Emelies Travels -

Nya tider, nya mål - Kanada nästa!
2009-08-25  00:19:27

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu börjar det väl att dra sig mot hösten, och så småningom vintern och därför tog jag tillbaka min gamla bloggdesign. Så nu, innan jul ska jag väl blogga lite om planeringen inför nästa resa, som förhoppningsvis blir Whistler i Kanada. Alla jag pratat med hittills har varit superpositiva och tror att detta kommer bli kanon bra. Så nu är det väl bara att jobba på så man kan resa efter jul!

Efter regn kommer solsken, eller...
2009-08-11  22:50:29

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
... efter oflyt kommer flyt för min del!

I söndags kom jag hem från en superslitsam tågresa på 3 dagar, och planerade att i alla fall ta det lugn och sova ut en vecka innan nästa strapatser. För min nya plan är att jobba i Stockholm hela hösten och dra till Kanada efter jul, till Whistler eftersom vinter OS kommer vara där, och jag hoppas på en cool säsong med mycket bra snowboardåkning! Sedan tänkte vi (jag och Emma) dra vidare ner till USA och sedan kanske ända ner till Mexico och förhoppningsvis sluta på Jamaica. (Vi kanske har väldigt ouppnåeliga drömmar, men jag har hört att dröm kan bli verklighet så det här ska vi jobba för!)

Hur som helst, så låg jag och sov i måndags, och hade planerat att sova heeela dagen i min sköna säng i normal värme, utan oljud från bilar och högljudda nattklubbar. Men så kom mamma in och vävkte mig, och sa att pappa kanske fixat jobb åt mig. Pappa skulle alltså in till stan, för att åka och köpa en grej till min brorsa som fattades på hans födelsedagspresent (eller hur det nu var). Men affären hade stängt så pappa gick över till cafeét mitt emot för att ta sin morgonkaffe. Där möttes han av en kille som var helt uppe i varv och var rejält besviken på sin personal. Så pappa undrade vad som hade hänt och det kom i alla fall fram att han behövde personal. Så jag ringde och blev tillkallad på intervju, och jag åkte in till caféet som ligger mitt i stan, mitt emot Gallerian och pratade med han, Tony, som verkade väldigt positiv och vips hade jag fått ett provjobb till nästa dag.

Så idag har jag provjobbat och det gick väldigt bra, han var tydligen mer än nöjd och det kändes super att höra efter allt skit jag fått ta i Magaluf. Så nu har jag fått jobb! Ganska nice va? I söndags kom jag hem, igår var jag på intervju, idag har jag provjobbat och nu har jag fast jobb. Flyt säger jag bara!

Äntligen hemma!
2009-08-09  21:36:01

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Vi påbörjade vår resa i torsdags, idag är det söndag. Vi har alltså varit hemlösa i 3 nätter. Hela gårdagen gick ganska fort, tågresorna tuffade på ganska bra och vi hade våra egna platser tack och lov. I Berlin fick vi en natthytt tillsammans med 4 andra, bland annat två svenska killar. Av alla tåg vi har åkt på så har vi frusit pga ACn, men i detta tåget visste man inte vad AC var. Det var så instängt och varmt så vi höll på att dö. Dessutom bestod mestadels av färden av ett stillastående tåg längst ned på en båt, och luften cirkulerade inte för fem öre. Hur som helst så fick vi ju oss ialla fall lite sömn, och det var efterlängtat kan jag lova!

På morgonen kom vi fram till Malmö, och under hela resan genom Europa har vi ju förstått att det är viktigt att reservera platser för att verkligen vara säker på att få plats. Men ingenstans har de kunnat reservera tåget från Malmö till Stockholm, för det var man tvungen att göra i Sverige. Så inget mer att göra åt det, tänkte vi, utan letade upp informationen i Malmö, och upptäckte att den inte öppnade förrän klockan 9.00, alltså 14 minuter innan tåget skulle gå. Och dessutom var det många i kö redan. Jag fick i alla fall komma fram till disken och sa att vi ville ha biljetter till Stockholm - NU! Svaret jag fick var att det var fullt, det fanns inte en chans att komma med ett tåg förrän nästa dag. "Lilla gumman, allt här i världen går inte alltid som man vill, det måste du lära dig", var kommentaren jag fick, och hade jag haft tid så hade jag gett honom vad han tålde, men nu var det dags att kuta till tåget för att smita sig in. Vi skulle med, andra alternativ fanns inte. Vi hittade en konduktör på perrongen, som var ganska söt och tillslut, efter att ha bett och bönat, gav han med sig och vi fick åka med. Utan platser dock, men vi lyckades få sitta mestadels av tiden, bara någon timme tillbringade vi på golvet.

