Emelies Travels -

Nu har jag jobb!
2008-09-26  17:50:55

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Jag fick jobbet!! =) Andra dagen kändes riktigt bra! Personalen är hur sjysst som helst och jag kommer lära mig grymt mycket! Jag kommer bli bartender =D Jag skrev kontrakt igår.

Igår ringde chefen på Latter, värsta inneklubben och jag och Emma ska på intervju på tisdag nästa vecka! Grymt!!!
Ikväll ska jag jobba, är lite nervös för det kommer säkert vara mycket folk eftersom det är fredag. Men det kommer bli kul!  :D


Nu börjar det hända grejer!!
2008-09-24  13:23:28

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Det har varit några helt sjuka och intensiva dagar nu.

I måndags var Emma på kassainlärning på H&M och jag sprang runt hela stan och lämnade CVn. Jag gick bland annat in på en restaurang där det var en svensk som var personalansvarig, och han var hur sjysst som hejlst och tipsade om ett och annat. Bland annat att vi skulle gå förbi den så kallade Svenska Föreningen för att få hjälp med jobb.

Sedan träffade jag upp Emma och vi satte oss och fikade där de hade en filminspelning för en reklamfilm för tele2. Efter det gick vi in på en restaurang på vägen hem, och jag fick prata med chefen och vips hade jag provjobb!

Hur trötta som helst, men ändå masade vi oss förbi Svenska Föreningen och pratade med en helflummig kille som heter Anders. Han berättade en massa, han pratade sönder våra öron och tillslut gick vi på hans koncept och blev medlemmar för att få hjälp med allt möjligt. Om vi är på honom hela tiden kan vi nog få ut något av det, men annars säger de flesta att vi är blåsta som gått med i "Svenska Förnedringen". Äh jag vet inte, det var inte så dyrt och vi kommer bli inbjudna till en massa fester osv, så det är nog bra ändå.

På kvällen kom ett par killar från Malmö förbi som vi träffade på Svenska Föreningen, de hade kommit samma dag och visste inte om  de skulle stanna i Oslo eller dra till Geilo eller Stavanger. Förresten träffade jag en tjejkompis där också, vi gick på samma reseledarkurs i Alperna för snart ett år sedan.

Igår hade vi en massa att göra, Emma skulle åka till likningskontoret och sedan skulle vi till Adecco och sen skulle jag provjobba. Men på morgonen ringer Adecco till Emma och hon fick jobb på ett skolager ute i Stovner, så hon åkte dit direkt och nu har hon jobb en månad framöver.

Jag gick till Adecco men det gav inte mycket alls eftersom jag sökte på restaurangavdelningen. De hade inte många platser och inte mycket tider heller, så jag skiter i det. Provjoobbet gick väl ganska bra hoppas jag. Jag har väldigt lite tidigare erfarenheter när det gäller servering, men jag vill verkligen lära mig. Och om jag får det här jobbet ska jag alltså stå båda i kök, bar och servera, så jag kommer lära mig otroligt mycket! De vet att jag är nybörjare och tycker det är bra, så de kommer verkligen lära mig. Jag ska dit idag och jobba ikväll, sen får vi se vad de tycker! Jag hoppas verkligen jag får det, sjysst personal och det ligger parallellt med huvudgatan Karl Johan så det är väldigt centralt.

Nu när jag loggade in på msn hade jag fått mail från Kersti i New York, och hon sa att det blir bra om jag kan komma dit i april. Så jag hinner stanna här ett tag och tjäna lite pengar förhopnningsvis. Dessutom sa hon att hon hade en vän som också behövde hjälp med sina 3 barn och undrade om jag hade någon kompis som var intresserad. Det lustiga är att Emma och jag har pratat om hur kul det skulle vara om båda kunde åka till NY och jobba som Au Pairer, så detta är ju perfekt!

Det tråkiga med om jag får det här jobbet och Emma i skobutiken är att vi aldrig kommer hinna ses. Jag får väl hänga på hennes jobb och hon på mitt! Men än så länge vet vi inte mycket, saker händer från ena dagen till den andra...

Servering på M3
2008-09-21  17:17:42

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har jag och Emma precis jobbat! Restaurangen M3 behövde hjälp med en stor bokning så vi har serverat några timmar. En fot inne iallafall!

Igår var det förfest här hemma så Fridas kompisar var här. Sedan åkte vi ned till Aker Brygga och när vi skulle hem hamnade vi på ett helt sjukt ställe. Klotter överallt men vi smet in i en skruttig byggnad kalla Housemania och festade med 30 åringar som hade klassfest. Helt helt sjukt!! Bilder kommer så fort jag får min dator!

