Emelies Travels -

After Ski på Icebar
2010-01-31  19:26:19

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Jäklar vilken härlig dag, kylig dock men riktigt grym! Började dagen med några goa åk med Sanna och Madde, sedan mötte jag upp Elize och Emma för att ge dem snowboardlektion. De var riktigt duktiga, snart sitter det bara de får nöta lite. Kul att se att det gick så bra. Sedan drog jag och Elize upp på Ater ski mitt i backen, vid isbaren, så jäkla coolt ställe! Vi blev grymt taggade så ikväll fortsätter festen!

Imorgon drar vi ett gäng tjejer till Grenoble för lite shopping, det ska bli himla kul. Skönt att få handla lite nya prylar!


En av bilderna som fotografen tog häromdagen.


Elize väntar på bartendern


Shotsen serverades i isglas


Piff och Puff på upptåg
2010-01-29  20:50:31

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Veckorna bara flyger förbi. Den här veckan har verkligen gått fort. Imorgon kommer redan nya gäster.

Igår hade vi personal picknick, vilket var himla nice. Jag och Emma åkte därifrån sist, och någon lämnade kvar en hel flaska rosé vilken inte kunde gå till spillo. Så där satt vi och hade vår egen afterski i backen, och fick efter en liten stund sällskap av ett engelskt par. Sedan drog vi vidare upp till hälften av DMCn och satte oss och drack öl med våra nyfunna vänner. Helt plötsligt dök en fotograf upp och så skulle vi agera modeller. "Shake your hair and say Loreal!" Hahahaha så jäkla komiskt. Så idag har vi varit vid fotostudion och bestämt vilka bilder vi vill ha.
Igår fortsatte festen på kvällen och det var en kul utgång. Jag fick syn på en ensam liten kille sitta i soffan på La Cave och tänkte att han skulle kunna göra Emma sällskap. Så jag och Lilleman gick hem och Emma vaknade imorse i chock och frågade: "Vad hände inatt egentligen, varför ligger en uppblåst Barbara i min säng?" Lilleman har idag varit runt lite överallt i personalboendet och skrämt många i personalen. Sjukt kul, jag vet inte när jag garvade så sist!
Picnic med personalen
Emma och Lilleman


Emma, Charlotte och Soffan


Underbara dagar!
2010-01-22  18:28:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Den här veckan har varit helt kanon, vi har haft strålande sol utan ett enda moln nästan hela veckan. Hur grymt som helst. Och skidsystemet är så stort. Idag var jag och Charlotte och några brittiska gäster på ett ställe som vi helt har missat innan. Kul att man fortfarande kan hitta nya backar! Och alla hotellets gäster är så himla trevliga den här veckan, det har gått jättebra att jobba och man får bra respons och nöjda gäster är glada gäster vilket är himla skoj!

Igår var jag helt slut, jag hade jobbat 3 dubbelpass på rad men ändå kunde jag inte missa backen, så vi åkte till Auris. Där hade vi picknick som vi fixat själva, med lite varm oboy och bayleys. Bättre kan det inte bli liksom. Nej, för när vi sedan skulle börja dra oss hemmåt för att hinna till jobbet, så har den enda liften vi kan ta dit gå sönder... Så vi fick stå och köa för att få skjutts hem med skoter eller pistmaskin. Tiden gick och folk var redan försenade. Andra började gå uppför backen och runt berget med skidor och pjäxor. Himla idioter tänkte jag, dem kommer aldrig orka... Men när vi fick höra att vi skulle få vänta i en timme minst och att det skulle ta 20 minuter att gå så började vi också knalla uppför. Och fy fan, det var inte kul kan jag lova. Vi gick och gick men kom aldrig fram kändes det som, en timme tog uppförspromenaden. Precis när vi började närma oss slutet körde pistmaskinen förbi med dem som stod före oss i kön, det känndes inte bara lite surt kan jag ju säga. Aja upp kom vi, trötta var vi, och möra ben har vi haft idag. Men så kan det gå...


Picknick med Charlotte, Elize, Sanna och Soffan


Och Emma såklart.


Kön till att få åka hem, den var lika lång bakåt också.


Muntra brudar på väg uppförs


Charlotte och jag


Äntligen kan man åka bräda igen!


