Emelies Travels -

Vuxna människor betér sig som barnungar
2008-10-30  19:53:35

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Igår var ingen bra dag på jobbet. Vuxna människor kan tydligen inte uppföra sig. Det är sjukt hur vanligt det är med vuxna män som går och sätter sig ensamma på krogen och dricker shots efter shots och beställer in hela vinare och whiskey och allt vad det heter. Vad mycket folk dricker varenda dag! Igår var en sådan dag då det bara var dräggiga män på Eilefs som drack sig väldigt fulla. De kladdar på sina damer och beter sig som småbarn. Ett gäng hade snott en påse tortilla chips innanför baren utan att vi såg det, ganska moget gjort tycker man. De respekterar en inte ett skit och tar en för en lättfotad flicka. "Vill du ha en 0,4 eller 0,6 öl?"- "Klart jag vill ha sex, kan jag få det med dig" eller som man säger på norska: "Vill du ha en null fire pils eller null sex?"- "Hahaha tror du jag får noll sex hemma? Vuxna fulla människor som är otrevliga och äckliga, som grisar ner något förjävligt och inte tar hänsyn till någonting. Blir inte nöjda och bara klagar. Och när det var dags för stängning gick jag till de sista gästerna och berättade att det är sista rundan om de vill beställa något i baren. "Kan man få en runda med dig?" Asså äckliga skämt är inte kul. De ställer sig mitt på dansgolvet som är helt tomt en onsdagskväll, och tar på alla personliga ägodelar på varandra medans alla andra sitter vid sina bord och ser på. Så var hela dagen igår, inte kul alls! Var kom alla dessa otrevliga gäster ifrån? Mycket märkligt. Jag har svårt att tro att ens föräldrar och alla bekanta vuxna betér sig såhär, eller det kanske de gör?


Och sedan kapitlet om oss svenskar. Svenskar dricksar inte ett skit, kräver full uppmärksamhet och super-service men är otrevliga. De klagar på maten att det var för lite mat för pengarna osv. Men hallå, vi är i Norge och det är dyrare här än i Sverige, så är det bara! Och om man åker iväg på en resa till ett land som är dyrare måste man ju ta det för vad det är. Svenskar dricksar generellt ingenting och jag tycker svenskarna betér sig hänsynslöst så fort de kommer utanför Sverige. När de inte längre är hemma kan man tydligen beté sig hur som helst och man är uppkäftig, högljudd och kaxig. Men när man kommer hem till Sverige igen så går man in i sin egen bubbla och lever sitt vanliga enkla Svensson liv. Skärpning alla svenskar! (Just i detta fall vill jag relatera mig själv som norsk) Däremot är alla svenskar som jobbar här oerhört trevliga och arbetsamma. Konstigt att man kan uppföra sig hur som helst så länge det inte är ens egna hem.


Idag var det möte med jobbet. Vi måste tydligen skärpa oss med kassahanteringen och uppgöret. Vad är det för system dem har, helt omöjligt för hur man än gör så blir det bara fel! Vad finns det för olika kassasystem inom restaurang och krogbranschen egentligen? Det måste finnas bättre än det vi har!


Tips till er som ska till Oslo
2008-10-29  16:39:00

Get more visitors to your blog! Permalink  RESTIPS  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Det är många som frågar och undrar hur man ska gå till väga för att bäst få jobb här i Oslo. Jag tänkte skriva lite tips som jag, hittills, har lärt mig av den tiden jag har varit här (1½ månad). Hade jag gjort om min resa hade jag gått efter den här ordningen:

 

1.       Sök boende hemma i Sverige. Gå in på nav.no, finn.no och hybel.no och gå igenom alla annonser och skriv/ring till de som passar dig. Man kan också bli medlem på resedagboken.se och backpacking.se och skriva i forumen där. Läs vad andra skriver och lägg även in en egen diskussion och berätta när och var du vill bo osv. (Det var så jag hittade vårt boende) Jag tror att det är en stor fördel att ha boende innan man kommer hit, för vi har träffat många som hör på "snacket" hemma i Sverige om att det är så lätt att få boende och jobb här. Så de bor på vandrarhem och tror att allt löser sig dagen efter att de anlänt. Men man måste ha tålamod, och det är svårt att ha när man bor på ett dyrt vandrarhem och då man får panik och flyr hem.

