Emelies Travels -

Milford Sound
2011-04-22  06:49:01

Get more visitors to your blog! Permalink  New Zeeland  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Denna dag till ära skulle vi ta oss bort till det kända Milford Sound. Vi hoppade på en buss tillsammans med våra Karlstad bor och gissa hur vädret var? Klarblå himmel och strålande sol, såklart, något annat hade ju varit konstigt med tanke på att både dagen innan och dagen efter var det mulen och grå. Det var en lång bussresa, vi gjorde en massa stopp på vägen och guiden pratade konstant om mer eller mindre intressanta saker. Vi stannade bland annat vid The Mirror Lake, och nu fick vi se en spegelsjö från dens bästa sida. De stora bergen speglades i det kristallklara vattnet och man kunde se långt ner till botten som om det bara låg en glasskiva där. Därefter stannade vi till vid en flod som kom ifrån glaciärerna uppe i bergen, och vattnet är det renaste flodvattnet i världen. Det var till och med så rent att vi kunde fylla våra flaskor där, och det smakade godare än vanligt. Alla floder runt omkring i området var så sjukt klara, om det är möjligt så var vattnet klarare än det man får från kranen.


Vi stannade också till vid the Homer Tunnel som gick 1200 meter in i ett massivt berg. Tunneln var så smal att man bara kunde köra enkelriktat där, och man började gräva ut den för hand år 1935 och det tog hela 19 år för att få den klar. Vägen till Milford Sound är en av de farligaste vägarna man kan köra på, för bergen är branta som väggar och lavinerna går stup i kvarten under vinterhalvåret. Det var en av orsakerna till att det tog så lång tid att bygga tunneln. Vi körde i alla fall igenom den och väl ute tornade Milford Sound upp sig i höga, gigantiska fjordar. Vackert!


Runt tre tiden kom vi fram och då var det dags att hoppa på en båt som skulle köra oss runt en sträcka på 16 km runt fjordarna. Vi åkte förbi en massa vattenfall, bland annat Bowen Falls som är 160 meter högt och forsar ut som en båge från berget. Vi åkte också förbi Mitre Peak som är världens högsta berg som reser sig direkt från havet, på 1692 meter och är det mest fotograferade berget här i Nya Zeeland. Det var helt otroliga vyer över bergen och man kände sig oerhört liten där i båten när man tittade upp och såg små flygplan som en liten prick mot bergen. Vi spanade efter delfiner men istället såg vi sälar leka i vattnet och sola sig på klipporna.


Nu var det dags att blöta ner sig! Vi åkte in i ett vattenfall med båten med mig och Jossan i fören och det var helt sjukt. Vattnet bara dundrade ned i världens kraft och det var riktigt läckert faktiskt. Tråkigt nog tog turen slut lite för fort och vi hoppade på bussen igen. Den här gången utan en pladdrande guide så det blev till att sova hela resan hem, eller att titta ut i den becksvarta natten med gubben i månen lysandes i knallorange och de klara stjärnorna alldeles ovanför en.


Mirror Lakes
Vi fyllde flaskorna med vatten fran en flodThe Homer Tunnel
Vi akte in i ett vattenfall...


...som sag ut sahar

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...