Emelies Travels -

Australien i höst?
2008-06-29  14:53:51

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag måste börja bestämma mig för vad jag ska göra till hösten. Helst av allt vill jag åka till Australien, men det gör jag inte ensam. Det är alldeles för långt bort, så det kan va skönt att ha någon polare med sig, och det blir ju roligare så också! Kanske vara Au Pair eller bara hitta något jobb? Annars får det bli någonstans i Alperna, eller i sista hand: Sälen eller Åre.

Någon som vill hänga med eller som har tips om jobb i Australien eller Alperna?

Foton: www.lenholgate.com / http://flickr.com/photos/21353837@N06/2073568699/ / http://flickr.com/photos/komshiki/391152287/ / retzina.blogspot.com

Söndag
2008-06-29  12:31:25

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Igår träffade jag Tuna för antagligen sista gången i sommar. Han måste dra till Stockholm och jobba, riktigt tråkigt tyckte jag... På jobbet var det lugnt. Väldigt märkligt att det var så lugnt hela dagen när det var så fint väder, men alla drog väl till stranden eller något. När jag slutade träffade jag Love och co och vi gick först till Hamnplan och sedan till Gute. Först då kände jag hur trött jag var, så det blev en ganska sliten kväll....

Nu har jag fixat så jag är ledig på torsdag, när Tess och Linn kommer. Det kommer bli grymt, hoppas det kommer ännu mer folk till nästa vecka, för jag tycker det går lite trögt på turistfronten fortfarande.

Vädret ser lovande ut också!

Middag på Wallers
2008-06-28  12:05:01

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Det blev ingen After Beach på Kallis igår, för vädret var inte det bästa. Men jag träffade Åsa och Anna på Wallers och vi satt där i flera timmar och snackade, åt gott och drack vin. Jättefin restaurang med väldig duktig personal och mycket god mat! Jäklar vad trevligt det var, så sköna tjejer! Nu känner jag mig dessutom riktigt inspirerad till att ta min roll som delansvarig för cafét. Det kommer bli skitbra! Sedan stapplade vi vidare till Gutekällaren och tittade på Mårten från Kneippbyn och hans band, Pist Off, som spelade. Det var hur mycket Kneippbyn folk där som helst!

Nu har jag varit här en månad! Tiden går fort och säsongen är så kort här... Det gäller att utnyttja tiden!Foto: http://flickr.com/photos/henrik_larsson/


Bränd
2008-06-27  13:28:09

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Det börjar ramla in mer och mer folk på cafét nu, det är fullt ös hela dagarna när man jobbar. Men kul är det och jag trivs jätte bra med alla tjejer som jobbar där. Chefen, Åsa, är dessutom hur skön som helst! Idag är jag ledig, så senare ska jag till Kallis på after beach och sedan ska vi vidare till Wallers för att käka. Men först ska jag på möte på Kneippbyn.

Igår var det sommarinvigning på Hamnplan, så jag träffade upp Emma och hennes kompis Jessica och drog dit. Det var mycket folk och jag träffade hur många badmintonspelare som helst. Det är tävling här på Gotland nu, tydligen, så det var kul att träffa en massa välkända ansikten! Jag kanske åker förbi och kollar på några matcher senare.

Jag tänkte lägga upp en bild som togs hemma, innan jag åkte hit. Madde, som har gått Mist Make Up utbildningen skulle sminka mig med ett stort brännsår över ansiktet, och såhär blev resultatet:


Make up: Madeleine Somsuk

Jag är inte så där väldigt bra på att posera och allt vad att vara modell innebär, så de flesta bilderna ser helt märkliga ut! Men denna drog väl lite mer åt rätt håll, lite läskig var den väl allt...

Kick-off
2008-06-25  15:29:01

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Det var riktigt roligt igår! Det bjöds på middag och teatergruppen spelade för oss, de var skit duktiga! Efter det drog vi, tjejerna på cafét, vidare till Munken där jag blev alldeles för full... Men, så kan det gå och nu ska jag iväg till jobbet.