 

 

2.       Gå till skattekontoret. Så fort du kommit till Oslo ska du gå dit så att du får ditt skattekort så fort som möjligt så du kan få lön. Det kan ta lång tid.

 

3.       Skaffa norskt telefonnummer. Det bästa är att skaffa det precis när du kommer, så att du ger ut ett nummer till jobben du söker. Annars måste du ha ditt svenska nummer fram till att du fått jobb och det blir väldigt dyrt att hålla på att ringa på. Alternativt att du tar med dig två mobiler, det är smartast. Det bästa och billigaste ska vara Tele2, och det beställer man via internet, så det kan man fixa redan i Sverige. Jag har Chess och det är helt ok, men ska byta till Tele2, LeBara ska vara billigt också.

 

4.       Sök jobb. Det bästa är att börja söka i god tid hemma i Sverige via internet, via nav.no och finn.no. Man kan också hitta jobb genom den svenska arbetsförmedlingen ams.se. Sök effektivt hemma och skriv upp adresser som är intressanta som du besöker så fort du kommit till Oslo. Skriv ut massvis med CVn innan du åker. När du väl kommit hit har du inte tid att sitta framför en dator hela dagarna, det är bara onödigt. Nu ska du ut och visa upp dig. Gå runt på stan och se vart de söker personal och gå in på ställena med motivation. Det är många svenskar som bara går in på det ena stället efter det andra utan att egentligen veta vad de söker, och det blir så genomskinligt. Man ser på dem att de är panikslagna och vill ha vilket jobb som helst. Försök att alltid leverera ditt CV direkt till den personalansvarige, fråga annars när den personen är på jobbet och kom tillbaka då. Man ska veta att det är stor konkurrens att gå och söka på Karl Johans Gate. Tänk att alla svenskar går upp och ner där, nya varje dag och alla de ställena får hur många CVn som helst. Sök dig lite mer till smågator och runt om, i köpcentrum lite utanför. Ha tålamod! Vissa har tur och får jobb direkt, för andra kan det ta några veckor innan man får något. Men alla får jobb, om man söker effektivt och vet vad man vill.


Andra sidor med jobbannonser: deltidsjobb.no, monster.no, gigass.no, stepstone.no, rubrikk.no, zett.no, jobb24.no, jobbdirekte.no, jobbguiden.no, jobbnor.no, medrec.no.

 

5.       Adecco.no, Profice.no, Manpower.no osv. Det bästa är om du skrivit in dig på dessa sidor innan du kommit hit. Gå sedan till ett sådant kontor och prata med någon där. Boka en intervju och visa verkligen att du vill jobba så borde de hjälpa dig ganska fort och sätta ut dig på vikariat. Vissa säger att man får mycket sämre lön via ett sådant bemanningsföretag, men det tycker inte jag stämmer. Det är bra till att börja med så man har ett jobb, så kan man söka vidare samtidigt.

 

Andra bemanningsföretag: kellyservice.no, jobzone.no, toptemp.no, personalhuset.no, lenas.no, topteam.no, grata.no, bjorgfjell.no, nefas.no, okonomipersonell.no, orcus.no6.       Svenska Föreningen. Eller Svenska Förnedringen som vi kallar det. De hyr ut billigt boende men man får bo ofräscht och trångt tillsammans med många andra. Och det är alltid fullt så ska man bo där får man skriva upp sig i god tid. Men de går inte att lita på. Man kan också bli medlem för att få hjälp med jobb och skattekort osv. Det låter väldigt bra det dem säger, men man blir bara lurad. Allt som de kan hjälpa en med klarar man helt utmärkt på egen hand. Om man bestämmer sig för att bli medlem och vill få hjälp är det jätte viktigt att man är på dem hela tiden. Men jag tycker inte de är värda ett enda öre, så skit i dem!