Nu är vi i alla fall hemma, eller stackars Emma hade ju ytterligare typ 8 timmar kvar innan hon kom hem till sitt Gotland. Jaja, hem kom vi i alla fall, utan att bli helt pank.

Mitt tips till andra: Boka flyg i god tid innan! Och att åka tåg är fan inte kul, men att däremot köpa en interrail biljett så att man kan se hela Europa tror jag är jätte kul. Då åker man ju bara små sträckor i sträck, får se hur mycket som helst och det är inte dyrt.

Emelie och Emma har lärt sig en och en annan läxa
2009-08-09  21:18:40

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Nu sitter jag och Emma i Strasbourg. Hur vi hamnade här? Det är en lång historia. Efter en vecka i Barcelona var det dags för oss att börja ta oss hemåt, pengarna bara flög ifrån oss. Så vi hade sett fram emot en spännande resa till flygplatsen och hitta en billig biljett. Många vi pratat med har sagt att man kan hitta superbilliga biljetter om man lyckas få de allra sista på flygplatsen, om någon tex missat planet osv. Jättespännande att inte veta heller, tyckte vi, så självklart skulle vi testa detta.

Supergenierna Emelie och Emma planerade en sista dag på stranden, en torsdag, och sedan åka till flygplatsen. Vi hittade några holländare som vi delade taxi med, och vi var väl framme vid 7 tiden på kvällen. Mycket smart av oss, med tanke på att det är början på augusti, alltså högsäsong, det är helg och självklart är ju alla flyg fullbokade. Eller svindyra. Och med svindyr menar jag att den billigaste biljetten till Stockholm kostade 1000 Euro per person, alltså över 10 000 svenska kronor. Jo men visst, det har man väl råd med?? Äsch tänkte vi till en början, man kan ju alltid hitta nått, om man verkligen försöker. Sedan ska man också ha i tanken att vi var i Spanien, och spanjorer är inte direkt serviceinriktade eller medmänskliga, om de ens kan förstå ett ord engelska. "I do not help you with your problems if you don´t have the money" var en av alla kommentarer vi fick. Fortfarande med en gnutta hopp i kroppen hittade vi ett gömställe att sova på under natten, för att fortsätta söka efter den billiga resan hem när alla biljettförsäljare hade öppnat igen morgonen därpå. Men vi fick inga bättre napp dagen efter. Våra humör gick åt skyarna och paniken började växa. Det billigaste vi kunde hitta var ett flyg ett dygn senare till Oslo, för ca 400 Euro per person, men vi visste inte hur vi skulle ta oss ifrån Oslo eller vad det skulle kosta. Det helt sjuka är att jag har tittat på biljetter till Thailand i september, och då kan jag få tur/retur för 4500 svenska kronor. Så att lägga samma pengar på en enkelresa hem från Barcelona kändes inte som det allra roligaste.

Som tur var höll Emma ändå uppe hoppet i sista stund, så vi tog oss i kragen och åkte tillbaka in till Barcelona till tågstationen för att se vad det kostade att åka tåg. Något som jag egentligen inte var sådär superintresserad av, med tanke på den kaotisk artade tågresan från Rom med klassen för ca 3 år sedan. Då svor jag att jag aldrig skulle åka tåg från Europa hem någonsin igen. Men, nu sitter jag här, i Frankrike och vi har missat vårat nästa tåg.

Det började med att vi fick en supersmart biljett, som man får åka i hela Europa i 10 dagar för bara 159 Euro. Men då kunde det tillkomma några reservationer på tågen, men i Barcelona sa de att reservationerna skulle vi boka när vi kom fram till Cebere i Frankrike. Så vi satte oss på tåget, trötta som aldrig förr och längtade efter att få byta till tåget som skulle gå hela natten upp till Strasbourg för att få lite sömn. Väl framme i Cebere fick vi reda på att tåget var fullt, och nästa gick inte förrän nästa dag. Paniken bara skrek i våra ansikten, det enda jag såg var den här lilla, äckliga knarkhålan till tågstation mitt i ödemarken som vi skulle vara tvungna att övernatta på. Det här var bara inte möjligt. Som tur var fick vi till slut hoppa på tåget, men vi hade inga egna platser. Så i 14 timmar har vi gått från ledig stol till en annan, till att sova i bagageutrymmet, på golvet, till att hitta en ledig 1 klass hytt med sängar, dock rädda för att bli tagna av kontrollanten. Dessutom, av en ren slump skulle jag vid ett stopp, kolla till att vårt bagage när vi låg i hytten, så att de inte hade fått fötter och sprungit iväg. Plötsligt kom en konduktör fram och frågade argt vart jag var påväg, och jag svarade att jag skulle på toan, livrädd att han skulle upptäcka Emma som låg kvar i 1 klass hytten. Men han undrade vart jag skulle av, för att vagnen vi var på skulle de lämna på stationen medan resten av halva tåget skulle fortsätta. Fatta vilken tur att jag just då råkade gå förbi honom, annars hade vi ju vaknat upp mitt i ingenstans.