Strax ska vi åka och köra go-cart och sedan ska vi hem till Jerker och låna hans internet så vi kan söka jobb.

Första "jobbet"
2008-09-19  19:37:53

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu lånar jag sambo Fridas dator på vårat rum. Anna som vi också bor med åkte iväg på semester imorse så hon blir borta ett tag. Inatt sov vi ut vilket vi verkligen behövde! Sedan gick vi ner till M3, en restaurang som vi sökt jobb på och vi fick dela ut reklamblad idag medans vi sprungit runt på stan med våra CVn. Så snart ska vi gå ner och äta för vår prestation! Hehe alltid bra med något jobb ialla fall! Nu har vi iallafall fixat norskt nummer. Jag och Emma delar än så länge på samma nummer tills jag får tillbaka min gamla mobil.

Vi hoppas på Adecco, Emma var på intervju idag och jag ska dit på tisdag.  

De tre førsta dagarna i Oslo
2008-09-18  16:06:03

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu sitter jag och Emma på Adecco och lægger in våra CVn. Vi søker jobb før fullt.

Bilturen hit gick hur bra som helst, och det var lætt att hitta. Nær vi kom fram møttes vi av Frida i lægenheten och hon var urgullig! Lægenheten, som de kallar Råtthålet var inte så farligt alls tyckte vi. Det var tusen gånger værre i Storlien. Førsta kvællen gick vi ut med Frida och satte oss på en pub och snackade. Det ær liteproblem att Emma bara ær 19 eftersom det ær hård 20 års græns øverallt, men det fixar sig!

Andra dagen åkte vi till IKEA och handlade en garderob och lite annat bra och vi fixade æven våra personnummer så vi kan skaffa norskt skattekort osv. Sedan hamnade jag och Emma på en gayklubb, vilket var ganska lustigt. Hur som helst træffade vi Mårten, en assysst vakt som ska hjælpa oss med jobb.

Igår gick vi på stan och læmnade våra CV lite øverallt. Men det ær svårt att veta var man ska gå och vart det ær bra att jobba osv... Men på kvællen gick vi till Aker Brygga och træffade Mårten som fixade så att vi fick snacka med en restaurangægare. Vi skulle bara ta det lugnt var det tænkt men pløtsligt sitter vi med två høgt satta bankmæn och en advokat som ville høra våra planer och gav oss tips. Vældigt speciell kvæll! Alla ær så otroligt måna om oss och hur vi ska hitta jobb, vi har verkligen hunnit træffa många sjyssta mænniskor! Just nu har vi lite småpanik før jobb, men det ska væl løsa sig snart hoppas vi.

Ha de!

OSLO!!!!!
2008-09-15  08:10:12

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu åker vi! Snart sätter vi oss i bilen med all vår packning och drar till Oslo!!! Så jävla kul, nu gäller det bara att hitta jobb!

Här är en bild från min 20 års fest från i fredags, mer bilder får jag lägga upp senare. Det kanske inte blir så mycket bloggande i början eftersom jag inte fått tillbaka min dator än, men vi hörs snart!

Johanna och jag

Emma och Jenkan. Nu drar jag och Emma!!!

Idag är ingen vanlig dag...
2008-09-11  17:09:10

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
...för det är min födelsedag! Haha och jag har precis varit på systemet =) Ha en bra kväll!


Pist Off
2008-09-10  14:33:21

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag är förbannad.

Hur fan går det till egentligen när man lämnar in teknik på reparation?? När jag kom hem från Storlien lämnade jag in min Ericsson mobil för folk hörde inte vad jag sa. Jag fick inte tillbaka den och åkte till Gotland med min gamla skit telefon. Efter sju veckor tyckte jag det var på tiden att få tillbaka den, men då skulle det ta ännu längre tid och jag var tvungen att köpa en ny telefon?! Fast jag hade garanti på den?? Lurad som fan antar jag. Den nya var totalt kass. Jag hörde ännu sämre vad folk sade och ingen annan hörde mig heller så va fan ska man med mobil till egentligen? Så nu när jag kom hem lämnade jag in den. Och det tar så in i helvete lång tid att få tillbaka den!

Och min dator också, den lämnade jag också in. De sa att det max skulle ta 4 veckor, men nu kommer den inte tillbaka förrän ännu längre tid och jag åker till Norge. De kan inte skicka den dit för det är svin dyrt och då kan jag lika gärna köpa en ny i Norge. Vad fan är meningen?? Om man har garanti på varan, läggs den sist i kön då eller hur fan fungerar det?