Utanför resturangen


Annika och Josefine

Jag och Malin


Nakenbild
2008-06-24  11:35:06

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Idag är nog första dagen sedan jag kom hit till Gotland som det har varit dåligt väder. Det regnar och är kallt ute. Bara för att vi ska ha kick-off med personalen på ikväll, så typiskt! Jag hoppas den blir av ändå, det kanske spricker upp till kvällen. Imorgon ska jag gå på en servitris utbildning på restaurangen i Kneippbyn, det kan vara bra att ha!

Min syster Christine kommer antagligen hit vecka 29 och 30 och ska bo hos mig och jobba vid utegrillen på Kneippbyn, det kommer bli bra! Skönt att bo med någon i sin egen ålder också... Det är absolut inget fel på mina gamlingar, jag diggar dem! De är skit sjyssta och inte jobbiga på något sätt, men jag måste ändå lägga upp en bild som jag funderat på sedan jag kom hit. En "klippdocka" sitter uppe i badrummet på spegeln, och den är väldigt skum med tanke på hur resten av deras inredning ser ut, sådär gammal och proper... Men jag tycker den är rolig haha... (Det är inte jag som censurerat den)

Igår när jag kom hem från jobbet, helt slut efter dagen och cykelturen och skulle gå in genom ytterdörren blev jag väldigt chockad. När jag öppnade dörren stog en man där och sa: BU! Jag blev skitskraj, och började tro att jag gått till fel lägenhet, men räddast blev nog mannen! Hahaha det var Evors dotters man som skulle skrämma Stig, för de var helt övertygade att det var Stig som skulle komma hem. Han tyckte det var jätte pinsamt, men jag tyckte mest det var roligt haha!

Tess och Linn kommer hit om en vecka, de ska tälta vid Visby strand. Det kommer bli jävligt roligt! Hoppas vädret blir bättre än vad det är idag bara...


En snabbvisit i Olso
2008-06-21  17:35:26

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Tåget till Oslo tog cirka 5 timmar, men det var skönt att få sova lite! Vi bodde på huvudgatan i Oslo, Mikal hade fixat ett 4 stjärnigt hotellvirkelig flax! När vi kollat in hotellrummet drog vi ner på byen och vi gick bland annat till slottet och därefter till Aker Brygga. Det var väldigt koseligt och flott vid Aker Brygga, jag var väldigt facinerad av Oslo över huvud taget faktiskt, (av det lilla jag hann se). Jag kanske flyttar dit till hösten och jobbar, eller så blir det Australien eller kanske Alperna? Vi får se! Jag lär inte bli den enda svenskan om jag skulle flytta till Oslo i alla fall, för jävlar vad det var mycket svenskar där! Ibland kunde man undra om vi ens befann oss i Norge...

Vi drog till en kino  och bestämde oss för att titta på "What happens in Vegas", den var riktigt bra, enkel och rolig! En helt sjuk sak var att jag såg en norksa som var på samma reseledarutbildning som mig i Bad Gastein i vintras, världen är så liten alltså!

Efter filmen så satte vi oss och käkade på en fin restaurang vid bryggan, och sedan gick vi ut på byen en liten stund. Vi hamnade på någon liten klubb, men där var det inte så mycket folk så vi drog vidare hem och nu är jag tillbaka till Visby efter att ha tagit direktflyget från Oslo!

Jag hade en jätte bra helg ialla fall, en upplevelse som jag aldrig kommer glömma! Tack Mikal för allt! Hoppas ni här hemma haft en bra midsommar också!
Foto: Emelie Persson
Foto: Emelie Persson

