Emelies Travels -

Alpaca Farm
2011-01-29  17:39:45

Get more visitors to your blog! Permalink  Farmjobb  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Vi började dagen i Albany, Chrisse hittade fina bikinis och jag ett par skor. Sedan drog vi ut till ett valmuseum som är bevarat från tiden då man jagade valar. (By the way, jag vill sjukt gärna se en val, det är inte säsong för det nu men jag måste fan få se det under tiden jag är här!) Därefter drog vi bort mot Denmark och till Alpaca Farm, där vi fick mata djuren, kela med dem och till och med mata känugru ungar i famnen. Det var riktigt mysigt! Sedan var det dags att kolla in Elephant Rocks i Green's Pool utanför Denmark. Coolt ställe, synd att det var lite mulet annars hade det varit sjysst att stanna till och bada och snorkla där.
Vi käkade mat i lägenheten och nu väntar vi in cyklonen och funderar över hur vi gör imorgon, kommer vi kunna åka till Perth eller måste vi stanna kvar här ett tag till? Vi får se helt enkelt, ingen vet ju säkert hur den där cyklonen kommer arta sig...
Utanför valmuseumet Whaleworld
G'day mate!
Vad hände här?
7 månader gammal känguru
Lille plutten suger på tummen
Pappa vid Greens Pool, Denmark
Elephant Rocks, stenarna ser ut som elefantrumpor

Mot Albany
2011-01-29  17:17:25

Get more visitors to your blog! Permalink  Farmjobb  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Då var det dags att lämna Margaret River och bege sig bort mot Albany. Det var en ganska lång körsträcka men vi gjorde några stopp längs vägen. Dels stannade vi vid en liten sjö, the Big Brook Dam som var väldigt vacker. Där såg vi kokaburror. Sedan blev det också ett stopp i Walpole, på The Valley of the Giants. Där fick vi gå uppe i trädkronorna, 40 meter upp i luften men tittade fortfarande upp å såg ännu mer träd. Det var verkligen en skog full av giants, stammarna var enormt tjocka och vissa av träden var över 400 år gamla.
Vi gjorde också ett litet stopp i Denmark och tittade på Ocean Beach, en ganska känd strand när det gäller stora surftävlingar. Vårt hotell i Albany låg väldigt långt ifrån staden, på en liten olivfarm, men vi fick en riktigt fin lägenhet med bla. badkar i sovrummen.
The Big Broke Dam
Oscar går på Valley of the Giants
Oscar, mamma och jag
Ganska tjock stam
Olivträd utanför lägenheten.

Cyklon på ingång...
2011-01-28  16:34:15

Get more visitors to your blog! Permalink  Farmjobb  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
En cyklon vid namn Bianca hotar att rulla in över Western Australia, precis där vi är. Den verkar åka över Margaret River, precis därifrån vi åkte ifrån och dundra över till Albany, just där vi är idag. Den beräknas komma på söndag, med en hastighet på 34 km/h och dra upp vågor till över 5 meter. På söndag ska vi ta oss vidare upp tillbaka till Perth, vi ska passa flyget som tar oss bort till Sydney. Kommer vi komma fram, eller kommer vi ens komma iväg över huvud taget? Hoppas Bianca får för sig att ändra kurs och dra någon annan stans...
Mer info här

Dunsborough
2011-01-28  16:11:36

Get more visitors to your blog! Permalink  Farmjobb  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Efter en liten tur på Margaret Rivers shoppinggata tog vi bilen med kurs mot Dunsborough. Vi stannade till vid en fin liten vinyard längs vägen och provsmakade lite Western Australia Award Winning wines. Sedan tog vi ett stopp för lite bad och sol på Yallingup Beach, och där var det helt enorma vågor som slog mot revet precis utanför strandkanten. Mäktigt! Man kunde ibland se delfiner surfa tillsammans med surfarna, men det hann vi tyvärr inte se. Yallingup Beach har en av världens bästa vågor för surfing, och Yallingup är ett aboriginskt ord för ”place of love”.

Sedan åkte vi in till Dunsborough för lite lunch och shopping, och därefter stannade vi på några andra helt fantastiskt vackra stränder. Jag har så många bilder i datorn på olika stränder så jag kan inte lägga upp ens i närheten av alla, det är så sjukt fint häromkring och vattnet är så starkt turkosa att jag aldrig sett något liknande förutom i resekatalogerna (och då har jag ändå varit i bl.a. Thailand, Mauritius och Västindien…) Jo, visst är detta ett underbart land, och vi skulle gärna ha stannat ett tag till här i Margaret River, men nu bär det av mot Albany!

