Emelies Travels -

Vinnarna av Travel Blog Awards
2014-02-27  17:55:00

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
 
Supersavertravels tävling är nu avslutad och vinnarna är korade! Jag vann tyvärr inte Årets Fotoblogg men jag kom faktiskt på fjärde plats av de tio slutnominerade, tack vare alla er som röstade! Jag är jätteglad att jag varit med som finalist i tävlingen, det är en vinst i sig, och det är kul att så många engagerat sig och röstat! Tusen tack för det!!! 
 
Vinnarna i de olika katergorierna är: 
 
Bästa reseblogg: Mary Af Rövarhamn
Bästa USA-blogg: Anna Ström Åhlén – New York – My Bite of the Big Apple
Bästa Asienblogg: Annika Ilic – Annikathailand
Bästa fotoblogg: Susanna Rosén – The House of Susanna
Bästa bloggen om att bo & leva utomlands: Marie Grell – Karusellgrell
Juryns specialpris: Daniela Nasteska Olsson – Discovering the Planet
 
Läs mer om vinnarna här.
Stort grattis till alla er!
 
Bloscars Travel Awards är ännu inte avgjord, vinnarna kontaktas den 3 mars. Jag håller tummarna för den tävlingen! 

Inspiration
2014-02-26  14:02:00

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Tog en riktigt lång promenad i skogen idag bland knallgrön mossa och ormbunkar. Jag har börjat en fotokurs nu som inspirerar mig massor! Jag vill liksom lära mig allt som bara är möjligt inom foto och redigering nu. Varför har jag inte gjort det här tidigare? Och vill man lära sig finns det ju HUR mycket som helst att kolla på youtube. Känns rätt perfekt ändå för är det någon gång jag faktiskt har tid att sätta mig in i det här så är det ju nu. Dock vill jag ha så mycket mer utrustning ju mer jag lär mig... Aouch. 
 
 
 
 
Idag tänkte jag på en massa saker när jag var ute. För det första var det tråkigt väder, helgrå himmel utan en enda kontur. Men man ska ta dagen för vad den är och hitta ljuset och föremål som man kanske egentligen missar om man inte tittar lite extra noga. Så jag spanade efter det "lilla landskapet" och hittade lite udda motiv.  
 
 
 
 
 En förgrund ger djup åt bilden
Jag tänkte också extra mycket på komposition, att fota diagonalt kan ibland väcka större intresse. 
Upprepade mönster och former. Hur många cirkulära former kan man hitta i bilden?
 
 
 
Linjer förstärker motivet. Tycker det är en ganska svårt att hitta linjer när man fotar men här pekar en linje på stenen som för ögat på stenen. Dessutom är stenen vit och ljusa delar drar ögonen till sig. 
 
 
 

Chips
2014-02-22  23:44:05

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Chips fick agera modell ikväll
 
 
Ber en bordsbön
 
 
 
 

Bästa rese- och/eller fotoblogg?
2014-02-22  21:02:00

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Imorgon avslutas tävlingarna! Snälla, snälla, snälla rösta på mig som bästa fotoblogg och bästa reseblogg! Skulle bli sååå himla superglad om jag vann!!! 
 
Tusen tack alla underbara läsare!!!
 
Klicka på bilderna för att rösta i de två olika tävlingarna:
 
      Travel Blog Awards 2013! Hitta ett billigt hotell i Stockholm och spara pengar till annat!
 
Ett litet urval från mina senaste foton
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Silvrig vinterdag
2014-02-21  00:51:45

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Det har känts som vår de senaste dagarna nu, men imorse vaknade jag och fick skåda en vit trädgård utanför fönstret. Det var så magiskt vackert, det såg ut som om allt var målat i silver. Vintern är vacker och jag gillar snö, punkt slut. Men slask däremot, nej tack. 
 
 
 
 
            
 
 
 
 
Konstiga möster i isen
 
 
 
 
 
Vet inte om den här bilden är bäst i svartvit eller färg? Det ser ut som en val som hoppar upp och ska äta upp mig. 
 
