Emelies Travels -

Hotell Undantag
2010-04-18  19:42:44

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   
Nu har Le Petit Prince varit stängt i en vecka, och vi har städat och slitit som djur. Vi har agerat rörmockare, elektriker, grovarbetare och slavar. Stod det något sådant i vårat kontrakt? Nej, jag trodde väl inte det. Men nu är vi på hotell Undantag för Undantagsföretaget Langely och det är så att hotellet ska renoveras och därför måste vi slå och riva bort toaletter och handfat på varenda hotellrum. Folk har fått stora skador av porslinsskärvor, vi har ju inga riktiga arbetskläder eller verktyg. Vi har slitit ut toaletter så nu är rören sönder och det är stora läckage nere i källaren. Folk har pajat ryggarna för att det varit så tunga grejer att bära, och har vi fått något mer betalt för detta slitarbete? Nej, såklart inte.

Vi får inte ens en hemresa. Nu har ju den här vulkanen på Island ställt till det ganska rejält för oss. Hela första veckan skulle vara en "städvecka" för hela personalen (=slavjobb) sedan skulle de allra flesta åka hem i fredags, medan jag och några till stannar till Tisdag för att hjälpa till lite med bygget. Men ingen kom hem i fredags. Alla fick komma tillbaka till vårt kära hotell och hoppades att Langley kunde ställa upp och hjälpa till nu när alla flyg var inställda. Kanske boka en stor buss till alla, vi pratar ju ändå om en hel personalstyrka från både Alpe d'Huez och Serre Chevalier som skulle hem samtidigt, det kunde väl inte vara så krångligt eller dyrt? Självklart kunde dem ju inte fixa detta, att vi ska ta oss hem är ju vårat problem, eller? Så idag, söndag, fick alla som skulle åka hem i fredags med Easy Jet, betald hemresa med hyrbil. Cred till Easy Jet! Men vi är fortfarande kvar, och hur ska vi ta oss hem? Vårt flyg som ska gå på tisdag lär ju fortfarande vara inställt. Inte får vi hjälp av Langley i alla fall. Eller jo, det får vi ju faktiskt. Det kommer gå en buss på lördag, om en vecka, eftersom de måste få hem gäster från Val Thorens, där kanske vi skulle kunna få plats. Problemet är bara att vår hotellchef på det här hotellet drar på tisdag, så vi måste hitta någon stans att bo till på lördag, eller ta oss ända till Val Thorens. Här ställer man inte upp för sin personal inte, vem bryr sig om oss? Nu har vi ju gjort vår insats den här säsongen så nu behövs vi ju inte mer.... Inte för att vi har varit högt prioriterade någon gång under säsongen. Polackerna som städade fick till och med högre lön än oss.

Så vi får väl se när vi kommer hem... Fortsättning följer....
Jobba i Australien och Kanada


Comments
Madde Padde

Såå jääävla bra skrivet, Riktigt jäkla undantag! Hoppas ni tar er hem på ett bra sätt snart!!! Vi ses i stockholm!

2010-04-20 @ 20:23:42 Website: http://mfire.blogg.se/
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...