 

Meelup Beach.

Chrisse på Meelup Beach.

Yallingup Beach.


Oscar slukas av vågorna på Yallingup Beach.

 


Australia Day!
2011-01-28  16:05:30

Get more visitors to your blog! Permalink  Farmjobb  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Vi hade lite problem med att checka in på vårt hotell i Margaret River, vi fanns inte med i deras system men fick efter många om och men ett hotellrum på det ganska sunkiga hotellet. Men nästa dag hade de rätt ut vad felet var. Resebyrån hade skrivit fel hotell i våra papper så vi fick checka in på det rätta hotellet istället, vilket visade sig vara en enorm uppgradering! Vi fick en lyxig, stor lägenhet typ som ett penthouse, riktigt sjysst!

Hur som helst, vi drog bort till Prevelly området och tittade först på surfare vid Surfers Point som surfade på sjukt stora vågor. Sedan drog vi till The Rivermouth Beach, (Margaret River floden rinner ut där) en lite ”lugnare” strand men fortfarande sjuka vågor. Efter allt för mycket sol tog vi bilen bort till Augusta och Cape Leeuwin, där Södra – och Indiska Oceanerna krockar. Där såg vi på Cape Leeuwin Lighthouse, en 115 år gammal fyr som är den högsta fyren på hela det Australiensiska fastlandet.

Väl tillbaka i Margaret River fixade vi oss i ordning för att fira Australia Day, nationaldagen. I de större städerna firades det med fyrverkerier och stor fest, men här i lilla Margaret River märktes det mest av att folk gick runt i australiensiska flaggan virad runt sig. Men glad stämning var det och det blev lite party med aussies för min och syrrans del!

 

Stora, men roliga vågor.

 

En papegoja ville också vara med och fira Australia Day.

Cape Leeuwin Lighthouse.

Old Water Weel byggdes 1895 för att kunna ge färskt vatten till arbetarna som jobbade på fyren.

Jag och syrran på väg hem efter Australia Day.


Margaret River
2011-01-28  15:57:26

Get more visitors to your blog! Permalink  Farmjobb  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

På morgonen hämtade vi ut vår hyrbil i Freemantle, käkade picknick brunch på en kritvit sandstrand precis utanför staden och satte sedan fart mot Margaret River. Härligt att få se lite typiska Australiensiska vyer och lite outback, vi fick till och med se några kängurus längs vägen. Vi stannade till vid en liten vinyard och drack bland annat mangovin som var himla gott faktiskt! Vi gjorde också ett stopp vid en fin liten vik i Rockingham. Där var det fullt av kite surfare och det såg så jävla kul ut! Hade vi inte varit tvungna att köra vidare hade vi tagit en kurs där, men det får väl bli på nästa ställe! Innan vi kom fram till Margaret River tog vi ett stopp i Busselton. Där gick vi ut på den långa bryggan, Busselton Jetty som är 2 km lång och 146 år gammal. Den är byggd av trä och repareras ständigt, och det gick förr ett tåg ut hela vägen ut till slutet av bryggan för att ta emot gods och varor.

Sedan körde vi ut till Margaret River och fick våra hotellrum och käkade riktigt god middag, inte fish n’ chips den här gången inte!

Denna ser man överallt på vägarna.

En random strand vid ett lyxigt bostadsområde. Det finns sjukt mycket vackra, öde stränder här.

 

Kite surfers.

En liten Joey längs vägen (unge). Enligt sägnen var det en upptäckare på 1700-talet som frågade en aborigin vad det underliga hoppande djuret hette, och aboriginen svarade ”Kangaroo” vilket långt senare visade sig betyda ”jag vet inte” på aboriginernas språk.

Busselton Jetty.
Busselton Jetty, 2 km lång brygga.
Hur lång som helst var den!

Freemantle
2011-01-28  15:45:22

Get more visitors to your blog! Permalink  Farmjobb  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Vi bodde på ett väldigt fint hotell i Freemantle och direkt när vi kom fram gjorde vi stan och upptäckte många gamla fina byggnader från 1800 – talet. Mysig liten stad! Vi hann med att gå på Freemantle Prison, det var en upplevelse faktiskt. Det var som om man kom direkt in i någon av alla fängelse filmer typ som  the Green Mile och Flykten från Alkatras, man kunde verkligen föreställa sig fångarna där inne. Det var fångarna som själva byggde fängelset 1950 och det stängde inte förrän 1991. Det var ett riktigt läskigt fängelse, obehagligt att fångarna fick leva på det sättet för bara 20 år sedan!

