Emelies Travels -

Baz Vegas!
2011-04-14  13:27:14

Get more visitors to your blog! Permalink  New Zeeland  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Efter två härliga nätter i nationalparken i Abel Tasman, så drog vi vidare med bussen mot Barrytown längs the ”wild” West Coast som sträcker sig över 600 km. Längs vägen gjorde vi ett par stopp, bland annat längs med floden, Buller River, och lite senare stannade vi vid Westport Seal Colony. Där gick vi av bussen och tog en liten vandring längs den vackra kusten och vi såg hur många sälar som helst ligga och mysa på klipporna eller leka i vattnet. Därefter kom vi till Punakaiki som ligger i Paparoa National Park. Där fanns det en liten runda som vi gick och där tittade vi på de konstiga klippformationerna som kallas för Pancake Rocks, och det ser precis ut som pannkakor som ligger på hög. De har skapats genom hårda och mjuka lager av sten som har blivit formade av havet. Vågorna bryter in genom formationerna och bildar stora ”blowholes”. Sjöröken som bildades när vågorna bröt sköts upp ur hål i klipporna så det såg ut som om någon drog ett stort bloss av en enorm cigarr. Vågorna var enorma och vi kunde stå och titta på dem hur länge som helst utan att tröttna. De kom med en sådan kraft, det måste verkligen vara en speciell känsla att lyckas surfa på sådana vågor.

 

Tillslut kom vi fram till Barrytown, eller Baz Vegas som det kallas, eftersom det är som Las Vegas – fast raka motsatsen. Här hade vi ett invånarantal på hela 50 personer och vi bodde på den enda baren i området (eller det enda stället som inte var en ladugård). Det var som att bo på någons trädgård, och lokalbefolkningen tog emot oss med öppna armar och det var upplagt för fest när vi kom dit. Vi hann bara få i oss lite mat sedan var det dags att byta om – till grisar, nördar, älvor eller självaste tomten. Ikväll var det maskeradparty, och eftersom allt ”händer” när Straybussen kommer på besök så kom även alla de få lokalborna in på puben. Helt plötsligt kom en liten gris in i baren, det sötaste jag sett på länge! Den lilla grisen var hela 36 timmar gammal och blev lite utstött av mamman så han fick hänga med sin ägare på puben istället. Jag blev inspirerad av den lilla grisen, så jag klädde faktiskt ut mig till en gris. Kvällen blev kul och galen och vi körde en massa olika lekar, och nästa dag hade vi vår första sovmorgon på jag vet inte hur länge så festen höll på in på småtimmarna i ”staden” som ingen visste fanns.

Sälar

Ett berg som såg ut som wallpapp

Blowholes vid Pancake Rocks

Pancake Rocks

Jag är en myra i filmen "Ants", det kändes som att gå runt bland enorma grässtrån

 

Buller River

Enorma vågor

36 timmar gammal!

 

Vi dansade bakom baren

och lekte lekar

 

 

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...