Emelies Travels -

Rafting the highest waterfall in the world!
2011-04-14  11:44:17

Get more visitors to your blog! Permalink  New Zeeland  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Efter ännu en natt med lite sömn var det dags att gå upp – tididgt igen. Har i New Zealand har vi ingen semester inte, semestern får vi ta borta på Fiji. Nu rullade bussen bort mot Rotorua. Det luktar väldigt mycket ruttna ägg i Rotorua, vilket är orsakat av sulphur, som i sin tur är orsakat av att jordskicket är väldigt tunt där och det leder till geometrisk aktivitet. Det finns massor av olika spa i de varma källorna och det sprutar upp gejsrar lite överallt. Vi gick inte på något spa, däremot åkte vi igenom det högsta vattenfallet i världen som går att rafta i. Sju meter högt var det största vattenfallet som vi splashade ner i Kaitiaki floden, och lite läskigt var det allt. Vi var 4 raftjollar och de 4 andra svenska tjejerna i vår grupp hamnade upp och ned efter fallet, så de fick simma upp under båten och ta luft innan de kunde vända upp den igen. Det såg rätt kul ut faktiskt. Men vi klarade oss ner helskinnade, även fast vi var nära att välta. Vi paddlade oss igenom forsen med den vackra naturen runt omkring oss, och vi fick hoppa i och simma igenom några mindre vattenfall och vi stoppade även fören i slutet på ett vattenfall så hela båten fylldes med vatten framifrån och det blev ett kraftigt tryck i båten så den sköts upp i luften baklänges. Vi hade sjukt kul och tiden gick som vanligt alldeles för fort. Nu hade vi raftat oss igenom världens högsta rafting vattenfall, det ni!

 

Nästa destination bar av mot Taupo. Men innan vi kom fram gjorde vi några stop längs vägen, inte så långt ifrån Rotorua. Vi åkte igenom Kaingaroa skogen och tog oss bort till ett ställe som kallas Craters of the Moon. Och det var precis så det var, jorden kokade så leran splashade upp högt upp i luften och det bubblade överallt i den lilla sjön. Mycket märkligt fenomen. Lite längre bort kunde vi bada i en annan liten sjö, det kokade inte där men det var fortfarande väldigt varmt. Efter raftingen var vi lite avkylda, så detta passade riktigt fint att simma ner i ett naturligt varmt badkar. På vissa ställen var det till och med för varmt. Tyvärr luktade man inte rosor när man kom upp ur badet, men vad sjutton gör det?!

 

Vi stannade också till vid Huka Falls. Det var ett helt sjukt vattenfall som fanns i Waikato River. Färgen var så klart turkos och det forsade så mycket vatten så man blev helt förbluffad. Fallet är 11 m högt, och det är känt för farten och volymen på vattnet, för var tredje sekund forsar tillräckligt mycket vatten för att kunna fylla en hel Olympisk simbassäng. Ganska sjukt.

 

Efter en hel dag med äventyr anlände vi Taupo, och nu var det dags att shoppa. Vi visste att vi skulle gå en sjukt lång hajktur nästa dag, så vi var tvungna att handla på oss en del nya kläder. Man kan inte gå på hajk i Converse till exempel. Vi letade efter skor, regnjacka och varma kläder, men tiden sprang iväg så det enda vi hittade var en varsin regnjacka. Det blev till att hyra skor på den där turen…

 

Redo för rafting

Hej vad det går!

7 meters vattenfall

Craters of the Moon

En naturligt varm jacuzzi utan bubblor

Huka Falls

Jossan, Joel (Canada), Louri (Scotland) och jag vid Huka Falls

 

 

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...