på tisdag, så vi måste hitta någon stans att bo till på lördag, eller ta oss ända till Val Thorens. Här ställer man inte upp för sin personal inte, vem bryr sig om oss? Nu har vi ju gjort vår insats den här säsongen så nu behövs vi ju inte mer.... Inte för att vi har varit högt prioriterade någon gång under säsongen. Polackerna som städade fick till och med högre lön än oss.

Så vi får väl se när vi kommer hem... Fortsättning följer....

Sista veckorna nu
2010-04-07  15:36:20

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Nu har jag jobbat mitt sista frukostpass ever på det här jävla stället! Sååå sköönt!!! Aldrig mer ett jobb som börjar kl 6 på morgonen säger jag bara, det är fan omänskligt. De 12 gästerna som skulle komma nästa vecka har blivit omplacerade på andra hotell så vi kommer kunna stänga hotellet nästa vecka som det var planerat från början. Det betyder, att dem stackarna som skrev på kontraktet till den 22a får stanna hela den veckan utan att jobba! Synd för oss då! Vi ska hjälpa några bygg gubbar som ska komma och renovera hotellet, och jag kan inte tänka mig att vi 5 brudar kommer få stora byggprojekt. Sjukt nice, och hela den veckan är det bartömningar på alla pubarna, så vi kommer nog inte ha problem med att ha kul, samtidigt som vi får flytta in i hotellrum redan på söndag!


Bäst!
2010-04-03  17:56:37

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Jag älskar Alpe d'Huez. Världens bästa ställe.


Busc veckan
2010-04-02  13:38:33

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Japp, då var det Påsk då. Inte för att det märks av här förutom att kidsklubb målar påskägg... Men det är bra fest och igår var vi på nått ställe på sporthallen med galet mycket folk. Kul!

Igår var jag och Charlotte ute i backen och körde grym offpist! Det har snöat sjukt mycket nu, och det är början på april. Det var jävligt kul. Nu har vi bestämt att vi ska stanna till den 22a april, då är det tomt hotell och vi får bo på egna gästrum, gött!


Charlotte, Emma och Sanna
Folk, folk, folk!!


Mycket snö på berget men grönt i dalen


Vi stötte på en mus som ville hänga med och åka skidor


Seriekrock?


I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...