 

The Swedish Shred Sisters
2014-02-20  12:31:00

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Äntligen har jag lyckats göra klart filmen från Kanada! Herregud vad mycket mer tid det tog för att datorn krånglade och programmen strulade. Men här är den i alla fall! Och den blev kanske lite väl lång, jag hoppas man orkar se hela så att man inte blir uttråkad direkt. Tänk på att det är min första film någonsin så var snälla! Och namnet är lite på skämt, en kille där borta kallade oss för the swedish shred sisters så jag tyckte det var lite kul. Nästa gång ska jag försöka att inte skaka så jäkligt när jag filmar (vilket kanske är svårt när man åker). Ljudet är visst lite extremt högt ibland också, aja... Enjoy!
 

The Swedish Shred Sisters 2014 from Emelie Persson on Vimeo.

 
 
 
 
Glöm inte att rösta på mig i Bloscars Travel Award och Travel Blog Award - Best Photography Blog. Det gör ni här och här eller kolla det föregående inlägget jag skrev här.  Jag behöver så många röster som möjligt så om ni tycker att min blogg är värdig att vinna skulle jag bli sjuuukt glad om ni röstade!!! Tusen tack till alla er! <3 Röstningen avslutas om tre dagar, den 23 februari! 
 
       Travel Blog Awards 2013! Spana in alla flyg till New York som erbjuds!

Last chance to vote! Please vote for me!
2014-02-20  10:47:11

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
In three days the voting period for both Bloscars Travel Awards and Travel Blog Awards - Best Photography Blog will end. You can vote until the 23rd of February and then the winners will be announced on the day of one race and the 4th for the second race.
 
Thank you everyone for voting!!! I would be so happy if I won!
 
Content number 1: Bloscars Travel Award
 
Vote for me on Bloscars Travel Award, I can win flight tickets for 21 000 SEK (3 300 CAD): PRESS HERE. The winner will be announced on the 4th of March. In this contest, the winner will be chosen by 50% of the votes and 50% from a jury. Even if you've already voted for me, you can do it again.
 
Step 1: 
 
Step 2:
 
Content numner 2: Travel Blog Award - Best Photography Blog
 
Vote for me as the best photography blog at Travel Blog Award. and I can get my blog published as a book here: PRESS HERE. This content will be decided only by number of votes, so I need many more votes!!
 
  Thank you, you're the best!!!
 
 

Bildbehandlare?
2014-02-19  18:35:51

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Idag var jag på öppet hus på Fotoskolan Sthlm. Ska jag bli bildbehandlare? Det verkar ju jäkligt kul, men jag vill inte råka glida in på något som i Sundsvall som jag sen ska hoppa av... Hjälp hur ska man veta vad man vill här i livet? Har jag tillräckligt med kunskaper för den här utbildningen eller kommer jag ligga efter som i bildjournalistiken redan från start, det sög ju. Förresten, jag ångrar inte en sekund att jag hoppat av den skolan, det var nog det bästa beslutet någonsin! 
 
Bildbehandlarnas blogg från Fotoskolan finns här. 
  

Retuscheriet - Gallerian from Retuscheriet on Vimeo.

Retuscheriet - Uppsala Basket from Retuscheriet on Vimeo.

Retuscheriet - Jerry from Retuscheriet on Vimeo.


Sista dagarna i Sunshine
2014-02-16  14:21:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Skibum Banff, Canada  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Vi fick även härlig nysnö uppe i Sunshine, så jäkla nice varför var jag tvungen att åka när det var som bäst?! En av dagarna drog vi med Allister och Donny och byggde ett hopp i skogen där vi övade hopp, det var ju mjuk landning i djup snö så det var perfekt för att öva. (Dock fotade jag mest hehe...) Sista dagen var jag stört trött när jag vaknade och tittade på fel snörapprort. Fem centimeter hade det snöat, så jag låg kvar och sov. Men sen ringde syrran och tyckte jag var knäpp, det hade snöat 15 cm så satan vilken fart jag fick och liftade bort till berget. I gondolen träffade jag en local som ville visa mig hans bästa gömställen eftersom det var min sista dag. Trots att man hittar ganska bra i Sunshine fanns det tydligen vissa ställen jag inte hittat till innan, men kanske inte så konstigt då han hade bott där i 11 år. 
 