Hangarbalen var kjempeknall!
2008-06-21  16:40:21

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

I väntan på att Mikal skulle komma till rummet, borta i Kjevik i Kristiansand, så började jag göra mig iordning och tillslut kom han. Sedan gick vi bort mot matsalen där vi skulle äta balmiddag. Utanför hade de rullat upp röda mattor och de avfyrade några skott på en kanon innan vi fick gå in. Regnet hade avtagit och solen började skina, veldig dejligt! Middagen var god, trerätters som serverades av soldater. Det hölls mycket tal, och jag hade ganska svårt att hänga med på grund av språket, de snackade så fort också. Annars var det väldigt trevligt, och man skulle hålla koll på en del regler, typ att alltid gå på killens högra sida osv.
Efter tre timmars middag skulle vi bege oss ner mot hangaren där balen skulle vara. Väl därinne möttes vi av ett hav människor som klappade i takt till orkestern, och alla började dansa någon dans som jag inte minns namnet på. Vi dansade mellan två flygplan inne i lokalen, och allting kändes väldigt mycket som att vara med i en Amerikansk militärfilm! Efter det var det dags att dansa vals och swing, och sedan var festen i full gång. Det var flera olika orkestrar, och vi kom därifrån strax efter klockan tre, och sedan gick vi hem. En riktigt morsom kväll tyckte jag!

På morgonen dagen efter gick Mikal upp tidigt, han skulle på uppställning och sedan städa hangaren. Efter det ryddet vi rummet och när det blivit inspekterat tog vi bussen till Kristiansands innerstad för att fortsätta vidare med tåget till Olso.

Chips börjar bli stor
2008-06-21  14:37:43

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Utanför vårat hus hemma på Ekerö

I onsdags tog jag båten hem för natten, för att sedan åka till Norge på torsdagen. Jag fick träffa min familj och vår lille vovve, som nu har blivit 14 veckor och jätte stor! Vilken skillnad efter bara tre veckor sedan jag såg honom sist, men fortfarande lika valpig. Det var mysigt att träffa honom igen.

Att det blev den korta klänningen berodde mest på att jag trivdes bäst i den, och den långa var så tight så jag skulle nog inte fått i mig så mycket mat på balmiddagen hehe...


Chips när vi fick honom, ca 8-9 veckor gammal


Chips nu, 14 veckor gammal

Top Gun, in real life
2008-06-19  14:50:41

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu ær jag framme, jag sitter hær på Mikals rum och skriver på hans dator, dærav bokstæverna!

Hahaha asså man skulle filma mig nær jag ær ute och reser helt ensam. Så jvæla vilsen och liten. På Arlanda børjade allt, jag skulle køpa en parfym till Mikal, men stællet tog inte mitt kort så jag var tvungen att springa ivæg till en bankomat och ta ut pengar. Jag var redan lite sen, men tænkte: æh, jag hinner! Bankomaten kunde bara ge ut 500 lappar, och jag pallade inte ta ut mer så jag hoppades att jag kunde skramla fram lite småpengar. Men det kunde jag ju såklart inte, och kø var det också. Efter lite førhandlingar køpte jag parfymen och sprang ivæg till gaten. Dær var det tomt. Jaha, va fan, hade inte bordingen redan børjat, tænkte jag. Pløtsligt ropas mitt namn ut: EMELIE PERSSON! Hjælp, vart ska jag, var ær jag, vad vill du? "Du ær sista man, skynda dig!"

Oh gosh, tænk om jag hade missat planet.... Hur som helst, jag landade i Oslo, och dær skulle jag sjælv checka om mitt bagage før att åka vidare till Kristiansand. Inga problem, tyckte væl jag, men jag hade ju inte ræknat med att bagaget skulle vara førsenat och att mitt bagage skulle komma ut sist! Jag stod och væntade i vad som kændes som evigheter och såg hur tiden rann ivæg. Helvete, jag kommer missa næsta plan!

Tillslut kom væskan, och jag sprang ivæg till incheckningen. Och dær var det værldens kø! Shit, helvete, panik, stress! Som tur var så kom jag med planet och landade i Kristiansand før en liten stund sedan. Då var det bara att førsøka tyda den norska vægbeskrivningen...

Det regnar, och regnar och regnar, typiskt! Nu ska jag sitta hær på ett rum i någon byggnad vid luftførsvaret och vænta på Mikal, och sedan ska vi gå på balen. Det var ett tag sedan jag træffade han, jag kommer sitta jætte spænd tills dørren øppnas. Alltså, det hær ær værsta Top Gun! Jag ær nervøs.

By the way, det fick bli den korta klænningen, nr 1!