Det enda jag gjort på sista tiden är att ha gamla skruttiga mobiler och vänta på att få tillbaka mina egna grejer. Ska det verkligen fungera såhär?


Så tyvärr, det blir inte så mycket bloggande för min del i Norge verkar det som.

Varför ska man ha garanti egentligen? När man sedan får tillbaka produkten så har de "hittat ett fel som inte går under garantin" så man måste betala hur mycket som helst ialla fall. Vad är meningen????

Snart åker vi!
2008-09-07  23:03:38

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Om en vecka sitter jag och Emma i bilen tillsammans med Alex och Alpay som ska skjutsa oss till Oslo. Om en vecka börjar nästa resa och nästa äventyr, och fy fan vad kul vi ska ha!!!

Jag har varit hemma i en vecka nu, och det är konstigt hur fort man vänjer sig, det känns inte som att jag har varit borta. Mycket händer den här tiden när jag är hemma, allt ska fixas, det ska shoppas, packas upp och packas om, träffa alla vänner osv. På torsdag fyller jag år och på fredag blir den stora festen som kommer bli kanon! Sedan blir det bye bye Stockholm igen!

Back home!
2008-09-01  23:56:26

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jaha, då var jag hemma igen då! Och huset är inte sig likt, det är ombyggt både här och där! Chipsvalpen fyller 6 månader på onsdag och är stor nu.

Dagen har varit händelserik, som de flesta resdagar brukar sluta för mig. När jag tog ut packningen ur lägenheten fick jag en utskällning av gamlingarna för de tyckte jag varit otrevlig på sista tiden och det var bla bla blaaah... Kul avslut på det hela, verkligen! Det kanske inte är mig det är fel på hela tiden, kanske att dem inte är så perfekta som de tror, men nej dom är störst, vackrast, bäst och de mest pedantiska jag vet. Skönt att slippa dom!!

Sedan hämtade Emma mig och min enorma packning plus cykel och det var dags att checka in. "Nej du får inte lägga bagaget på bandet, det måste du ta med cykeln på bildäck", sa kärringen på terminalen. En cykel, med tre handbagage varav en dataväska, en handväska och en bag, med två stora bagage på minst 25 kilo var. Hur i helvete skulle jag få med mig det på cykeln??!!

Det märkliga var ju att det inte hade varit några problem när jag åkte till ön, men nu skulle jag inte få följa med... För jag kunde inte ta med bagaget upp från bildäck, och jag fick inte heller sitta kvar där. Så frågan var hur de tänkte egentligen. Min räddning var en snygg kille som hade en massa bagage själv, men som släpade med sig mina två bjässeväskor till rullbandet. Hur sjysst som helst och hur söt som helst var han hehe! Sedan tramapde jag på som en illvetting mot bil-inchekningen och kom på båten sist av alla, precis innan de hade stängt alla ramper.

Men nu är jag iallafall hemma med allt bagage och nu ska jag sova djupt i min goa säng!Slut för denna underbara sommaren på Gotland.


Sommaren i några ord: Otrolig, händelserik, stressig, fest, schteeek, bakfylla, kompisar, champagne, mjukglass, "sput mi full di fastlandstjur", middagar, Hamnplan, cykel, motvind, sommar, Kallis, medeltid, irritation, Johline, "man gjuud!", "pissa'nte på ringmjuuran", skratt, Bobbo, kassa, Gute, klok, "Botanisk trädgård", Munken, fylla, galet, "slöt njuu", fyllecykling, skvaller, vattenland, Bobbos Gran de lux,....... osv!

Hemmåt
2008-09-01  12:06:52

Get more visitors to your blog! Permalink  Visby, Gotland  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Nu har jag precis packat och städat klart. Jag ska strax ner på stan och säga hej då till lite folk, riktigt sorgligt... Sedan åker jag hem och ska sova i min egna säng, äta god hemlagad mat och bara umgås med min familj och vänner! Har saknar er alla!

Helgen var tuff. Inte kunde jag stanna hemma på lördagen som jag hade tänkt för att packa nej... Så i fredas var jag hemma hos Emmas föräldrar som bjöd på middag och sedan åkte vi till Sara och förade lite. Vi hamnade sen på en lokalfest i en bowlinghall och efter det åkte vi till Hamnplan. På lördagen satt jag och Emma i flera timmar och snackade planer och sedan drog vi till Hamnplan igen. Mycket roligt! Sista dagarna på jobbet var sega, men i lördags hade vi en rejäl, oväntad rusch.

Ses hemma i Stockholm!


Dåliga bilder, men här är Emma och Sara


Emma och Elin, som troligtvis också åker till Oslo!

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...