Emelies Travels -

Bye, bye Magaluf!
2009-07-31  22:30:08

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Nu sitter vi på båten till Barcelona, ett par dagar senare än vad vi hade räknat med. Men vi hann med mycket kul i Magaluf den sista tiden! Vi har varit på den superstora nattklubben BCM på skum- och vatten party. Superkul! Vi har också hängt med ett par Stockholmare den sista veckan, Sebbe och Pontus.


För några dagar sedan skulle jag och Emma åka partybåt. Vi var supertaggade och började gå ner mot båten i god tid. Men så såg vi att den hade börjat åka redan, och vi fick panik och började springa. När vi kom fram var det för sent, båten var långt från hamnen. Men där var också en lite mindre båt som välkomnade oss, tittade på bijetten och sa att det var denna båt vi hade bokat, alltså relax båten. NEEEEJ tyckte vi, vafan  vi ville ju parta gärnet och inte åka nån himla relaxing båt som bara bastod av typ 10 andra brudar och någon kille. Aja, det var väl bara att göra det bästa av situationen och åka med, vi fick väl skapa oss en egen partybåt. Vi seglade bort till en liten vik där vi fick god mat och det blev även lite snorkling. Fri dricka hela dagen, så jag och Emma kom i bra stämning. Vi blev bra polare med kaptenen och hans besättning, och när det var dags att gå av protesterade jag och Emma. Vi ville ju åka mer! Så gubbarna tog med oss en timme extra bort till Palma. Vi hade båten för oss själva, seglade lite och hällde upp drinkar. Nice! Väl framme i Palma hade vi kanske inte riktigt tänkt ut vad det var vi hade gjort, för vi hade inga pengar med oss så vi kunde ta oss tillbaka till Magaluf igen. Hur som helst lyckades vi hitta en taxi som kunde köra oss till dörren så vi kunde hämta pengar där. Sedan drog vi vidrare ner till stranden och skulle ragga folk. Emma hittade två killar med en fotboll s¨å hon var lycklig. Sedan badade vi med dem, och vi fick reda på att de jobbade som strippor. Men man ska väl inte tro på saker som man inte har sett? Killarna skulle självklart bevisa för oss att de var de bästa stripporna, så de körde igång. Emma fick sig en riktigt intim show, hon fick sig en manlig lapdance eller vad det nu kallas. Hahaha helt sjukt, mitt på blanka dagen. Tillslut fick det vara nogså vi gick hem och sov en siesta innan det var dags för party igen.

Sista kvällen hade vi en kanonfylla, typiskt.Det var riktigt kämpigt att ta sig till Palma för att sitta 8 timmar på en båt. Men det har varit jäkligt nice det också, för vi har sett jätte mycket delfiner och massa andra konstiga fiskar. Vi såg till och med en bläckfiskliknande sak. Däremot är systemet på den här båten helt jävla sjukt. Man ska köpa en biljett ur en automat för varje gång man ska dricka eller äta, sedan lämna in biljetten i kassan för att få sin beställning. Finns det någon som kan berätta för mig vad vittsen är, för jag kan ialla fall inte se någon poäng i det.Det blir långa köer vid automaten, folk förstår sig inte på den, man måste ända växla pengarna i kassan för att kunna använda den, personalen får 0 kr i dricks osv... snart är vi framme i Barcelona och vi får väl se om vi hittar nån stans att bo!


Barcelona på måndag!
2009-07-25  21:06:17

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu var det ett tag sedan jag skrev ett inlägg. Som det ser ut nu ialla fall så åker jag och Emma till Barcelona med båt på måndag dag, så vi är framme vid 20 tiden. Sedan får vi se hur länge vi blir kvar där eller var vi bor osv! Om vi inte redan åker imorgon med några svenska killar som kör lastbil, de ska iväg till barcelona imorn och vi kanske, kanske kunde åka med så vi får se hur det blir ikväll.

De senaste dagarna har väl sett ut ungefär såhär: Jag har sagt upp mig från jobbet, men ändå inte blivit av med det. Jag har inte fått tillräckligt med lön och jag är totalt lurad, vilket är piss. Och trots det vill de att jag ska jobba kvar. Hur tänker man? Idioter... Det måste bero på värmen, för i vanliga fall brukar jag vara ordentlig och ta jobb på allvar, men just nu bryr jag mig inte. Jag orkar inte tjaffsa. Och det går åt pengar som fan, för jag och Emma är inte direkt ekonomiska. Vi äter typ lunch och middag ute varje dag hehe... Men det beror på att köket är så äckligt så jag klarar inte av att gå in där längre. Men vafan, pengar kan man väl alltid skaffa sig sen igen, visst? Nu gäller det att leva livet!