På kvällen gick vi till en restaurang som heter Little Creatures Brewery (en god Aussie öl för övrigt) och det var ett väldigt coolt och hippt ställe (läs snygg personal). Men dock var denna stad död runt 22 tiden. Chrisse och jag får satsa på party livet i Sydney istället!

Såhär bodde fångarna från 1852-1860.


Freematle Prison


Jag och Oscar på Little Creatures Brewery.

Mer bilder!
2011-01-28  15:38:33

Get more visitors to your blog! Permalink  Farmjobb  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag och syrran i en park i Perth
Vi drog ut en liten sväng och kollade utelivet i Perth. (Ja, tjingtjongaren i bakgrunden var lika konstig som han ser ut)
Rottnest Island
En av alla stränder på Rottnest Island
Utsikten från hotellet, Rottnest Lodge
Orre
En liten firre
En stor firre
Fin vy från Rottnest Island
Vi är glada och har det bra!

Rottnest Island
2011-01-26  14:45:21

Get more visitors to your blog! Permalink  Farmjobb  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Vi tog färjan över till Rottnest Island, och väl där hyrde vi cyklar och cyklade längs den 11 km långa ön, och gjorde en massa avstickare på en massa fina stränder. Tyvärr var dagen lite mulen men kanske tur det annars hade vi sett ut som kräftor. Rottnest Island påminner lite om sandhamn eller Visby med ringmuren och en massa igelkottar överallt. Men istället för igelkottar kryllar det av Quokkas. De fanns överallt, supergulliga små mini kängurus som skuttade omkring runt ens fötter, eller ibland hoppade de till och med in i hotellrummet. Vi såg även pelikaner, parakiter, papegojor och här i Australien har de ett djur som låter som en katt, eller som ett skrikande barn, eller den bästa jämförelsen är faktiskt – en furbie. Det är Australiens variant av en kråka.

Den 22a januari fyllde vår kära mor 50 år, så hon firades med bubbel från hotellet och vi gick på en lite finare restaurang på kvällen. Grattis Mamma!

Tyvärr är matkulturen inte alls speciellt rolig här. Det är typ bara snabbmat som fish n’ chips eller allt annat som kan ätas friterat. Man beställer maten vid en disk som på McDonald’s och man sitter på plaststolar. Det är vad vi har upplevt hittills och det verkar vara väldigt sällsynt med normala restauranger med myskänsla, god mat som inte är onyttig, och bordsservering. (Man blir väl arbetsskadad när man jobbar i den här branschen, men jag kommer ha lite svårt för att jobba på sådana ställen.) Dessutom så stänger de så himla tidigt här, pubarna stänger runt 21-22 tiden och vad gör folk efter det?  Vilar upp sig för att vara fit for fight för surfingen nästa dag? Och hur går fish n’ chips ihop med brunbrända muskulösa surfers kroppar? Det finns mycket vi fortfarande måste ta reda på om the Aussies, men en sak är säker. ”No worries” är definitivt en underdrift!

Nog om det! Vi bodde på Rottnest i två nätter och sedan tog vi färjan över till Fremantle. Jag skriver mer om det i nästa inlägg!

 

Pappa med Go Pro kameran på huvudet.

 

 

Det var någon holländare  som upptäckte ön som hittade dessa små djur, som ser ut som en blandning av kanin, råtta, känguru eller ekorre – så kallade Quokkas. Han tyckte de såg ut som råttor och kallade ön för rats nest vilket senare blev Rottnest. Namnet Quokkas kommer från aboriginskan.

 

 


Australia here we come - Perth!
2011-01-26  14:19:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Farmjobb  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Hej och hå, vi lever och har det bra! Det har varit lite svårt att få tag på internet men nu tänkte jag skriva några inlägg!

Flygresan gick hur bra som helst, det tog oss 24 timmar att komma ner till Perth men det gick faktiskt riktigt fort! Vi flög med Quantas och de hade grymma plan med massor av bra filmer och tv spel, så man hade en hel del att göra. Vi kom fram till hotellet mitt i natten så vi gick direkt och la oss.

Nästa dag turistade vi oss igenom Perth. Vi gick till Kings Park och så gick vi längs Swan River och tog oss en välförtjänt Aussie öl. Svalkande gott i värmen! Sedan var det dags att shoppa lite. Shoppinggatorna var supergulliga med massa fina byggnader. Små gamla puttenuttiga hus kontras av nybyggda moderna höghus – typiskt Perth.

