Emelies Travels -

Ta en sista minuten!
2012-07-31  11:43:57

Get more visitors to your blog! Permalink  RESTIPS  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Den skandinaviska sommaren har kanske inte varit den bästa och vädergudarna spår inte på någon förbättring i augusti. Det kanske är hög tid att kolla upp någon resa och få lite värme och semester? För min del är det bara jobb som gäller nu inför Kanada men för er andra skulle jag kunna tipsa om en billig resesökmotor för flygresor. Skyscanner.se har en lite annorlunda sökfunktion då man kan kika runt på vad som är billigast att åka under månaden eller hela året och man kan på så sätt kanske göra en riktigt spontan resa till något ställe man kanske inte trott att man skulle åka till. Någon gång i mitt liv ska jag åka till flygplatsen och ta det första bästa flyget som går och se var jag hamnar, hade varit ascoolt. Eller bara klicka in mig på tex. skyscanner och se vad som matchar bäst. Blir man inte lite sugen av att få gå i svala sommarklänningar på en kritvit sandstrand med sanden mellan tårna, bada i klarturkosa vatten eller bara ligga och läsa en bok i en hängmatta bland palmerna? 
 
Jag läste en artikel i Aftonbladet där det stod att Stora Barriärrevet i Australien kanske försvinner om 20 år, på grund av så kallad korallblekning vilket gör att djuren inuti korallerna dör. Så mina kära Aussie läsare, ta nu och boka en biljett och åk Down Under innan det är för sent! 
 
Waya Lailai, Fiji
 
Underbara Fiji, Castaway Island
 
Koh Phi Phi, Thailand
 
 
Koh Phangan, Thailand
 
Waya Lailai, Fiji
 
Stora Barriärrevet, Australien
 
 
 

Söndagsmys
2012-07-30  01:13:38

Get more visitors to your blog! Permalink  Köpenhamn, Danmark  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Helgen har bjudit på underbart sommarväder och en massa jobb i vanlig ordning. Men idag har jag och syrran haft en välförtjänt slappardag i regnet framför TVn med hembakad blåbärspaj och oxfilé med bearnaisesås. 
 
Folktätt på Islands Brygge
 
 
Chrisse och Camilla från Hemsedal
 
 

Välkommen värmen!
2012-07-26  01:12:23

Get more visitors to your blog! Permalink  Köpenhamn, Danmark  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Äntligen har sommarvärmen kommit och Köpenhamn är supermysigt. Det tråkiga är bara att jag utnyttjar värmen med en grillande ugn rätt i nyllet eller framför en ångande kaffemaskin. Phu, svetten rinner minst sagt. Jaja, man får väl försöka att njuta genom att titta på folk i solen! Vardagen rullar på här så det finns inte så mycket att blogga om tyvärr.. Känner mig urusel på uppdateringen men det kommer väl mer så småning om. För tiden känner jag mig som en vimsig hönsmamma som tappar bort mina grejer överallt och glömmer viktiga saker. Jag tror den där Pyssling behöver en 3 månaders lång roadtrip i USA snart... 
 
Afterwork går fin fint kl 3 på natten då klockan bara är barnet här i Köpenhamn
 
Chrisse och Christian
 
 
By the way! Nämde jag att jag hade skaffat gymkort? Det börjar ge resultat! Synd bara att jag endast har lärt mig en maskin... 
 

Sommarångest
2012-07-17  14:10:41

Get more visitors to your blog! Permalink  Köpenhamn, Danmark  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
17 juli. Är sommaren snart slut innan den ens har börjat?
 
Det är något med sommaren som gör mig stressad och ångestfylld. Det var faktiskt min mamma som fick det ljuset att klarna för mig då hon hjälpte mig att minnas att jag varit deprimerad de senaste somrarna som jag tillbringat här uppe i Norden.
 