 

7.       Under 20 år? Om man är under 20 år och bara har tänkt jobba ihjäl sig utan att ha lite kul så ska man ju komma hit. Men annars tycker jag man kan vänta tills man fyllt 20. Man får inte jobba inom servering om man inte är 20 år eftersom man varken får servera eller dricka alkohol som är starkare än 22 %. Så det är 20 års gräns på nästan alla krogar. Vi trodde att det finns ju alltid undantag, klart man kan komma in även om man inte är 20 år, men det är nästan helt omöjligt.

 

 

Detta är bara min syn på det hela och jag hoppas att jag kanske har gett er lite tips. Är det något jag glömt är det bara att kommentera!


Jag ser det snöar!
2008-10-29  16:27:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

I morse vaknade jag av att Emma skriker till: "dé snöer!!" super glad och pigg på ren gotländska. Det är den 30 oktober och det snöar, vilket kom lite av en chock. Kallt är det också... Det blir säkert kul för Jenkan på sitt dagis idag när alla barnen får leka i snön.


Igår var jag på gymmet och fan vad skönt det är att träna! Jag kommer tillbringa mycket tid där på gymmet eftersom jag alltid är ledig dagtid då alla andra jobbar. Trist men då kommer jag i alla fall igång med träningen! Idag ska jag gå på ett spinningpass. Det ska tydligen vara kul eftersom de drar ner en stor skärm med vägar och stigar i fjällen och andra ställen, så det känns som att man cyklar på riktigt.


Idag jobbar Emma och Elin på en mässa, så de står och delar ut kaffe just nu. Bra för Elin att få jobba lite, och bra för så hon kommer bort från sitt andra jobb lite.


Utanför vårat fönster imorse

En månad kvar tills Thailand!
2008-10-28  12:58:20

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
I fredags jobbade jag natt på Eilfes, och det gick nog ganska bra. Det var kul men stressigt, och jag fick 1000 NOK i dricks!


Klicka på bilden för att komma till Eilefs hemsida


Igår var vi på en visning på ett kollektiv, och det verkade sådär kul... Jag och Emma ska tränga ihop oss i ett miniatyr rum och dela på en dusch med 6 andra tjejer. Kan bli lite jobbigt faktiskt. Det bästa skulle vara om några skulle vilja ta över våran lägenhet efter jul och så kan vi fortfarande bo kvar inneboende. Vi vill inte binda upp oss på den i ett år när vi vet att vi bara kommer stanna till februari/mars.

Igår var vi på vägledning på gymmet där vi kanske ska börja och det var bra! Vi får tillgång till allt, gym, aerobics, yoga, pilates, spinning osv för 495 kr/månaden. Dessutom får vi hela december gratis. Och gymmet ligger verkligen precis bredvid vår lägenhet, vi kan se in i gymmet från vårat fönster.

Emma ska försöka byta jobb för det är inte kul för henne att stå på ett lager. Och dessutom ligger det så långt bort, Stovner liksom. Så igår var vi runt och kollade i lite butiker och det var många som sökte personal! Så det löser sig nog!

I helgen ska jag jobba natt och Emma ska stå i garederoben, så vi får jobba lite tillsammans iallafall =) Nu ska jag kolla efter en resa hem så jag kommer till Stockholm för att ta flyget till Thailand. Det är bara en månad kvar!!


Thailand, kommer bli helt underbart!

Nytt boende?
2008-10-23  20:17:12

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag och Emma har fått ett jättebra erbjudande på ett gym precis där vi bor, så nu får vi en hel provvecka innan vi bestämmer oss för om vi ska börja. Jag har också fått ett billigt boende på g, så nästa vecka ska vi på visning. Imorgon ska jag jobba natt, så nu hade jag tänkt att plugga på lite drinkar! Snart ska jag och Jenkan till Emmas jobb där de har nattöppet med super-rea.