De 14 timmarna skulle egentligen bara vara 12, men mitt under resan stannade tåget i 2 timmar pga en olycka. Ett annat tåg hade kört in i en bil och polisen var ute på spåret och letade efter kropparna. Därför sitter vi nu här och har missat vårt andra tåg. Men vi har fått en ny resplan så vi kommer nog hem så småningom. När tåget väl började åka såg vi olyckan, och poliserna hade tänt ljus vid en plats. Fy fan så himla hemskt! Nu ska vi snart hoppa på vårt nästa tåg.

Jag säger bara en sak. Det var första och sista gången jag åkte till en flygplats för att hitta en billig biljett. Det värsta av allt var att vi kollade online några dagar innan och hittade biljetter för 150 euro, men vi bokade dem aldrig eftersom vi trodde att vi skulle komma ännu billigare undan. Jaja, det man inte vet får man väl ta reda på, och nu vet vi.


Barcelona i bilder
2009-08-09  21:05:51

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Vi hamnade på en marknad med frukt överallt. Mums!


Ey, häll inte vatten på mig nej!


Cool sand drakeStorturisterna Emelie och Emma intar staden
2009-08-04  01:38:37

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har vi varit i Barcelona ett par dagar, och vi gillar det! Det var helt rätt att åka hit, nu känns det som man fått uppleva Spanien, eftersom Magaluf är helt övertaget av britterna. Här kan man verkligen använda sin spanska om man vill och vi har saknat shoppingen. Stranden är underbar, lång som sjutton och bred. Idag fick vi en välförtjänt massage på stranden, jävligt nice. Igår åkte vi turistbuss i hela 8 timmar. Så nu har vi sett hela Barcelona. Däremot, Emma ville så grymt gärna in på fotbollstadion, men självklart var ju den stängd när vi kom dit. Och jag ville se La Sagrada Familia, och betalade inträde för att gå in, vilket vi hellre hade gjort ogjort. Har man inte sett en byggnadsställning förut så kanske det var intressant att se. Grejen var att vi kom in där, och det var ingenting att se förutom byggnadsplats och en lååång lång kö till hissen som kostade ytterligare pengar för att ta sig upp i tornen. Vi åkte hissen upp och gick de trånga trapporna ner, och tyvärr så var det inte så värst märkvärdigt. Det var jävligt coolt utanför dock, när man var utanför grindarna! Så nu har vi varit kulturella och duktiga. En jävligt fin stad med massor att se, och massa konstiga byggnader överallt.

Vi har också hunnit med lite uteliv. Igår förade vi hos våra helflummiga tyska grannar och sedan gick vi till en pub. Häromkvällen var vi lite överallt, men nu har vi fått reda på de bra ställena, så imorgon blir det Grande Fiesta för mig och Emma!

Idag har vi haft en kanondag. Vi har käkat billig och superfräsh kebab, ätit den godaste glassen jag någonsin har stoppat i mig, shoppat, legat på playan och haft en dundertrevlig kväll. Vi körde nyktert, och det var jävligt kul. Vi gick upp och ned för La Rambla typ hundra gånger och skrattade åt alla de roliga gatuartisterna, och slutade inte bli faschinerade av magiker och skitgrymma dansare.

Hola, Barcelooona!
2009-08-01  00:54:06

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu är vi framme i Barcelona och vi har faktikst en lugn kväll. Det kan vi behöva. Imorn blir det full rulle däremot. Dum som man är checkade vi in på första bästa hotell som egentligen är alldeles för dyrt, men vi pallade inte dra runt på våra väskor överallt. Vi fixar nått bättre imorn. Första intrycket av  den här staden är mycket mycket bra! Detta kommer bli supernice. Så om det blir som vi tänkt oss är vi kanske här i en vecka, sedan åker vi hem till Sverige igen. Därefter vet jag faktiskt inte, det finns så mycket jag vill göra så jag måste nog lugna ner mig och ta en nykter och hälsosam månad hemma först.

Bildbomb
2009-08-01  00:37:34

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Vår supersöta grannpojke Raol


Äntligen en hemsk bild på Emelie, hämnden är ljuv!


Sebbe och Emma
Grabbarna från Stockholm


Hahahha


Skepparn!
Katedralen i Palma

"Jag är i PALMA!"


Ett stycke strippa


På vår favoritrestaurang sista kvällen, Robinson Crusoe´s
Delfiner från båtfärden Palma-Barcelona

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...