Det finns väl inget så härligt som sommaren? När jag tänker på sommar dyker alla mina gamla barndomsminnen upp. En typsik sommar för mig var lång eftersom man hade så långa sommarlov och de tillbringades alltid med min familj ute på sjön. Jag får starka minnen från när jag sprang omkring på bryggorna i en lysorange flytväst samtidigt som min pappa kastades i sjön efter att ha vunnit någon kappsegling i tex Sandhamn. Jag täljde barkbåtar och åt massor av glass, jag mötte vänner i grannbåtarna hela tiden, vi seglade i optimistjollar till olika små öar och lekte "röda, vita rosen". Vi gick ut i skogen och plockade smultron och blåbär på strån som vi sedan bakade in i någon kaka och vi samlade på drivved som vi fann längs vattenbrynet. Alla var glada, livet var enkelt och sommaren underbar.
 
Befann jag mig inte på sjön tillbringade jag någon vecka på ridläger där vi hämtade hästarna från grönbete varje dag. Vi red långa turer i vackra skogar till sjöar där vi badade med hästarna barbacka. Vi galopperade på stora sommarängar fulla med blommor och släppte sedan tillbaka hästarna i hagen där de rullade sig i gräset av lycka. Vi kunde också tillbringa tid hos min saknade morfar i Götene där vi fiskade kräftor och tittade ut över öppna fält med en dimma på som såg ut som älvor som sprang över hagarna.
 
Varje gång den svenska sommaren kommer får jag alla dessa gamla minnen tillbaka och jag tänker på hur mysig sommaren ska bli då vi ska uppleva en massa somriga saker. Men det där är inte verkligheten längre, sommaren är inte sådär när man växer upp, inte för mig i alla fall. Man måste jobba och jag har aldrig haft en ritktig semester under sommartid sedan jag hade sommarlov. Och dessutom, vad är det för sommar? Den regnar bort och det är ruskigt kallt. Just nu sitter jag på min utegård här i Köpenhamn och tvingar mig själv att sitta i shorts men det är så kyligt att jag får gåshud. Kanske blev jag otroligt bortskämd efter mitt 1 års långa resa i nästan konstant värme. Är det bara jag som får sådan sommarångest? Man känner att man borde gå ut och göra sommriga saker, men det är för kallt. Eller man borde vara lycklig och njuta av att det är sommar men man bara jobbar hela tiden och tittar på alla andra som är lediga och sitter ute i solen?
 
Kanske är jag mer en vintermänniska. Vi har äntligen, efter allt pappersarbete, skickat in våra ansökningar efter Kanadensiskt visum så vi får förhoppningsvis snart reda på om det blir en skidsäsong där borta i vinter.
 

Att prata Skandinaviska
2012-07-13  01:15:18

Get more visitors to your blog! Permalink  Köpenhamn, Danmark  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Så var det kanske dags för lite uppdatering på hur livet går här borta i grannlandet. Vi jobbar och står i mest hela tiden men snart kommer vi få en fet lön så det är ju alltid nått! Mycket jobb resulterar också i att vi fått ganska god kontakt med våra kollegor så vi har varit ute lite med dem och hygget oss! Vår "danska" rullar på och det verkar som att vissa svenska gäster tror att jag är dansk och det är ju alltid en början. Att danskarna mest skrattar åt mina tappra försök åt att gurgla medans jag pratar är en annan femma. Men vad ska man göra, danskarna kan inte ens skilja på det norska och det svenska språket och att de skulle förstå ren svenska kommer nog aldrig ske i världshistorien. För min egen del är det väldigt mycket språk som försigår i mitt huvud. Det är danska, svenska och norska som blandas ihop plus att jag har hela sveriges dialekter i mig och ibland kan jag inte prata engelska för jag blir förvirrad av alla språk som kommer ut ur min käft. Jag och syrran pratar numera Skandinaviska. I början insåg vi att vi hade nytta av norskan då många ord påminner om varandra, men i dagsläget kan det uppstå en hel del förvirringar. För att ge er ett exempel så kan jag ju nämna varje gång jag ska fråga om gästen vill ha grädde på sin varma choklad. Då ska jag fråga om de vill ha flødeskum på men jag blandar lätt ihop det med creme fraiche som vi erbjuder på kakorna. Anledningen till detta är att grädde heter krem på norska och jag frågar istället på danska om gästerna vill ha krem fløde på sin kakao och de förstår om möjligt ännu mindre vad jag försöker få fram. Knepigt. Men vi jobbar på det och ni som vet att jag skiftat en hel del dialekter under åren och skrattat åt mina konstiga uttal kommer efter den här sommaren inte begripa ett ord av vad jag säger. 
 
