Emelies Travels -

Äntligen hemma!
2009-08-09  21:36:01

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   
Vi påbörjade vår resa i torsdags, idag är det söndag. Vi har alltså varit hemlösa i 3 nätter. Hela gårdagen gick ganska fort, tågresorna tuffade på ganska bra och vi hade våra egna platser tack och lov. I Berlin fick vi en natthytt tillsammans med 4 andra, bland annat två svenska killar. Av alla tåg vi har åkt på så har vi frusit pga ACn, men i detta tåget visste man inte vad AC var. Det var så instängt och varmt så vi höll på att dö. Dessutom bestod mestadels av färden av ett stillastående tåg längst ned på en båt, och luften cirkulerade inte för fem öre. Hur som helst så fick vi ju oss ialla fall lite sömn, och det var efterlängtat kan jag lova!

På morgonen kom vi fram till Malmö, och under hela resan genom Europa har vi ju förstått att det är viktigt att reservera platser för att verkligen vara säker på att få plats. Men ingenstans har de kunnat reservera tåget från Malmö till Stockholm, för det var man tvungen att göra i Sverige. Så inget mer att göra åt det, tänkte vi, utan letade upp informationen i Malmö, och upptäckte att den inte öppnade förrän klockan 9.00, alltså 14 minuter innan tåget skulle gå. Och dessutom var det många i kö redan. Jag fick i alla fall komma fram till disken och sa att vi ville ha biljetter till Stockholm - NU! Svaret jag fick var att det var fullt, det fanns inte en chans att komma med ett tåg förrän nästa dag. "Lilla gumman, allt här i världen går inte alltid som man vill, det måste du lära dig", var kommentaren jag fick, och hade jag haft tid så hade jag gett honom vad han tålde, men nu var det dags att kuta till tåget för att smita sig in. Vi skulle med, andra alternativ fanns inte. Vi hittade en konduktör på perrongen, som var ganska söt och tillslut, efter att ha bett och bönat, gav han med sig och vi fick åka med. Utan platser dock, men vi lyckades få sitta mestadels av tiden, bara någon timme tillbringade vi på golvet.

Nu är vi i alla fall hemma, eller stackars Emma hade ju ytterligare typ 8 timmar kvar innan hon kom hem till sitt Gotland. Jaja, hem kom vi i alla fall, utan att bli helt pank.

Mitt tips till andra: Boka flyg i god tid innan! Och att åka tåg är fan inte kul, men att däremot köpa en interrail biljett så att man kan se hela Europa tror jag är jätte kul. Då åker man ju bara små sträckor i sträck, får se hur mycket som helst och det är inte dyrt.
Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...