Vi har varit en del sjuka den sista veckan, jag var till och med hos doktorn här om dagen, för jag har haft en sån hosta. Folk skrek; "Svineflue" efter en när man gick på gatan, så jag tyckte det var bäst att kolla upp det. Men som tur var så var det inte svininfluensan, och nu mår jag bättre.

En annan dag tog vi taxin iväg till en annan strand lite längre bort, bara för att se något annat. Borta i Paguera tror jag det hette. Jättemysigt faktiskt. Ikväll tänkte vi gå på BCM som ska vara så himla kul, det är en super mega stor nattklubb som vi inte kan missa innan vi drar. Så ikväll blir det foam och waterparty!


Rossie och Emma, Emmas supersköna chef


Vi åkte till en strand i Paguera och hittade sjöborrar


Supermysigt!
Jag och Emma tog farväl av hennes jobb. Emma har blivit som en dotter i deras spanska familj, jättesorgligt att lämna dem faktiskt.


Supersöta Emmapemma


Musik som påminner om Magaluf
2009-07-20  22:37:35

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Nya planer
2009-07-20  22:17:59

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har det hänt en massa grejer! Mitt jobb är helt jävla cp, jag som diggade min chef i början men nu hatar jag honom. Det går inte att jobba med spanjorer. De senaste dagarna har jag fått så många utskällningar, för saker jag inte ens förstår att jag ska få skäll för. Igår fick det vara nog, han var så förbannad och skrek på mig och tyckte att jag skulle börja använda huvudet, så till och med gästerna reagerade och kom fram och undrade vad som hände. Jag sa upp mig till slut, så jag hoppas min sista arbetsdag blir imorgon. Och Emma och jag har fått nya ideér. Vi flyger till Barcelona om ca en vecka, och är där ett par dagar. Sedan drar vi till flygplatsen och hoppar på det billigaste flyget och ser var vi hamnar. Om vi inte hittar något så bär det hemmåt. Varför göra sånt som man inte trivs med? Så nu bär det vidare!


En månad i Magaluf
2009-07-13  14:16:37

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har jag jagat hela Magaluf efter internet, hittade tills slut ett ställe. Det är kalasvarmt idag så jag tänkte nog inte visa mig för solen. Kan också bero på att vi tillbringade en HEL dag på stranden igår, på madrasser i vattnet... utan solskydd. Mycket mycket korkat. Jag som trodde att jag inte borde kunna bränna mig längre eftersom jag inte använt solkräm de senaste veckorna. Men nu är jag brunare än jag någonsin varit, nice! Jag skulle jobba på kvällen och det var hemskt, jag tror jag hade solsting och feberfrossa, men idag är det bättre.

Vad har hänt de senaste dagarna då? Ett par skotter har hängt på mitt jobb nu varje dag, riktigt kul! Sedan har jag "kastat in" några svenskar, ett par från Karlstad och några andra från Stockholm, så häromdagen när jag var ledig satt vi ett stort gäng på mitt jobb och det var riktigt trevligt. Pepe, min chef var nöjd och glad att jag hade med mig ett gäng stordrickare!

Annars har det festats, hängts på stranden och allt det där vanliga. Imorgon åker Emelies syrra och mamma hem till Sverige igen.


Några av killarna i skotte gänget


Gabrielle, Emelies syrra och jag med några fula snubbar


Emelie, hennes syrra Gabrielle och hennes mamma


Jag bakom baren på jobbet


Emma, min chef Pepe och jag


Emma och Flower Power

Palma
2009-07-09  12:29:44

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Igår var vi i Palma, och det var den perfektaste dagen att åka dit på! Det var, för en gångs skull, inte över 40 grader och molnigt, så man kunde gå omkring utan att smälta bort. Vi var dåliga på att hitta men det slutade med en bikini, som jag har letat så mycket efter.

Sedan jobbade jag natt och det var riktigt kul. Emelies mamma och syrra kom förbi och sjöng kareoke. Nu börjar jag äntligen känns mig hemma här. Det blir så annorlunda när man får ett jobb och så. Nu ska jag ta mig till poolen och jobba på brännan!


Emma och våran favorit trummande dvärg!


