Emelies Travels -

Cape Tribulation – Where the rainforest meets the reef
2011-04-02  03:26:53

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Nästa dag i Cape Trib fick vi god frukost på hostelet, och sedan började vi en av våra långa vandringar igen. Ölen sätter sig på magen, men fan jag tror jag har fått muskler på benen! Vi gick bort mot Mason’s Swimming Hole och efter en oändlig vandring i fuktig, varm regnskogsmiljö var vi rejält svettiga, så det var med stor glädje som vi kom fram till vattenhålet (utan fara för krokodiler). Färskvattnet från floden var minst sagt svalkande, det var till och med nästan för kallt för min smak. Men när vi var tillräckligt avsvalkade var det dags att bege sig tillbaka. Stränderna här är helt öde, för man får inte bada i havet på grund av maneter och på stränderna lurar krokodilerna där man minst anar. Men trots det valde vi att gå strandvägen, i hopp om att få se lite lustiga djur. Stränderna var oändligt långa och otroligt vackra och vi hade en fin tur ända tills vi kom fram till ett hinder. Återigen hade vi stött på en stor flod som mynnar ut i havet, Mason Creek, och denna var ännu bredare än den i Mission Beach. Vi som hade lovat oss själva att inte gå över en sådan flod en gång till i våra liv, så stod vi där och läste varningsskylten om krokodiler och gick i ändå. Jag var så rädd att jag hade hjärtat i halsgropen men vi kom över tillslut och hoppade jämfota, ivriga av lättnad, på andra sidan den läskiga floden. Fy fan, varför säger folk till en att man kan gå vissa vägar, utan att nämna att man måste simma igenom krokodilfloder. Inte sjysst!  Aja, vi överlevde även denna gång, så vi knatade vidare in i regnskogen över Cape Tribulation Lookout och på vägen fick vi se en ödla, en sådan med blå tunga som vi höll i parken på Magnetic Island. Vi var rejält trötta när vi kom fram, men sög ändå in den vackra miljön av ständerna och den täta regnskogen som lagt sig över sanden. Ett snabbt dopp i poolen hann vi med innan vi kastade i oss en snabb lunch och sprang vidare till bussen tillbaka till Cairns. Vi åkte bort till Alexandria Lookout, otroligt fina vyer över regnskogen, havet och de gröna öarna utanför. Där berättade vår chaufför om Steve Irwin, krokodiljägaren och det var utanför där som han dog av en stor stingrocka som stack honom i bröstet. Jag tycker att Steve var en riktigt cool kille, jag har faktiskt sett mycket av hans program och det är riktigt tråkigt att han gick bort. Han är fortfarande en stor och känd person här i Australien och han kommer ofta på tal. Sedan drog vi vidare till Mossman George och tittade på ett maffigt vattenfall och några badade i det otroligt strömma vattnet. Sedan åkte vi till Port Douglas och käkade riktigt god glass innan vi satte kurs vidare mot Cairns.

 

Mason's Swimming Hole

Mason's Creek, krokodilfloden

Mossman George

Mossman George

Alexandra Lookout, där utanför var det som Stewe Irwin dog av en stingrocka

 

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...