Grym dag i backen idag!
2010-01-19  00:09:17

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nä vafan, nu får det vara nog asså... Värre blir det inte trodde jag, nu är det bara att se till att bli väck med förkylningen. Men, min lilla djävul som vakar över mig, den förbannelse jag verkar vara drabbad av gav mig såklart en riktigt kraftig ögoninflammation. Det började i ena ögat, precis lagom till att vi öppnade restaurangen. Poff sa det så var det rött och irriterat som bara den. Lite senare var nästa öga lika drabbat och allt eftersom fick jag svårare att se, allt var så suddigt. Kul, jättekul jag tycker om att bryta armar, tappa tänder, få halsfluss så man inte kan svälja och se ut som ett monster i ansiktet. När tar det slut???

Aja det var ialla fall en helt underbar dag i backen idag, och kanske var det för att jag inte var så flitig med att använda googlesena som jag blev straffad i ögonen. Vi träffade upp några gäster från hotellet och åkte Sarennen. Högst upp på toppen står vi, redo för att åka men lite nervösa för att bli bedömda av britterna. Så Charlotte säger: "Vi låter dem åka först så slipper man göra bort sig:" 2 sekunder senare ser jag henne glida någon millimeter bakåt, där ett rött staket står och bakom den ett stup ner. Hon föll handlöst ner baklänges, hon försvann fort som sjutton, det såg ut som ett hål öppnades under hennes skidor för plötsligt var hon bara borta. Det första jag såg framför mig var att hon föll nerför helvetesgapet och aldrig mer skulle komma upp, skitläslogt var det. Men när jag lutade mig över kanten såg jag henne ligga uppochner med skidorna långt övanför sig i djup snö, skrattandes. Och hon som inte ville göra bort sig!

Ny vecka och nya gäster
2010-01-17  13:45:01

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har jag fått vara lite ledig för att bli frisk, så nu känner jag mig mycket bättre. Det gick inte så bra att hosta gästerna i ansiktet när jag serverade, och att jobba med feber slutade med vin i vattenglas och specialbeställningar till fel sällskap osv... Så jag har mest tagit det lugnt, var i och för sig ute i fredags i backen, det var kanonväder och vi svängde förbi hotellets picknick och chillade lite innan vi drog vidare för några åk. Idag var jag och Soffan ute och hoppas på att det skulle spricka upp lite, och jag kände för att testa på brädan för första gången sedan skadan. Men det var som att åka i ett mjölkglas, vi såg ingenting så vi drog hem igen. Ikväll blir det party party i alla fall, det var ett tag sedan nu!


Vår nya servitris Elize och receptionist Johanna


Jag och en dansk från Danski hotellet


Emmas första dag i backen
Karro och Soffan på L'Etalon, eller rombaren som den kallas för den serverar nästan bara rom i flaskor....Torsdag
2010-01-14  15:27:49

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Fan, är det inte det ena så är det det andra. Äntligen en ledig dag och då har jag typ halsfluss. Men nu har min tand slipats ner så den är bra, och handen känns bara bättre och bättre. Det blir väl bra tillslut. Det har varit kanonväder den här veckan, och det snöade typ en halvmeter under en natt.
Någon har bajsat i vår tvättstuga
2010-01-12  23:34:44

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Alltså, vad är det med folk som bajsar i tvättstugor?! Varför har någon gått in där och lagt en skit? Mycket märkligt och frågan är vem det var... Vi får väl aldrig veta. Det enda jag vet är att britter inte är så blyga på det planet. De är inte rädda för att släppa en riktig brakare och när jag och Charlotte åkte med några britter i backen var en kille tvungen att avbryta för han sket i brallan mitt i backen. Hahaha asså...

Aja, vi har i alla fall riktigt kul här. Allt som inte skulle hända hemma händer här, helt sjuka grejer. Emma har nu fixat lifkort och vi har åkt lite grann. Vi har haft grymt fina dagar med strålande sol och halvfullt hotell så det har varit riktigt skönt att jobba, allt har gått som det ska. Min handled har blivit mycket bättre, skönt. Vi har fått tre nya tjejer också, eftersom folk har åkt hem. Vi har det bra här helt enkelt!

P-fest!
2010-01-09  18:13:37

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     


Sanna precis utanför hotellet med vår lift i bakgrunden och ett täcke av moln i dalen


Vi åkte vilse ner i molnen men hittade en hiss som tog oss till rätta igen.


Sanna, Karro och Sebbe hos Malou på personalfest!


