Emelies Travels -

De tre førsta dagarna i Oslo
2008-09-18  16:06:03

Get more visitors to your blog! Permalink  Oslo, Norge  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   
Nu sitter jag och Emma på Adecco och lægger in våra CVn. Vi søker jobb før fullt.

Bilturen hit gick hur bra som helst, och det var lætt att hitta. Nær vi kom fram møttes vi av Frida i lægenheten och hon var urgullig! Lægenheten, som de kallar Råtthålet var inte så farligt alls tyckte vi. Det var tusen gånger værre i Storlien. Førsta kvællen gick vi ut med Frida och satte oss på en pub och snackade. Det ær liteproblem att Emma bara ær 19 eftersom det ær hård 20 års græns øverallt, men det fixar sig!

Andra dagen åkte vi till IKEA och handlade en garderob och lite annat bra och vi fixade æven våra personnummer så vi kan skaffa norskt skattekort osv. Sedan hamnade jag och Emma på en gayklubb, vilket var ganska lustigt. Hur som helst træffade vi Mårten, en assysst vakt som ska hjælpa oss med jobb.

Igår gick vi på stan och læmnade våra CV lite øverallt. Men det ær svårt att veta var man ska gå och vart det ær bra att jobba osv... Men på kvællen gick vi till Aker Brygga och træffade Mårten som fixade så att vi fick snacka med en restaurangægare. Vi skulle bara ta det lugnt var det tænkt men pløtsligt sitter vi med två høgt satta bankmæn och en advokat som ville høra våra planer och gav oss tips. Vældigt speciell kvæll! Alla ær så otroligt måna om oss och hur vi ska hitta jobb, vi har verkligen hunnit træffa många sjyssta mænniskor! Just nu har vi lite småpanik før jobb, men det ska væl løsa sig snart hoppas vi.

Ha de!
Jobba i Australien och Kanada


Comments
Mamma

Kul att du hittat en dator. Kul att alla verkar trevliga men var inte för blåögda, tänk på att alla har inte ärliga avsikter.

2008-09-19 @ 10:59:42
Anna

Jag googlade på "ny i Norge" o fann din blogg. Jag vill bara informera om att Svenska kyrkan finns här i Oslo o vi har ungdomsträffar varje onsdag kl 19. Och ungdomskör kl 19 på måndagar.

Där träffas många unga tjejer, många aupirer men även de som jobbar med annat och knyter kontakter.

Ni är väldigt välkomna!

Mer info på www.svenskakyrkan.no

2008-09-19 @ 15:59:35
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...