Nere på Aker Brygge


Ute på springtur en höstdag

En helg i Oslo
2008-10-20  22:32:07

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Nu sitter jag uppe hos grannarna och vi ska se Stockholm Boogie. Bara jag inte får hemlängtan! De har köpt svensk falukorv och köttbullar till oss, gulligt va?

Vilken vecka det har varit! Jag har jobbat rätt mycket och långa pass, och det har varit galet mycket att göra! Men det är faktiskt riktigt kul och jag känner att jag faktiskt gör bra ifrån mig. Jag har fått några små blyga "skryt" (bra kritik på norska) från några av personalen och det tog jag åt mig mycket av, det kändes så skönt att höra! Och jag får tydligen ofta skryt för maten jag lagar från gästerna!

I fredags skulle Emma jobba i garderoben, så jag stannade kvar efter jobbet och drack några öl, och sedan kom Jenkan och vi festade vidare där resten av kvällen. Mycket roligt! Ett kul ställe med helt blandade människor, allt från de snyggaste killarna till de fulaste, tjocka som smala, gubbar som unga, handikappade och bögar! Haha hur kul som helst helt enkelt!

På lördagen skulle jag öppna och den dagen gick ganska långsam eftersom jag var ganska sliten. På kvällen hjälpte jag Emma lite i garderoben, vi hinner aldrig ses annars! Det är tråkigt att vi jobbar så olika... Igår jobbade jag själv hela dagen, det var inte så mycket att göra men nu börjar detta kännas som mitt jobb!

Nu har Jenkan fått jobb på barnhage (dagis) en bit utanför och det verkar bra på alla sätt. Elin har varit på några intervjuer idag så allt löser sig nog. Det ser inte ut att finnas så gott om jobb eller boende i fjällen, så vi får nog försöka hitta nytt boende här i Oslo istället.


Jag kanske vill för mycket på en och samma gång?
2008-10-16  13:17:49

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu sitter jag och Elin på Svenska Föreningen, och jag söker faktiskt jobb. Jag trivs hur bra som helst på mitt jobb på Eilefs, men vi har bara boende fram till jul och vi funderar på att dra till Norska fjällen, typ Trysil eller Geilo. Eftersom det är så svårt för Emma att gå ut på krogen här så finns det typ ingenting att göra, och i fjällen kan man ialla fall åka skidor!

Här är tjejen som inte kan sitta still, eller bosätta sig på ett och samma ställe eller stanna på samma jobb i mer än 3 månader, men jag undrar hur jag skulle klara en vinter utan skidåkning! Jag älskar det livet, och varför inte bara dra när jag kan? Tänk att jobba i fjällen en vinter till och kunna åka bräda och skidor varje dag! Det finns ju ingenting som sätter stopp för det, bara det inte är försent att hitta något jobb eller boende där. Det finns så mycket man kan göra och jag vill göra allt! Jag kommer aldrig kunna sluta med säsongsarbete, inte än på ett tag iallafall!

Igår på Eilefs var det vansinnigt sjukt mycket folk! Jag stod i köket och stressade som en dåre medans alla norrmänn kollade på fotboll. Tydligen är dessa tre månader, oktober, november och december våra bästa månader. Det blir bara mer och mer folk för varje dag som går, men det är bra för då blir det mycket dricks!

Jag fick mail hemifrån. De håller på och bygger om huset så de skickade en bild på hur det blev med takkupor. Riktigt fint tycker jag!
Förresten, på tal om ingenting. För några veckor sedan passerade jag min två års period för körkortet! Så nu ligger jag väl bra till antar jag när jag kör på vägarna... Fast det spelar inte så stor roll nu eftersom jag inte har behov av bil längre!

Stort ansvar på jobbet!
2008-10-15  14:48:35

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu sitter jag på ett café som heter Memphis en bit ifrån oss med Jenkan. Igår jobbade jag helt ensam för första gången, weei! Och det var läskigt! Lokalen var full på folk och det beställdes konstiga drinkar hit och dit och jag var en vilsen själ. Jag gjorde bort mig en hel del också, men på det stora hela gick det nog ganska bra! Man får stort ansvar, en person i kök och bar samtidigt plus att ta hand om fulla gäster. Men det är kul!

