Emelies Travels -

Rottnest Island
2011-01-26  14:45:21

Get more visitors to your blog! Permalink  Farmjobb  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Vi tog färjan över till Rottnest Island, och väl där hyrde vi cyklar och cyklade längs den 11 km långa ön, och gjorde en massa avstickare på en massa fina stränder. Tyvärr var dagen lite mulen men kanske tur det annars hade vi sett ut som kräftor. Rottnest Island påminner lite om sandhamn eller Visby med ringmuren och en massa igelkottar överallt. Men istället för igelkottar kryllar det av Quokkas. De fanns överallt, supergulliga små mini kängurus som skuttade omkring runt ens fötter, eller ibland hoppade de till och med in i hotellrummet. Vi såg även pelikaner, parakiter, papegojor och här i Australien har de ett djur som låter som en katt, eller som ett skrikande barn, eller den bästa jämförelsen är faktiskt – en furbie. Det är Australiens variant av en kråka.

Den 22a januari fyllde vår kära mor 50 år, så hon firades med bubbel från hotellet och vi gick på en lite finare restaurang på kvällen. Grattis Mamma!

Tyvärr är matkulturen inte alls speciellt rolig här. Det är typ bara snabbmat som fish n’ chips eller allt annat som kan ätas friterat. Man beställer maten vid en disk som på McDonald’s och man sitter på plaststolar. Det är vad vi har upplevt hittills och det verkar vara väldigt sällsynt med normala restauranger med myskänsla, god mat som inte är onyttig, och bordsservering. (Man blir väl arbetsskadad när man jobbar i den här branschen, men jag kommer ha lite svårt för att jobba på sådana ställen.) Dessutom så stänger de så himla tidigt här, pubarna stänger runt 21-22 tiden och vad gör folk efter det?  Vilar upp sig för att vara fit for fight för surfingen nästa dag? Och hur går fish n’ chips ihop med brunbrända muskulösa surfers kroppar? Det finns mycket vi fortfarande måste ta reda på om the Aussies, men en sak är säker. ”No worries” är definitivt en underdrift!

Nog om det! Vi bodde på Rottnest i två nätter och sedan tog vi färjan över till Fremantle. Jag skriver mer om det i nästa inlägg!

 

Pappa med Go Pro kameran på huvudet.

 

 

Det var någon holländare  som upptäckte ön som hittade dessa små djur, som ser ut som en blandning av kanin, råtta, känguru eller ekorre – så kallade Quokkas. Han tyckte de såg ut som råttor och kallade ön för rats nest vilket senare blev Rottnest. Namnet Quokkas kommer från aboriginskan.

 

 

Jobba i Australien och Kanada


Comments
MLI

Åh vilken söt känguru! Jag vill också besöka Australien någon gång i livet.

2011-01-26 @ 22:27:25 Website: http://lovelimli.blogg.se/
Mormor

Tack rara Emelie för att vi får veta något mera detaljerat. Jag kan inte komma in i Facebook, vet ej hur man gör. Mormor

2011-01-27 @ 07:43:56
Kddlkloiu98789

Great .Now i can say thank you!

2011-06-07 @ 20:54:08 Website: http://kddlkloiu98789.blog13.com
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...