Nu drar jag till Norge!
2008-06-18  16:46:34

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Snart åker jag iväg mot Norge. Först tar jag färjan och sover hemma i Stockholm inatt, för att sedan, imorgon, ta flyg från Arlanda till Kristiansand i Norge. Mikal kommer inte möta upp mig för han ska på någon parad, så jag vet inte hur det kommer gå för vilsna lilla jag. Men jag hoppas jag fortfarande har lite norska i mig sedan i vintras uppe i Storlien!

Jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig, men det löser sig ikväll. Det måste det göra.

Glad midsommar på er alla hemma i Sverige!

Foto: www.great-british-vacations.com

Åskväder
2008-06-16  19:10:07

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Imorse när jag cyklade till jobbet hann jag precis fram innan åskan och spöregnet bröt ut. Sedan blev det väldigt fint, som vanligt på dagen, men ändå var det inte mycket folk på cafet. Så det var ganska segt och vi städade mest hela dagen...


Igår drog jag med Jakob och kollade på när O'Learys personalen lirade fotboll, sedan hämtade Shane upp mig så tittade vi på The Happening på Visbys lilla bio! Den var helt okej, lite meningslöst slut för min smak bara. Haha, jag visste inte ens att det fanns bio här... men det är klart, Gotlänningar vill väl också titta på film ibland (fast man egentligen lika gärna kan gå till O'Learys där duken typ är lika stor... hehe skämt och sido!)

Mycket folk på Kneippbyn
2008-06-15  18:23:10

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Oj, vad sliten jag känner mig just nu! Igår var det ganska mycket på jobbet, och framåt kvällen en hel del fulla gäster. Men trots det lyckades vi komma därifrån klockan tolv, och då fick jag skjutts av Hanna så jag var bara hemma och vände för att sedan möta Love och co ute nånstans. Vi gick till Gute, och där inne träffade jag på Pontus och Max, två killar från Storlien i vintras. De ska också jobba här i sommar, och kom hit för några dagar sedan. Det kändes riktigt skönt att bara få se ett par välkända ansikten!

Sedan var det bara att försöka sova några timmar, för jag skulle upp och jobba kl nio. Det var kaos, det var så sjukt mycket folk på cafét, och vi var alldeles för få som jobbade! Men, men, nu är jag hemma och måste vila lite innan jag orkar dra iväg och träffa lite folk!


Aydin och Murat


Love, alltid lika taggad och glad!


Lördag
2008-06-14  10:23:11

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Idag är det molnigt och lite svalare. Jag börjar klockan 5, jag ska snart ner och tvätta och sedan måste jag nog kolla efter en tröja och någon väska till balen. Sista kvällen för Lelleveckan (motorcykelträff) ikväll, så jag lär få jobba rätt sent.

Igår var jag på Hamnplan, och jag hade riktigt jävla roligt! Vi åkte hem till lilla Emma också, så jag fick se hur hon bodde, och sedan drog vi till Donken!

Jag måste skärpa mig när det gäller att ta kort! Kameran måste hädanefter fram på kvällarna!


Tess och jag på Burmeister förra sommaren

Lassie påkörd
2008-06-12  20:26:50

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Foto: Emelie Persson
Visby idag


Ledig dag idag. Trots att jag haft väldigt mycket otur så har jag ändå haft lite flyt. Även fast det varit lite jobbigt det här med jobb så är jag ändå glad för att jag hamnat på de ställen jag hamnat på, för jag har verkligen träffat sjyssta människor! Och idag var jag på en arbetsintervju, så jag kanske hamnar på ett annat ställe igen... Haha folk måste tro att jag är värsta vel-pelle, men jag vill bara trivas och ha en bra sommar.

Det börjar ialla fall närma sig midsommar med stormsteg, och då kommer det vara smockat med folk här i Visby. Ska bli skönt att kunna gå nere i hamnen och titta på alla slags möjliga olika båtar, och folk!

Min syrras häst, Lassie, har blivit påkörd av en bil där hemma, när hon slängde av Chrisse och flydde hem i all värdens fart och passerade stora vägen... Jag hoppas hon blir bra snart, och inte får några större men i framtiden.

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...