På kvällen gick vi och käkade på ett steakhouse, typ samma koncept som Friday’s och vi blev serverade av en svensk tjej, Frida. Hon skulle hjälpa till och fixa jobb om jag bestämmer mig för att åka tillbaka till Perth, sjysst!

Man måste ju kolla av utelivet också, så jag och syrran drog bort till Northbridge där det var fullt av pubar och nattklubbar proppade med Aussies. Me like!

Så vad tycker jag såhär långt? UNDERBART! Mina förutfattade meningar om Australiensare stämmer inte riktigt med verkligheten. De är väldigt lika engelsmännen, både till sättet och utseendet (inte så konstigt eftersom de var engelsmän från början) och de pratar konstigt! Jag måste lära mig australiensiska fortast möjligt för jag fattar ingenting!

 

Silhuetten av Perth. Perth ligger närmare Yakarta än Sydney

 

Vy över Swan River, som är uppkallad av inhemska svarta svanar.

 


 

 

Swan Bells Tower har 12 klockor.


Australia!
2011-01-19  09:53:19

Get more visitors to your blog! Permalink  Farmjobb  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har dagen kommit som jag har väntat på så länge. Jag vet inte hur länge sen det var som jag började drömma om Australien, och nu äntligen är det dags!
Så här kommer det alltså bli: Jag och la familia drar strax iväg mot Arlanda - destination Perth. Vi gör först mellanlandning i Frankfurt och sedan Singapore och på fredag är vi framme i Perth som ligger på Australiens västkust. Där kör vi Perth (den vackra staden som turisterna glömde) - Rottnest Island (den bilfria ön full med konstiga djur) - Freemantle (segelbåtarnas mecka) - Margeret River (surfarnas paradis) - Albany (staden längst i söder på västkusten) - Perth - Sydney. I Sydney åker resten av familjen hem och ett tag trodde jag att jag skulle fortsätta äventyret själv, men nu har Jossan bokat och kommer ner den 5 februari så jag möter upp henne i Sydney och vår resa börjar där. Ska bli sååå sjukt kul!!!
Hej då, hoppas ni får det bra här hemma i slasket!Om 4 dagar!!
2011-01-15  12:25:03

Get more visitors to your blog! Permalink  Farmjobb  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
På Onsdag är det dags. Då lämnar vi den här kylan och tar oss istället till sol, bad och värme. Australien nästa!

Rottnest Island


Klänningarna i Alpe d'Huez
2011-01-10  21:41:42

Get more visitors to your blog! Permalink  RESTIPS  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
I Alpe d'Huez finns ett litet gäng franska jibbare. Det finns säkert något liknande på andra ställen men våra jibbare är inte som andra jibbare. Jag måste bara få skriva ner lite om våra kära Klänningar.

Inte trodde vi att det här gänget skulle vara kvar denna säsong, men plötsligt dök en klänning upp och sedan poppade det upp ett helt gäng av dem.

Jag ska presentera våra franska jibbar killar:

Först har vi Klänningarnas Klänning. Han är klänningarnas kung, klänningarnas gud, alla andra klänningar ser upp till Klänningarnas Klänning. Han är den grymmaste av de alla i parken, han kör tills han dör och han är konstant hög och fyller bakfickorna med öl. (Det är därifrån Klänningarnas mode började, Klänningarnas Klänning hade för mycket öl i byxorna så de åkte ner ända till knäna, och då var han tvungen att införskaffa en längre tröja för att det inte skulle bli så kallt att gå med rumpan bar - en klänning). Klänningarnas Klänning har så mycket status bland de andra klänningarna att han inte behöver uttrycka sig med ord, det räcker med några mumlande läten och olika kroppsgester, t. ex. "birdcall." (Kommer till det senare.)
Klänningarnas Klänning med klänning i backen


Sedan har vi Klänningarnas Lärling. Den här lite mindre och yngre klänningen syntes inte så mycket från förra säsongen, men det berodde på att han var under upplärning under Klänningarnas Klänning, just för att kunna blomstra ut och bli sin egen klänning. Vilket han har blivit i år. Klänningarnas Lärling har fått komma ut och bli en riktig klänning och kunna skapa sina egna moden, t. ex. att ha en gammal rutig kökshanduk runt halsen, och de ännu yngre klänningarna ser upp till honom nu.
Klänningarnas Lärling annammade Elizes Klännings senaste nakenmode

Vi har också klänningarnas Tjockklänning. Han syns lite i bakgrunden men finns alltid med. Den här klänningen är lite rundare om magen och därför använder han alltid tjocktröjeklänning istället för t-shirtklänning som alla andra.

