Emelies Travels -

Klänningarna i Alpe d'Huez
2011-01-10  21:41:42

Get more visitors to your blog! Permalink  RESTIPS  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   
I Alpe d'Huez finns ett litet gäng franska jibbare. Det finns säkert något liknande på andra ställen men våra jibbare är inte som andra jibbare. Jag måste bara få skriva ner lite om våra kära Klänningar.

Inte trodde vi att det här gänget skulle vara kvar denna säsong, men plötsligt dök en klänning upp och sedan poppade det upp ett helt gäng av dem.

Jag ska presentera våra franska jibbar killar:

Först har vi Klänningarnas Klänning. Han är klänningarnas kung, klänningarnas gud, alla andra klänningar ser upp till Klänningarnas Klänning. Han är den grymmaste av de alla i parken, han kör tills han dör och han är konstant hög och fyller bakfickorna med öl. (Det är därifrån Klänningarnas mode började, Klänningarnas Klänning hade för mycket öl i byxorna så de åkte ner ända till knäna, och då var han tvungen att införskaffa en längre tröja för att det inte skulle bli så kallt att gå med rumpan bar - en klänning). Klänningarnas Klänning har så mycket status bland de andra klänningarna att han inte behöver uttrycka sig med ord, det räcker med några mumlande läten och olika kroppsgester, t. ex. "birdcall." (Kommer till det senare.)
Klänningarnas Klänning med klänning i backen


Sedan har vi Klänningarnas Lärling. Den här lite mindre och yngre klänningen syntes inte så mycket från förra säsongen, men det berodde på att han var under upplärning under Klänningarnas Klänning, just för att kunna blomstra ut och bli sin egen klänning. Vilket han har blivit i år. Klänningarnas Lärling har fått komma ut och bli en riktig klänning och kunna skapa sina egna moden, t. ex. att ha en gammal rutig kökshanduk runt halsen, och de ännu yngre klänningarna ser upp till honom nu.
Klänningarnas Lärling annammade Elizes Klännings senaste nakenmode

Vi har också klänningarnas Tjockklänning. Han syns lite i bakgrunden men finns alltid med. Den här klänningen är lite rundare om magen och därför använder han alltid tjocktröjeklänning istället för t-shirtklänning som alla andra.

Kvar från förra året har vi också den skäggiga klänningen, även kallad Elizes Klänning (varför kan man ju undra...?) Elizes Klänning förvånade oss lite grann när vi återsåg honom detta år. Han hade nämligen startat det nya klänningmodet, antagligen lite på efterkälken om att det nu blivit vinter för han hade sommarklänningen kvar på sig. Med det menar jag att han hade sin kära klänning, plus en överklänning (för det måste man ha!) men däremot inga byxor. Lite kallt om benen blev det, så han fick ialla fall ta fram de gamla raggsockorna som räckte upp till vaderna så endast en liten glipa av benen syntes.
Längst till vänster i svart, Elizes Klänning, sedan Klänningarnas Klänning och Klänningarnas Lärling
Klänningarnas Klänning lånade ut sin överklänning till Sanna, och gör den fyrkantiga posen som är en del av Birdcall dansen

Det finns många fler klänningar, men jag struntar att berätta om dem för jag tror att ni har fått en liten uppfattning om klänningarnas existens och levnadsstil. Jag ska väl också nämna att om man ska vara en riktig klänning ska det man ha en klänning som tröja, pyjamas, jacka eller vad man nu har på sig, allt ska räcka ner till vaderna även i backen. Och inte att glömma, Klänning utan googles brännna, nej det är ingen riktig Klänning!
Riktig google bränna ska det vara!

Det roliga med klänningarna är deras sätt röra sig på. Det kan ju vara lite svårare att gå när man har byxorna ner till knäna, och tänk er då hur det blir när de ska dansa. De får hoppa antingen jämfota eller bara på ett ben, och eftersom alla klänningarna är grymma i parken så har de som en innbyggd studsmatta i fötterna för de når nästan upp till taket när de börjar studsa omkring helt hysteriskt. Och vill man få igång dem att dansa, ja då är det bara att göra "birdiecall" mot dem. Så fort man sätter ihop händerna som till en fågel som är ute och flyger, då är det som att stoppa i en peng i en maskin som ska underhålla en för en stund för att sedan stoppa i ännu mer pengar. För när man gör det går klänningarna igång till en helt galen dans som sopar undan allt som tidigare stått på dansgolvet och så drar de upp klänningen lite försiktigt med nyporna i kragen så dem blir fyrkantiga.

Elize hetsar upp Klänningarnas Klänning att göra Birdcall dansen, och snart spårar han ur

Detta är alltså sanningen om våra Klänningar, och vänta ni bara, snart har de spridit sig till resten av världen!
Jobba i Australien och Kanada


Comments
jill

hahaha klockrent inlägg emelie!! :D

2011-01-19 @ 14:29:36 Website: http://jillstorm.blogg.se/
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...