Emma ska börja jobba i garderoben på jobbet nu i helgen också. Hoppas det blir personalfest snart!


Mitt jobb, visserligen stängt men såhär ser det ut! Lustigt namn har det också, men i lördags var det lång kö ut på gatan!


Parallellgatan till mitt jobb är Karl Johan, huvudgatan


Precis utanför där vi bor (vi bor utanför bilden till höger)


Restaurangen M3 där vi jobbar ibland, utanför oss

Lite längre bort ligger Hausmania, och såhär ser det ut utanför där.

Så här ser vårat boende ut nu!
2008-10-13  20:14:40

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Vi har piffat upp lägenheten lite nu, så den känns lite mysig nu faktiskt! Så här bor vi alla fall, och så här såg det ut innan.


Köket


Vardagsrummet och mitt och Emmas rum
Mitt "rum", eller min lilla hörna kanske man ska kalla det.


Emmas hörna


Utsikten från köket. (Byggnaden är en danslokal)

Mer bilder
2008-10-13  20:01:23

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Jag och Emma en kväll på Bar1


En kväll hemma med Fridas arbetskompisar. Här: Emma och Aidin


Mustafa och jag


En helt sinnesjuk kväll då vi slutade på Hausemania, ett mycket märkilgt ställe!


Säkert inte helt ofarligt heller, verkade vara en del skumma typer där... (och nu syftade jag inte bara på Emma)


Om någon kommenterar vad jag gör för tecken så har jag faktiskt inte den blekaste aning vad jag gör eller vad det betyder...


 l lördags slutade vi på ett kebebhak


Jenkan var med


Kvällen då vi skulle till Svenska Föreningen. Det regnade äckligt mycket så för att skydda våra frillor lekte vi muslimer.


En dag när jag och Elin skulle till IKEA så gick vi förbi Operan

Första dagen
2008-10-13  19:42:03

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu tänkte jag lägga upp lite bilder som vi tagit under den tiden som vi har varit här nu!Jag och Emma sitter och väntar på vår skjutts, Alex och Alpay.


Vi anländer Norge!


Vilket måste firas med en över-gränsen-öl! Skål!


Vi kom fram till lägenheten och möttes av Frida, en av dem vi bor med.


Vi drog med oss henne ut och hon visade oss till en pub på Karl Johan.

En månad idag sedan vi kom!
2008-10-13  19:33:57

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu var det ett tag sedan jag bloggade. I onsdags kom min dator (jag fick en sprillans ny och ett annat märke eftersom Acer är dumma i huvudet) och jag hade tänkt att börja blogga på allvar igen, men lagom till dess slutade internet fungera hemma. Nu sitter jag nere på M3 och tänkte skriva igen allt jag missat att berätta!

Jag jobbade ganska mycket förra veckan, och man blir trött av att vara på ett nytt jobb med nya saker som händer hela tiden. Men jag trivs allt bättre hela tiden, det är ett riktigt sjysst ställe med bra personal! Nu kan jag köket och det mesta däromkring, det enda som återstår nu är nattpassen på helgerna då jag ska stå och blanda drinkar. Och mycket folk börjar det bli nu till hösten! I lördags var vi förbi där på kvällen och det var värsta lång kö för att få komma in. Kul!

I fredags hade vi tänkt att gå ut, men vi var så trötta så vi tänkte bara ta en slapp kväll. Men så blev det inte. Vi hörde nämligen att grannarna på övervåningen hade förfest, och barnsliga och nyfikna som vi är så sprang vi upp med en lapp som vi la utanför dörren och bankade sedan på och sprang hem och gömde oss. Killarna som bodde där kom ner och hälsade på och sedan var vi uppbjudna på fest hemma hos dem. Väldigt spontan kväll!