Kvar från förra året har vi också den skäggiga klänningen, även kallad Elizes Klänning (varför kan man ju undra...?) Elizes Klänning förvånade oss lite grann när vi återsåg honom detta år. Han hade nämligen startat det nya klänningmodet, antagligen lite på efterkälken om att det nu blivit vinter för han hade sommarklänningen kvar på sig. Med det menar jag att han hade sin kära klänning, plus en överklänning (för det måste man ha!) men däremot inga byxor. Lite kallt om benen blev det, så han fick ialla fall ta fram de gamla raggsockorna som räckte upp till vaderna så endast en liten glipa av benen syntes.
Längst till vänster i svart, Elizes Klänning, sedan Klänningarnas Klänning och Klänningarnas Lärling
Klänningarnas Klänning lånade ut sin överklänning till Sanna, och gör den fyrkantiga posen som är en del av Birdcall dansen

Det finns många fler klänningar, men jag struntar att berätta om dem för jag tror att ni har fått en liten uppfattning om klänningarnas existens och levnadsstil. Jag ska väl också nämna att om man ska vara en riktig klänning ska det man ha en klänning som tröja, pyjamas, jacka eller vad man nu har på sig, allt ska räcka ner till vaderna även i backen. Och inte att glömma, Klänning utan googles brännna, nej det är ingen riktig Klänning!
Riktig google bränna ska det vara!

Det roliga med klänningarna är deras sätt röra sig på. Det kan ju vara lite svårare att gå när man har byxorna ner till knäna, och tänk er då hur det blir när de ska dansa. De får hoppa antingen jämfota eller bara på ett ben, och eftersom alla klänningarna är grymma i parken så har de som en innbyggd studsmatta i fötterna för de når nästan upp till taket när de börjar studsa omkring helt hysteriskt. Och vill man få igång dem att dansa, ja då är det bara att göra "birdiecall" mot dem. Så fort man sätter ihop händerna som till en fågel som är ute och flyger, då är det som att stoppa i en peng i en maskin som ska underhålla en för en stund för att sedan stoppa i ännu mer pengar. För när man gör det går klänningarna igång till en helt galen dans som sopar undan allt som tidigare stått på dansgolvet och så drar de upp klänningen lite försiktigt med nyporna i kragen så dem blir fyrkantiga.

Elize hetsar upp Klänningarnas Klänning att göra Birdcall dansen, och snart spårar han ur

Detta är alltså sanningen om våra Klänningar, och vänta ni bara, snart har de spridit sig till resten av världen!

Back in Alpe d'Ööös!!!
2011-01-10  00:04:40

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har jag fått upp bilderna på datorn, nice! Trodde ett tag att dem skulle vara som bortspolade i en toalett, men icke! Blir väl en vattentät kamera nu till Aus istället!
Jag och Sanna drog till vår älskade säsongsby Alpe d'Huez för en vecka sedan, dock redan trötta efter ett slirigt nyår i Stockholm, men ack så taggade! På väg i bussen uppför backen blev vi helt nerövsa, vart var vi på väg egentligen? Har vi verkligen gjort en hel säsong i detta land eller var allt bara en dröm? Men vi mötte upp Malou, vår dåvarande hotellchef och fick nyckeln till vår lägenhet och allt kändes som igår. Vi gick till Lounge 21 och käkade svingod Chevre Chaud sallad och sedan var ju jag och Sanna tvugna att svänga förbi alla barer. En hel del skillnader var det, Les Caves restaurangen hade byggts om till Le Pub och Igloo hade fått ett rökrum bland annat, men allt var sig likt ändå! Mycket personal var kvar från förra året så det var ju himla trevligt, men jag och Sanna tog oss en "lugn" kväll och gick hem "tidigt" och satsade istället på en heldag i backen med Malou nästa dag.
Vädret var kalas, varför åka till Åre när man kan åka till Alpe? Strålande sol, enormt skidsystem och inga 30 minusgrader som det var i svenska fjällen (dock kunde man önskat lite mer snö men man kan inte få allt!) Galna engelskmän i backen, grymma fransmän med klänningar i parken och så vi, svenska bakfulla tjejer som älskar livet! Vi träffade upp tjejerna som kommit tillbaka från förra säsongen och körde runt i backen ett tag med dem tills de skulle iväg och jobba, men Mamma Malou körde slut på oss ända till liftarna stängde. Sedan drog vi ner till vårt gamla hotell, Le Petit Prince, som blivit nytt, och tog en bärs. Totalrenovering är väl kanske att ta i, lite mer "lägga på ett lager över det gamla" stämmer kanske lite bättre men visst hade renoveringen lyft upp hotellet rejält. Hotellrummen var sjukt fräscha och mycket större, och loungen var helt ok trotts konstiga möbler. P-boendet hade blivit lite bättre men långt ifrån färdigt och Mowgli (det totalmögliga personal rummet) var kvar som vanligt. Ingen Lilleman hittade vi, vilket var en stor besvikelse! Bopi lever dock fortfarande kvar, men denna gång som Svinet. Tror nog att personalen får ligga i lite hårdare om någon ska få årets Bopi/Svinet så som Albert fick den!
Smithy's, precis som det ska vara