Jag och Oskar på Revolution

Tisdag
2009-07-09  12:11:46

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Nu sitter jag på Wellington´s, Emmas jobb. Jag har fått ledigt för kvällen och det är riktigt nice! Imorgon ska jag börja jobba klockan 20 så äntligen kan man få något gjort. Vi tänkte dra till Palma. Nu har jag fått dricks och lön så nu börjar det rulla på igen.

De senaste dagarna har bestått mest av jobb, nu har jag redan jobbat en vecka. Och jag kan lugnt säga att det är ganska speciellt att jobba för både spanjorer och engelsmän. Ägaren, Pepe, är jätte gullig men det blir lätt kommunikationssvårigheter och han lyssnar inte på vad jag säger. Allt jag gör är fel, allt ska göras på det sättet han gör. Hur jag sopar, hur jag häller upp öl, hur jag bär in glas, hur jag torkar av bardisken. Man får ha ett stort tålamod när man jobbar. Jag skulle aldrig kunna jobba som inkastare, det är hemskt. Men det måste jag göra nu på dagarna, jätte, jätte jobbigt. Inte alls min typ av grej. Men jag får försöka komma in i det... För så är livet här i Spanien.

Nu har vi hängt med två svenska killar som har varit en del på mitt jobb, Oskar och Alex från Stockholm. Jätte sjyssta killar, jag och Emma som har tröttnat på alla ytliga rasistiska svenskar som är här, men de här killarna är som oss. Vi har haft himla kul tillsammans. Häromkvällen satt vi på vår balkong och förfestade. Vi hade en boll, men den sprack efter ett tag och innehållet blev en jättekul "badmössa". Den hade ett ganska kul hål som passade perfekt för våra äckliga korvar som har legat i vår frys som inte fungerar. Självklart skulle vi ju sätta in en korv i det hålet. Och en till, och ytterligare en, och helt plötsligt hade vi korvar överallt. Och det ena ledde till det andra, så helt plötsligt tyckte vi att det var väldigt skojigt att kasta korvar på människorna som gick under balkongen. Vi hade jätte kul, tills en securita vakt kom och skällde ut oss. Ganska förståeligt. Två dagar senare, såg vi två poliser stå utanför vår balkong och stå och peka rakt på oss. Uuups... Poliserna kom upp till oss och sa åt oss att vi har kastat saker från vår balkong varje dag sedan vi flyttade in, vilket inte stämmer. Inte bra asså, nästa gång vi råkar ut för polisen, råkar vi ut för extrema böter, jisses.

Nu har Emelies mamma och syrra kommit hit, de ska bo hos oss en vecka. Det kan bli ganska trångt, vi får väl se hur det går...

Hahaha som sagt, jag sitter på Emmas jobb, och när Emma får tag i en fotboll så måste hon bolla med den. Nu hittade hon en boll och självklart blev detta underhållning. Hon började bolla och helt plötsligt ropade någon "PASS!" och Emma tänkte inte så långt utan passade bollen in i baren och krossade alla glas som kom i dens väg. Så jävla komiskt hahahaha!


Jag och Oskar


Oskar med korvhatten


Emma och Emelie på After Beach på Daquiri Palace

Jobb varje dag!
2009-07-04  13:06:44

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu har det löst sig helt och hållet med jobb! Jag var på en intervju på en restaurang men nu har det visat sig att jag får fulltid på den här kareoke puben. Vilket är skitbra! Härom dagen gick jag ut efter jobbet med DJ:n och inkastaren, vilket var ritkigt kul. Inkastaren var asskön men åkte hem igår till England, men kommer tillbaka om två veckor. DJ:n är supersnäll så det känns himla bra. Däremot är min chef Cat lite speciell, det är svårt att få lära sig för hon visar aldrig hur hon vill att jag ska göra, bara säger att det är fel. Ägaren, Pepe, en liten spansk gubbe, är däremot helskön! Jag diggar han! Så det blir nog bra.

En sak som är riktigt jävla jobbig, man förväntas att vara grym på engelska men britter och irländare och skotter och allt vad det nu är, är helt jälva omöjliga att förstå! De pratar fort och otydligt och blir irriterade när man inte förstår. Men fan så lätt att vara engelsman, att kunna åka var som helst i hela världen och kunna förvänta sig att bli förstådd. Dessutom har de så jävla mycket konstiga drickor. De blandar öl med typ allt möjligt och allt har massa konstiga namn, så det är inte så lätt att förstå vad de vill ha när man inte fattar vad de säger eller kan koppla vad det är de vill dricka....