Hur som helst har vår stora lillebror hängt i Miami i några veckor för att studera engelska men han tog ett litet syskonstopp här i Köpenhamn innan han tog sig vidare hemmåt. Mycket trevligt då vi fick höra om hans Miami bravader och chilla på beachen och gå på bio. För en gångs skull hade vi faktiskt sommarväder under en ledig dag, underbart! 
 
 
 
 
 
 

Peace and Love
2012-07-03  13:18:59

Get more visitors to your blog! Permalink  Köpenhamn, Danmark  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Efter en veckas semester i Sverige har vi nu blivit välkomnade hem till Danmark. Lite märkligt men så är det ju. Det var en vecka med olika händelser. Det hela inledde med spöregn, kyla och dessutom oändliga köer. Men vi led inte så mycket utan hade humöret på topp och taggade för fest. När vädret varit lite stadigt ett tag förändrade det sig plötsligt som en blixt från en klar himmel. Japp, bokstavligt talat alltså. Från det fina vädret började det regna så vi tog tillfälligt skydd inne i tältet och langade in våra campingstolar gjorda av metall. Så mullrade helt plötsligt världen till av att åskan gick och blixten slog ned precis på campingområdet. Blixten gick antalgligen upp från marken igen igenom campingstolen som Chrisse höll i. Det sprakade till som en avklippt ledning mellan hennes hand och stolen och efterson hon stod och höll i mig för att hålla balansen gick den sedan vidare till mig och avslutade i min telefon som jag höll i som flög iväg. Skriken var höga för några sekunder och jag trodde att jag snart skulle dö tills jag insåg att Chrisse nog skulle dö fortare eftersom hon stod helt stum. Jajemän, vi blev träffade av blixten och Chrisse för andra gången gillt, men vi blev dock inte förda till sjukhus utan stod mer som Mr Bean med elektriskt hår när han håller i den där metallkulan på ett nöjesfält. Hur som helst, det skakade upp oss för stunden men snart var campingen i full fest igen. 
 
Resten av veckan klarnade det upp mer och mer och vi klarade oss med bara några skurar, tack och lov. Det var sjukt många tält, ännu mer folk och tusen gånger fler ölburkar. Spyer, piss och överfulla bajamajor fanns det också gott om. Men det hör väl festivallivet till antar jag, och detta var ju trots allt min första festival. Jag blev dock väldigt chockad över medelåldern på cirka 16-17 år på campingen och nu känner jag mig gammal för första gången i mitt liv. Det verkar vara en generation av respektlöshet tyvärr då vi fått trasiga stolar och konstiga pinnar kastade på oss genom tälten av överalkoholiserade ungdomar bland annat... Men jag ska inte låta alltför negativ, vi har haft en kul vecka och sett många bra band även om lilla korta jag mest tumlat runt i folkmassorna och bara sett max till skulderbladen på folket framför mig. Det är tur att det finns axlar man kan sitta på! Vi har bland andra sett Hoffmaestro, Scrillex, Mac Miller, Magnus Uggla, Den Svenska Björnstammen, Laleh, Veroniga Maggio, Simple Plan och divan Rihanna som kom 45 minuter för sent och bjöd på en sisådär show. 
 
Som sagt så är vi tillbaka i Danmark och jobbar igen och vi är djupt deprimerade att det här var vår enda semester. Men var är sommaren och värmen?
 
Wohoow Mac Miller!
 
 
 
 
 
Vi gick på silent disco och Pyssling kunde verkligen gå in i sin egen värld och festa med sig själv
 
 
Efterfest i "Djungeln"
 
 
Timbuktu
 
Varför bodde vi inte i ett sånt här tält??
 
 
På Hoffmaestro
 
Underbara, fina camping
 
Yeeey Rihanna kom till slut! 
 
 
 
 

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...