En fransk "klänning" lånade ut sin överklänning till Sanna

Om jag inte blandat ihop dagarna, vilket är en ganska stor risk, så tror jag att vi drog tillbaka till hotellet på kvällen för lite förfest innan vi drog till Smithys och Igloo och den vanliga rundan. Det var stor skillnad på Langleypersonalen detta året, typ bara en massa par och hälften danskar, hälften svenskar. Det kan ju vara trevligt med en massa par som hellre tillbringar tid på rummet än på borden inne på Smithys, men jag och Sanna kände bara att vår säsong var förra säsongen och den var svinkul och vi är party! (Sorry personalen...) Men tur det kanske, annars hade vi väl aldrig kommit därifrån!
Härligt!

Smithys var sig iallafall likt, nakna eller utklädda engelsmän som dansade på borden och det var smockfullt på golvet, luktade svett och var så varmt och kvavt så man inte kunde andas. Precis som det ska vara! Igloo var sig också likt, IGLOO, IGLOO, IGLOOOO och vi hade kul som vanligt. Les Caves luktade fortfarande konstigt och trots rökrutan på Igloo körde vi ändå IGLOO-LES CAVES-IGLO-LES CAVES.
Resten av veckan rullade på i samma takt och i ungefär samma mönster, enda skillnaden var väl något sämre energi och lite sämre i backen. (Vilket berodde på att det regnade i slutet av veckan och snön smälte) Annars var vi och åt den sjukt goda Fajitasen på Smithy's med lite blandat folk, hängde lite på Lounge och i vår lägenhet, sov några timmars powernaps, hade ost och vinkväll och drog i oss en massa Desperados, den bästa ölen som finns!
Finn ett fel? Som egentligen är så rätt som det bara kan bli: en naken rumpa är helt normalt på dansgolvet. (Bonus med spegelbild?)

Sanna och Martin
Juste, man får ju inte glömma engelsmännen i backen, som av alla dagar man kan välja, väljer den regnigaste, kallaste dagen att åka näck. Ett gäng på 5-7 pers packade ner jacka och tröja i väskan och drog ner byxor och kallingar till pjäxorna och körde runt i backen. Måste kännts sjukt sjönt att få lufta lite i isregnet!
Det kan ju bli lite varmt när man åker, bäst att lufta!
Sista dagen checkade vi ut från lägenheten och drog till terassen på Prinsen och sov i solen, gammal vana liksom! Sjukt nice, sen drog vi till Beau Soleil en sista gång och tryckte i oss en burgare sen var det bara att ta sig hemmåt igen. Lagom med en vecka den här gången, men det känns redan som en liten bubbla man varit i, en osannolik dröm.
Tack Alpe för denna gång!!
(Gjorde en läppförstoring efter att bite-man varit i farten...)

Från googles till cyklop
2011-01-09  19:10:05

Get more visitors to your blog! Permalink  Alpe d'Huez, Frankrike  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Kom precis hem från en underbar vecka i kära Alpe d'Huez! Galen har den varit, nu är man ganska sliten... Tur att man har 10 dagar på sig att vila upp sig inför nästa resa, Australien! Men det är mycket som ska göras, köpa väska, packa, fixa och dona, byta ut min kamera som jag duktigt nog spolade ner i toaletten på flygplatsen! Why?! Det var ju bara helt sjukt, men bilderna finns kvar så jag lägger upp lite när jag hittat något ställe där minneskortet passar. Berättar mer om Alpe då också!
Hej hopp!

Glatt gäng som återförenats från förra säsongen; Sara, Sanna, Malou, Madde Padde, jag och Karro!


I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...