Ögontema var kvällens grej


Jake och Madde-Padde


Jag och Emma


Jake och Ellie
Julia (som nu har svikit oss och åkt hem) och Lova


Olycksdrabbad...
2010-01-08  21:33:19

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
... eller bara jävligt klantig. Nu har jag hamnat i en period där det bara händer sjuka grejer och igår kväll råkade jag slå ut en flisa på tanden av en skål. Vad väntar här näst liksom? Jag som aldrig tidigare i mitt liv brutit nått, eller ens haft hål i tänderna. Aja jag får väl försöka vara lite försiktig. Igår kom i alla fall Emma hit och det var himla kul! Hon kom in i gänget direkt och med perfekt timing så hade vi också personalfest. Det var rolig tipsrunda med folks tabbar och bål inne i Malous lägenhet. Sedan drog vi till Igloo och dansade och slog ut tänder.

Idag har det varit sista dagen för mig i kidsclub, nu åker våra barn och resten av gästerna hem och jag kommer återgå till servisen på söndag. Så imorgon blir det bra åkning, det har snöat nått så sjukt mycket här nu. Vår matleverans kunde inte komma idag för att det snöat så mycket.

Juste, Emma kanske ska bli nominerad till torsdagens Boppi möte. (Den fula "veckans misstag mössan" som delas ut) Hon frågade mig: "Var har du din faktura?" När hon syftade på min fraktur, haha! Bäst att skriva upp så man inte glömmer det!

På torsdag...
2010-01-06  00:42:14

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

... kommer Gotlands Emma hit! Då blir det full fart kan jag lova!


Tok kul
2010-01-06  00:03:10

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Oj oj, vilka galna dagar det har varit nu. Sjuka utgångar med helt psykade saker som har hänt. Mycket kul händer här kan jag ju säga. Idag kämpade jag mig ut trots bakfylla och fortfarande skena på handen, men det var grymt väder så jag, Charlotte och Soffan bestämde oss för att köra Serenne backen, Europas längsta svarta pist, på 18 km. Ganska uppkörd dock, för vi kom ut så jäkla sent, men en sjukt värd dag har det varit, och imorgon blir det ännu bättre! Så ikväll ska det sovas ut. Lite bilder kommer här för den som vill bli avis!


Jag, hyffsat sliten och med en mer lättmatchad skena, nån kille från Crystal, Soffan, Malou, nån dude och SaraJag och Sanna hittade helfestliga assesoarerCalle, Viktor, Karro, Jonas och Charlotte igår på Smittys.

Charlotte, jag och Soffan på toppen.

Lite personal


Alpe d'ös
2010-01-04  16:14:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

I Alpe d'ös, i Alpe d'ös, i Alpe d'ööös 
dricker man Chatreuseee
Och dricker man inte Chatreuse,
då är man inte i Alpe d'ös!!!


Äntligeeeen!!!!!
2010-01-03  15:06:08

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
JAAAAAAAAAAA gipset är borta!!!! Igår kväll träffade jag doktorn ute på krogen och berättade att jag inte hade ont alls längre, och han sa att jag skulle komma så skulle vi ta bort det. Så jag var precis där och han sågade bort det, men jag kände att det kanske inte alls hade läkt så som jag trodde. Eller så kändes det konstigt för att alla muskler är borta... Men jag fick i alla fall en skena som ska sitta på i 3 veckor, och nu kan jag ialla fall tvätta mig och använda en massa kläder som jag inte har kunnat få på mig. Skönt!

En riktigt bra dag!
2010-01-02  17:51:57

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Underbara dag! Idag har jag varit ledig, äntligen en hel dag! Andra dagens lediga dag på en måndad, så den här dagen tänkte jag inte sova bort. Igår snöade det hela dagen och idag har solen skinit och nysnön legat så gott som orörd, knappt något folk i backarna. Skulle mitt gips hindra mig från denna dagen? Nope, jag knäppte på pjäxorna och körde skidor enarmad. Det gick över förväntan! Vad sjutton, så länge man tar det hyffsat lugnt och unviker vurpor så kan det inte vara så farligt. När vi kom hem igen satte vi oss på terassen och drack varm oboy och solade, så grymt skönt. Idag är en dag då jag är nöjd. Och ikväll blir det utgång, en riktigt bra en känner jag på mig! Och imorgon ska jag jobba i kidsclub, det blir bra!


Charlotte och Sebbe


Karro och Ellie


Hej hej Jakob


Ellie


Alpe d'Huez byn


Charlotte, Madde-Padde och Ellie
Sola lite på terassen


Värmland och Viktor på nyår


Lite Nyårsbilder
2010-01-01  22:59:09

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     


Jag serverar barnen under deras egna middag


Rufslotta kom på besök


Även Snöbus kom förbi och han bjöd på snöglass


Innan den stora nyårsmiddagen drog igång gjorde vi oss beredda


Skumpa!


Tolvslaget


Jägerbombs till alla i personalen, jääävligt många!


I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...