Sista kvällen återanvände vi vår gamla shotski som troget står kvar i vårt gamla hus från förra säsongen och det blev några sista fussball turneringar på Gap och galen fest på Hoodoos. Åh vad jag kommer sakna det!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hej hej!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Christine Persson
Foto: Christine Persson
Foto: Christine Persson
 
 
In i dimman...

Kicking Horse Pow
2014-02-16  13:51:00

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Ååååååh jaaaaaa äntligen kom det snö till Kanada! Största tabben vi gjorde var kanske att tacka ned till en resa till Revelstoke då de fick ett dump på 40 cm över en natt och ännu mer dagarna efter, men vi vågade inte hänga på eftersom vi kanske kunde bli fast där om Rogers Pass skulle stänga för lavinkontroll, och då hade jag missat mitt flyg. Men vi lyckades låna till oss en bil och dra till Kicking Horse över dagen i alla fall, och det var riktigt jäkla grymt alltså! Så sjukt nice att höra hur det var säsongens bästa dag hittills också, så jag fick turen att uppleva den medans jag var där. Snacka om faceshots, man skulle behövt en snorkel för käften blev fullstoppad med snö (en annan håller ju på att tjoa under åken, så det går inte att åka med munnen stängd). Andra åket hamnade vi precis lagom till att de öppnade liften till Stairway to heaven. Så vi fick de allra första svängarna under liften, alla i liften hejade på oss, tjoade och applåderade när vi dundrade ned där, vilken känsla!!! Asså åh vad jag älskar att åka snowboard sådana här dagar, det är fan bäst!
 
Lite läskigt var det dock vid ett tillfälle då vi körde ned i en skog där det var väldigt brant, och vi utlöste små minilaviner. Ingrid fick till och med en putt in i ett träd av att snön rasade bakom henne. Lavinrisken har ju ökat nu när de redan dåliga baslagrena fått ny snö på sig. Det visste vi ju gott och väl, men eftersom vi körde i skidsystemet tyckte vi att det borde vara lugnt. Aja ingen skada skedd, vi höll oss till lite flackare områden efter det. 
 
Riktigt jäkla nöjd efter en stört grym dag i Kicking Horse!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vi hikade upp Terminator 1 och fick ett satans grymt åk!
 
 
 
 
 
 
 
 Snömannen Tom
 
 
 Alla bilder nedan är fotade av Christine Persson
 
 
 
 
 

Parkdays
2014-02-16  13:27:08

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jäklar vad parken har blivit bättre i Sunshine från förra året! Nu var det ju riktigt kul, och fega jag vågade mig på en hel del boxar. Syrran har verkligen blivit grym, som vanligt är hon bättre än mig på typ allt här i livet... Nu ska jag börja knåpa på en liten film för tiden borta i Banff!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla bilder nedan är fotade av Christine Persson
 
 
 
 
 

Solnedgång från Norquay
2014-02-16  02:33:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Skibum Banff, Canada  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag och grabbarna från huset som jag bodde i, drog upp till utsiktsplatsen på Norquay en kväll för att se Banff i solnedgången med lite bärs. Det var sjukt nice ända till solen gick bakom berget och det var en av dessa svinkalla dagar. Tårna domnade bort, jag trodde de hade ramlat av fötterna. Det positiva med kylan var ju i alla fall att solen höll sig framme nästan varenda dag! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Banffed
2014-02-16  02:20:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Skibum Banff, Canada  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Så var man hemma igen då. Fasiken vad fort tre veckor gick. Självklart var jag tvungen att dra därifrån när det var som bäst också... Massa snö som bara dumpar ned där nu. De tre sista dagarna var riktigt jäkla grymma och jag började verkligen komma in i Banff familjen. Fan vad jag älskar Banff, och alla som säsongar där! Som Tom sa, "Banff is like a magnet that draws all the awesome people with their awesomeness to this awesome place". Först när jag kom dit kände jag att jag var klar med det där livet men nu när jag åkte därifrån hade jag redan hunnit bli Banffed och det känns som att jag har lämnat ett hem. Jag är ju mer hemma där än i Stockholm... Aja man kan inte leka runt hela livet kanske så det är väl bra att jag är tillbaka igen. Jag vill ha syrran vid min sida bara, faaan att hon ska vara så långt bort! 
 
