Emelies Travels -

Abel Tasman National Park
2011-04-14  12:27:42

Get more visitors to your blog! Permalink  New Zeeland  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Vi gick upp tidigt för att hinna med färjan som skulle ta oss till södra ön, så tidigt att vi inte hann äta frukost på hostelet. Färjan tog runt 3 ½ timme och vädret var strålande. Jag låg ute på däck och sov i solen och jag vaknade till när vi närmade oss sydön, och det var så otroligt vackert. Vi åkte in i något som jag tror liknar fjordarna i Norge och bergen var helt gröna och täckta av tät buskage, träd och palmer. Jag spanade efter delfiner, och typsikt nog hade jag suttit i flera timmar och kikat runt, men under fem minuter som jag gick in i båten så kom folk springandes efter mig och ropade ”Emelie, dolphins!”. Självklart missade jag dem! Väl framme på andra sidan hoppade vi in i Straybussen, och nu hade vi blivit ett allt större gäng sköna människor. Vi stannade till vid en vinyard och smakade av några viner och lite Nya Zeeländsk fudge längs vägen, smarrigt! Efter en oerhört lång dag med endast transport så kom vi äntligen fram till Marahau, eller Abel Tasman som det heter nu för tiden. Det var holländaren Abel Tasman som var den första europén som upptäckte Nya Zeeland, och därifrån fick platsen sitt namn. Vi kom fram runt klockan sju på kvällen, så det hade redan blivit mörkt. Vi körde in på en gård där vi skulle bo, Old Macdonald Farm (ia-ia-oo!) och vi bodde med de svenska tjejerna, från bussen, Emma och Sara, i en liten hytt med eget kök utanför. Efter lite käk drog vi upp till lägerelden och grillade banan med choklad under den stjärnklara himlen, chillade lite där och såg en stjärna som blinkade i rött, vitt och grönt. Runt om oss hade vi massa djur, hönor, kycklingar, lamor, hundar och kor. Vi hade verkligen hamnat ute i bushen i skogen av en national park, mysigt!

Sydön, precis utanför Picton

Vinprovning

Vi stannade till vid en liten sjö och kastade macka

Grilla banan med choklad på lägerelden

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...