Emelies Travels -

Fotoinspiration runt Sidsjön
2013-09-29  21:13:18

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Idag har jag fått gå fotoskola a la Nathalie och Daniel. Väldigt kul och lärorikt, och jäklar vad mycket jag har att lära inom kameravärlden. 
 
Det blev en sväng ut på kåren igår efter en trevlig förfest hos mig med spelet "med andra ord". Riktigt kul! Hela veckan har varit väldigt bra faktiskt, jag börjar känna mig lite mer hemma i Sundsvall nu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första veckorna i några bilder
2013-09-23  23:03:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Tillbaka i Sundsvall. Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering och dessutom otroligt dåligt med bilder från mina första veckor här. Men det har varit full rulle och kameran har kännts lite överflödig då kameror i alla möjliga former liksom har svävat omkring överallt och ingenstans här runtomkring. Fast jag som ska bli bildjournalist borde väl inte bry mig om det, utan fota järnet jag med... Men så har inte fallet varit riktigt, utan jag har mer kännt mig otillräcklig med mina fjuttiga kameravanor. Jag ska väl försöka ändra på det. Och just nu handlar det mest om att skriva artiklar och plugga inför den första tentan som är om mindre än två veckor. 
 
Men jag har snott lite bilder från Facebook och Instagram och jag hoppas inte jag blir skjuten nu på grund av allt detta med etik och grejer. 
 Här är hela bildjour klassen
 Jag och min fadder Veronica på sittningen
  Nathalie och jag (hon fyllde 25 år 4 dagar efter att jag fyllde 25, hon kommer också från Stockholm och bor i samma hus som jag och dessutom på samma våning. Jo, vi har ju några faktorer som fört oss samman!)
Söta Josefin från Åland
 
Vårt lag vann "Dare Night" under Nollningen...
 
...bland annat tack vare att vi byggde en mänsklig pyramid. 
 
 

Höstväder
2013-09-23  22:30:46

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Här i Sundsvall har det regnat en hel del så gummistövlar har blivit standard. Tydligen så var det fint över helgen men det var det även hemma i Stockholm där jag tillbringade min helg. Första gången hela familjen var återförenad på ett drygt år, så det var skönt att komma hem lite. Vi drog bland annat ut på en flera timmars promenad i höstvädret och plockade kantareller som slutade i en smarrig toast! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Flyg fula fluga flyg...
...och den fula flugan flög...
...rätt in i fällan
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sponsrad video - Mästarnas kamp: Frank Andersson VS. Norwegian
2013-09-17  20:40:00

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Detta är ett sponsrat inlägg

Åh hur ska jag överleva en vinter med plugg i en stad i Sverige? Syrran drar antagligen tillbaka till Banff i vinter och jag vill åka med!!! Hur som helst ska jag åka dit och hälsa på, även om jag inte har råd.... Det får lösa sig på något sätt. Men alltså, jag längtar efter vintern och jag hoppas att jag kommer kunna utnyttja fjällvärlden nu när jag ändå bor så nära. Jag skulle vilja skaffa säsongskort någonstans men det kanske inte finns tid till det? Det är ju rätt jobbigt att man är van vid att jobba då man tjänar pengar och när man är klar på jobb så är man klar. Det är lite annat att plugga alltså.... 

 

Norwegian har i alla fall sjukt billiga resor till alperna ute nu. 399 kr enkel resa till bland annat Österrike, Schweiz och Frankrike. De har blivit valda till Sveriges bästa flygbolag och lanserar nu en ny reklamvideo. Vem är bästa mästaren, Frank Andersson - svensk mästare i brottning, eller Norweigan? Kolla matchen. 

 
Här är lite bilder från min senaste säsong i Kanada
 
 
 
 
 
 
 

Halvvägs till 50
2013-09-16  23:28:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Så var 25 år fyllda och jag känner mig lastgammal. Nej, faktiskt inte. Märker ingen skillnad alls. Jag som trodde att jag mognat och blivit klokare sedan jag gick gymnasiet tog helt fel. Det känns precis som för 9 år sedan då jag började ettan på Frans Schartau. Inte har jag blivit en pluggis, nej jag dagdrömmer fortfarande om allt som inte snackas om på föreläsningarna. 

Nu har vi nollats i alla fall så nu räknas vi som Ettor. Vi har skrivit ett porträtt och blivit avdumpade på ett köpcentrum för att hitta en nyhet att fota. Vi har varit på finsittning och syrran har varit på besök och vi har druckit champagne som jag haft kvar sedan studenten. Och nu sitter jag och bloggar istället för att plugga. 

Det var riktigt skönt att få syrran på besök! Åh varför kan vi inte göra fler säsonger... Dumma mig som tror att man måste plugga. Kan man inte säsonga for life? 


En vecka
2013-09-08  20:41:35

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Halvvägs in på nollningen och en vecka har gått här uppe i norr. Det har gått fort och det är mycket nytt. Studentlivet. Är det verkligen något för mig? Jag som hatar att plugga och läsa böcker. Många tankar far runt i min förvirrade skalle. Men jag trivs i min lilla lägenhet och jag har träffat härliga människor. Som vanligt tar det mig alltid lite extra tid att komma in i ett "nytt liv" trots att jag har gjort det så många gånger. Och det är ju faktiskt 6½ år sedan jag pluggade sist, så det kanske inte är så konstigt att det känns ovant och jobbigt. Jag får väl bara ge det lite tid antar jag. 
 
Ett dimmigt Sundsvall från Norra berget idag. 
 
En bit av skolan 
Det finns fullt med svamp i skogen. Ut och plocka kantareller!
 
Min lilla lya
 

Vinn resecheck värd 5000 kr!
2013-09-02  16:55:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Min blogg har blivit utvald till att vara med i en tävling för Supersavertravel! Någonstans i min blogg gömmer sig en ikon och om ni hittar den tillsammans med 23 andra ikoner på andra bloggar så har ni chansen att vinna. Så nu tycker jag ni går in och tävlar så kan ni vinna fin fina priser. 
 
UPDATE: Tävlingen börjar inte förrän den 4e september! 
 
Ni hittar tävlingen här
 
 
 

Sundsvall
2013-09-01  14:18:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Hej nya livet. Nu har jag flyttat upp till Sundsvall och det har varit nollning i två dagar. So far, so good! Det är verkligen en salig blandning på folk här från alla möjliga hörn i hela Sverige. Så det finns många dialekter att ta in!
 
Jag missade första biten av nollningen då jag kom upp i senaste laget, eftersom jag inte ville åka hemifrån. Syrran kom nämligen hem från Kanada i torsdags, efter att ha varit där i nästan ett år och vi trodde aldrig hon skulle komma hem. Vi överraskade våra föräldrar som inte anade någonting och jäklar vilken chock de fick! Jag trodde helt seriöst att mamma skulle få en hjärtattack. Men det var kul verkligen! Tråkigt att jag knappt hann umgås med henne, hoppas verkligen att vi hinner ses innan hon kanske drar tillbaka eller hur hon nu ska göra. 
 
Imorgon är första skoldagen och det blir spännande. Det känns hur konstigt som helst att börja plugga igen, hur fan gjorde man? Hjälp. Av allt jag gjort tidigare känns det här som det läskigaste faktiskt. Men det ska väl gå bra det med! 
 
Mamma blev sååå lycklig! <3
  
Mittuniversitetet är väldigt fint
 
Jag tog en liten promenad i hästhagarna hemma, det blev några knasiga bilder hehe
 
 
 
 
 
 
 
 

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...