I veckan var Håkan från Ultra El i Oslo och jobbade, så vi fick lite hjälp med el-installationer. Tusen tack för det, mycket uppskattat kan jag lova!

Jenkan har varit här en vecka nu, och hon har jobbat lite grann på M3 men ska söka nytt jobb. Hon bor tillsammans med Emmas kompis Elin längre bort på Maridalsveien.


På väg till mitt jobb


Strax utanför oss


Acer ær inget att ha!!
2008-10-06  19:11:59

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Nu har jag varit på banken och fixat så att jag kan få ett norsk kontonummer. Jag var också på møte idag på jobbet och det var vældigt mycket bra inførmation. Jag fick också ledigt før jag åker med familjen till Thailand i november!! Så jævla hærligt!!!

Nu væntar jag på Emma så ska vi ut och kæka. Jag var med Jenkan idag också till likningskontoret så hon kunde fixa sitt personnummer.

Jag måste bara sæga till alla som ser detta: Køp aldrig någon Acer dator!!! Jag orkar inte ens skriva om allt tjaffs men de ær helt enkelt intelligensbefriade. Helt idiotiska. Fy fan! Jag som vill ha min dator NU NU NU!

Det kænns som jag varit lite væl negativ den senaste tiden, men vafan... Vissa mænniskor verkar ju ha allvarlia problem. Man får ha sånna perioder, och jag har en sådan nu. Fast jag har det rætt bra egentligen!


Svenska Føreningen ær skit!!!
2008-10-05  19:07:50

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu sitter jag på M3 och Jenkan jobbar. Igår skulle vi på kræftskiva med Svenska Føreningen, men vi jobbade så vi kom lite senare till utestællet Yatzi dær alla hade samlats. Men Emma kom inte in pga hennes ålder, och jag blev førbannad. Den sk Svenska Førnedringen ær ingenting att ha, de ær en bluff!!! Om någon ser det hær som ska till Oslo, gå inte med i Svenska Føreningen!! De snackar en massa skit och man får inte ut någonting av dom!! De lovar en massa saker før att man ska gå med och skriva på kontrakt men sedan erkænner de inte alls vad de har lovat. Fy fan.

Ikvæll ska vi till ett stælle som heter Blå, vældigt mærkligt stælle.... Får se hur det blir!

Mycket jobb!
2008-10-01  12:20:30

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har Anna och Frida kommit hem igen efter utlandsresa och hembesök i Sverige. Över två veckor har gått och vi har jobbat ganska mycket. I fredags var gången för mig i bar! Det gick riktigt bra och det var väldigt mycket folk. Och kul som fan! jag kom hem runt halv 6 på morgonen, lagom till att Emma skulle upp till jobbet nästan... Ganska bra med dricks fick jag också =) I söndags och måndags jobbade jag på M3, restaurangen som ligger precis utanför där vi bor. Det gick bra, men det händer inte så mycket där, väldigt lite folk... Mest bara gamla stammisar som luktar alkis. I söndags kom också Emmas kompis Elin som ska jobba här också, och igår var hon och kollade på en lägenhet som hon och Jenkan ska bo i en bit härifrån.

Igår jobbade jag på Eilefs och fick klara det mesta själv, jag lärde mig nästan hela köket. Idag ska jag öppna själv och jobba några timmar i bar, kök och servering helt själv, känns bra att man redan får sådant ansvar! 
 
Malmökillarna har åkt hem, de gav upp men lämnade kvar en Flair-flaska så jag och Emma kan lära oss att kasta flaskor bakom baren!

Juste, intervjun på Latter!! Vi var där igår, det är en jättefräsch krog med stand-up shower och ägaren är riktigt snygg! Han tyckte att vi verkade som vettiga tjejer, och sa att han kan ringa in oss som extra om en månad eller senare. Det är värsta chansen, det skulle  riktigt kul, men skattekortet räcker nog inte till 3 jobb... Och inte vår tid heller för den delen... Vi får väl se hur det blir. Än så länge har jag bara deltid på Eilefs, och vi hjälper bara till lite på M3.

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...