Emelies Travels -

Surfa i Sundsvall
2013-11-27  21:25:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Den senaste veckan har vi jobbat med ett kortare reportage. Vi fick välja vilket ämne vi ville så jag var lite nyfiken på surfstreamen de har på Himlabadet. Så jag var där och fotade i förra veckan och var fruktansvärt missnöjd med resultatet och insåg hur sjukt svårt det var att få det bra. Men igår fick jag möjlighet att gå tillbaka och det blev mycket bättre. Dessutom fick jag surfa lite själv och det var ju kul! 
 
Sundsvall är i alla fall först i Europa med att ha en surfstream. I Australien och Singapore såg vi det på flera ställen. Kul grej i alla fall, de kör kurser och det var många som drog iväg utomlands för att uteckla sig vidare för att surfa på riktigt. 
 
 
 
 
 
 
 

2013-11-27
2013-11-27  21:13:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Livet rullar på här borta i Sundsvall, ungefär som en bergochdalbana. Ena dagen är positiv, andra dagen är mindre positiv. Och jag är splittrad i mig själv och vad jag vill hålla på med. Men nu är det inte långt kvar till jul och innan dess ska en hemsk tenta i Massmedierätt avklaras och en redaktionsövning hållas där vi ska publicera vår egen tidning. Det blir nog spännande. 
 
Vi har hållt igång med våra fotouppdrag. Ett kallades för "uppdrags lappen" då vi fick boka olika personer för någon form av nyhet som någon annan i klassen skulle dra lott om. Jag anordnade en fotografering på Restaurang Kanel som är en nyöppnad restaurang som hör till det stället där jag jobbar på. Mitt uppdrag blev att fota polisen Andreas Larsson angående att cykelstölden har ökat i Sundsvall (påhittad nyhet). Jäklar vad nervös jag var innan jag kom dit. Det känns liksom jätteläskigt att gå in med en kamera och fota främlingar som tar en för "fotograf". Fotograf! Hjälp, jag är inte van eller bekväm med att bli kallad för fotograf än. Det har gått så snabbt och jag får en sådan sinnesjuk press på mig själv hela tiden. 
 
 
 
Ett annat uppdrag vi har haft kallades för "det avgörande ögonblicket". Jag skulle egentligen åkt till förlossningsavdelningen på sjukhuset och fota relationen mellan föräldrar och deras nyfödda barn, för det är ett avgörande avblick för mig. Men mötet blev aldrig av så jag tolkade uppgiften som "något som händer plötsligt". Typ. Nedan är en blandning bilder som jag tagit på sista tiden. 
 
 Insamling till Filippinerna på torget. 
 
 
Bron gör framsteg
Fotade lite brottning tillsammans med klassen och Jonas Lindkvist från DN
 
 
 
 

Ego
2013-11-06  20:14:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Sundsvall  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Man har väl rätt att få vara lite ego och lägga ut bilder på sig själv när man har en så proffsig kompis som tar så bra bilder på en!?
 
Det är hög tid för mig att skaffa mig en kamera! Det lutar åt en Nikon D610, det verkar som att den passar mig bäst. Men jag har också kikat på Canons 6D och 5 mark III, men tror ändå att Nikons är prisvärd och bra. Någon som har tips om detta? Hjälp, jag är lost i kameravärlden. 
 
Foto: Nathalie Agnekil
 
 
 
 

Selångers kyrkoruin
2013-11-06  19:33:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Photojournalism  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag kan verkligen tacka Nathalie att hon redan lärt mig en massa om att fota porträtt, för till dagens fotouppgift var det just det vi skulle göra. Så vi drog ut till Selångers kyrkoruin och fotade en massa. Vädret var kass; dimma och jämngrå himmel, men med hjälp av en reflexskärm blev det ganska bra ändå! Dock var de flesta porträtten inte tillräckligt fotojournalistiska, men det beror ju på hur man definierar ett porträtt. Jag blev nöjd i alla fall!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta var tydligen ett bättre fotojournalistiskt porträtt än de flesta andra "vanliga" porträtten, enligt vår lärare
Daniel har någon slags fetish för gasmasker

Pappersbruket i Svartvik
2013-11-06  19:08:11

Get more visitors to your blog! Permalink  Photojournalism  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Vårt andra fotouppdrag var att fota vad som helst, men utan att kolla i sökaren. Jag åkte med Daniel till ett gammalt pappersbruk i Svartvik och fotade lite övergivna byggnader. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skoluppgift
2013-11-06  18:46:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Photojournalism  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har fotograferingen kommit igång på riktigt. Vår absolut första fotouppgift var att springa runt på stan och fota folk som hade olika yrken och titlar osv. Snabba porträtt hette uppgiften, och det var minst sagt jobbigt och läskigt att fota främlingar. Men det gick det med, men resultatet blev inte jättebra. Jag fokuserade mest på att faktiskt gå fram till så många jag kunde än att bilden skulle bli bra.
 
Jag tänkte lägga upp allt här på bloggen, även om jag skäms över vissa bilder, men det kan ju trots allt vara kul att se utvecklingen i fotograferingen, främst för mig egen skull!  
 
Nu ljög jag ju lite, vår allra första fotouppgift var i början på september när vi blev avsläppta vid ett köpcentrum och uppgiften var att hitta en nyhet. Inte helt lätt att hitta något "nytt" i ett ganska öde köpcentrum bland 60 andra journalister... Men min nyhet var att köpcentrumet fortsätter att utöka och blir större. Tanken med bilden var: storshopping i Birsta, typ. 
 
Här nedan kommer "Snabba porträtt". Vi fick runt 30 olika punkter som vi kunde välja att fota och jag fick fatt i 13 stycken. Några är så hemska så de tänkte jag inte visa här!
En bussresenär
En hundägare
En chef. (Jag har ju börjat jobba nu på en restaurang lite extra, så detta är min kökschef)
En yrkeschaufför
Kommunalarbetare
Hantverkare
Snabbmatskunder
Restaurangarbetare (detta är Javier, personalansvarig på mitt jobb)
 

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...