Annras har det väl inte hänt så mycket, vi har hängt på stranden varje dag. Nu blir jag i alla fall kvar i 5 veckor till. Jag jobbar från klockan 16 varje dag, siesta mellan klcokan 20 till 21.30 och därefter slutar jag klockan 24.30.Nu har jag äntligen jobb!
2009-07-01  13:25:15

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Japp, nu har jag faktiskt lyckats få mig ett jobb, mitt i när jag var som mest övertygad om att jag inte skulle få nått och började fundera på att dra hem. Jag började i Måndags på en kareokepub som heter The OK Bar eller något sådant. Den är brittisk men ägd av en liten spanjor vid namn Pepe. Jag får göra allt möjligt där, stå i baren, ta beställningar av både mat och dricka vid borden och stå och locka in folk från gatorna. Problemet är bara att jag bara ska jobba tre dagar i veckan. Men som sagt, jag ska försöka få jobb på Mojito´s också, så ska det väl lösa sig.

Jag kan fortfarande inte riktigt komma på om jag gillar det här eller inte. Jag har trott att jag varit lite nere för att jag inte fått något jobb, men jag tror faktiskt inte att det här riktigt är min grej. Allt är så himla ytligt. Ibland är det skitkul, och ibland suger det. Men jag blir nog kvar här tills lägenhetskontraktet går ut och det är typ om 6-7 veckor.

Det är så galet himla kollosalt varmt. Jag dör. Man borde väl inte klaga, men fan att jobba på dagarna i den här värmen är som att bada sig själv i svett. Och man får ingen energi, jag orkar ingenting.

Jaja det låter som att jag inte har kul här på Magaluf, men det är det ju. Jag måste bara komma till rätta i mig själv igen, jag tror jag har tappat bort mig.

Kommentera mera!!
2009-07-01  12:41:31

Get more visitors to your blog! Permalink  Magaluf, Mallorca  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     

Skrivet i lördags:

Nu har jag varit riktigt flitig med att söka jobb, men det finns inga turister här och därför inga jobb! Alla säger att högsäsongen ska komma igång snart, men den gör inte det! Fan det är verkligen inte lätt att hitta ett jobb.

Igår var ialla fall jag och Emma borta på Marineland och tittade på delfin och sjölejon show, det var faktiskt riktigt coolt. Himla fascinerande djur det där. Sjölejonen var faktiskt riktigt roliga, dem slog delfinerna med storm!

På kvällen gick vi ut, och vi var på både det ena och det andra stället. Vi började på Mojito´s, där jag verkligen hoppas på att få jobb. Jag ska tillbaka dit på söndag, och jag vill verkligen jobba där! Han behöver folk så jag ska allt visa han att det är mig han ska ha! Sedan var vi hos Emelie som har börjat jobba på Mambo´s. Casablanca är ett stort skämt, Emelie var superduktig när hon jobbade där och det finns ingenting som säger att hon inte borde få jobba där. Men den här lilla äckliga bitchen, som har fått mig att tro att jag är världens sämsta människa på denna jord, ville se ett par andra tjejer provjobba först. Hon sa att hon tyckte att Emelie skulle ta jobbet på Mambo´s istället. Problemet är att det inte kommer finnas någon tjej någonsin som kommer duga åt den här bitchen, för hon kan inte samarbeta med andra tjejer. Så är det bara, allt ska kretsa runt henne.

Idag har vi gjort kanske, i princip, ingenting. Och vi skäms. Vi har sovit bort hela dagen, så vi gick upp klockan 7 på kvällen för en jobbsöknads rutt och en god middag på en supermysig restaurang. Och nu sitter jag här, deppig för att det finns inga jobb. Och jag vet inte hur jag ska göra. Är det värt att stanna kvar? Ska jag åka hem till Sverige där det inte heller finns jobb? Ska jag dra mig bort till Barcelona? Eller det som förmodligen kommer bli, jag blir kvar och jobbar som biljettförsäljare åt Casablanca och hoppas på att turisterna ska komma så att något ställe ringer in mig. Problemet är ju bara att vara biljettförsäljare åt ett ställe där man inte tål personalen, t.ex. en viss bitch. "Kom till Casablanca, där har vi jätte trevlig personal och det är god stämning!" Ehm... Jaja, man får ta det man kan!


Emmas chefer, som inte kan ett ord engelska.


Glada sjölejon


Emelie på sitt jobb, Mambo´s

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...