Här kommer lite blandade bilder som jag inte hunnit lägga upp än. 
Världens grymmaste syrra
 
På väg till Big White genom Rogers Pass
 
Det tog ett tag innan vi fattade hur spolarvätskan funkade på hyrbilen. Nästan hela resan. Svårt att se ut...
 
Vi käkade lunch i Kelowna en dag när åkningen i Big White inte var den bästa
 
 
Så sjukt konstiga ställen vi körde förbi! En ghosttown och denna dinosauriefarm bland annat. 
 
 
 
 
Getterna fick vara herre på täppan på dinosauriefarmen
 
Banff
 
The Banff Fairmont Springs
 
Lake Minnewanka. Jag måste skaffa fler objektiv till kameran, ett vidvinkel bland annat. Det här går ju inte...
 
 
 
Vi gick upp Tunnel Mountain en dag när det var svinkallt. Ögonfransarna och mössorna frös till is.
 
 
 
Big White 
 
Inks!
 
Rich
 
Lite fler bilder från när vi hikade Twin Cairns
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brudar! Åk på GirlsDayOut!
2014-02-13  05:10:08

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Hallå alla skid- och snowboardåkande tjejer! Anmäl er till InspireUs camp GirlsDayOut där ni får hänga med sköna brudar och trimma era kunskaper i park, pist eller offpist tillsammans. Lär bli en grym dag det där!
 
Läs mer på GirlsDayOut. (Där finns även min lavinguide under fliken om lavinsäkerhet!)
 
Det finns tre olika tillfällen att signa upp för:
Lindvallen 22 mars
Vemdalen 29 mars
Åre 5 april
 
 

En av Sveriges tio bästa rese-fotobloggar!
2014-02-13  04:36:23

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har jag även hamnat bland de tio finalisterna i Supersavertravels Travel Blog Awards som bästa fotoblogg! Om jag vinner den tävlingen kommer jag vinna en utgivning av min blogg i bokform, vilket skulle vara grymt kul! Jag har länge tänkt att försöka samla ihop allt till en bok men det har inte funnits tid till det. Så alla ni som vill rösta på mig, gå in och gör det r eller klicka på bilden. I den här tävlingen kan man bara rösta en gång. Jag är evigt tacksam till alla er som lägger sin röst på mig, det betyder väldigt mycket!!! Och det är superkul att min blogg har börjat uppmärksammats såhär. Tävlingen avslutas den 23 februari. 
 
Travel Blog Awards 2013! Övernatta på hotel London centralt och spara in pendeltider.
 
 
Bloscars Travel Awards 
 
Bara för att tjata på ännu mer om det här med att rösta på mig, så är det ytterligare en ny vecka i Bloscars Travel Awards, där ni fortfarande kan rösta på mig så att jag har chans att vinna 21 000 kronor i flygbiljetter. Där är jag också en av tio finalister och ju fler röster jag får, desto större chans att jag vinner! Ni som redan röstat på mig i denna tävling, kan alltså rösta på mig igen. Den här tävlingen kommer också att avslutas den 23 februari och vinnaren presenteras den 3 mars - efter den årliga Oscarsutdelningen. 
 
Rösta på mig här! Ni är grymma som lägger er röst på mig, jag är sååå tacksam!!!
 
 

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...