Emelies Travels -

Certifierad dykare
2011-08-27  14:03:07

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   
Japp, det är jag det! Vi klarade provet med 100% och alla dyktest. Kul var det! Vi har gjort den så kallade Open Water kursen, så vi får dyka ned till 18 meters djup. Vi såg en sköldpadda, vilket instruktören inte hade sett på 3 veckor trots att han dyker varje dag, så där hade vi tur. Vi såg massa fiskar såklart, angelfish, butterflyfish och till och med en muräna. Det fanns massor av triggerfish, en enorm fisk som kan attackera om man dyker in i dens revir. Så fort man ser en sådan måste man vända på klacken. Vi dök också in i en grotta och kom ut på andra sidan, ganska coolt. Med oss under våra två dykardagar hade vi en filmkille som filmade oss och alla fiskar. Jag kommer publicera filmen när jag kommer hem, tillsammans med alla andra filmer så som skydive, bungyjump och alla filmer som jag har gjort själv i Fiji och från Australiens västkust.

När vi kom tillbaka var vi helt döda, det tar på energin att dyka och andas konstgjord luft. Men till kvällen hade vi piggnat till och vi hade vår första riktiga utekväll här i Thailand. Vi gick på en fireshow vid Lotus Bar, en bar som ligger vid den kända palmen som ligger ned (jag lägger ut ett kort på den när jag har den i dagsljus) och vi köpta våra första buckets. Tanken var att vi skulle dela på en, men man fick två för priset av en och vi fick snart lära oss att en hink var alldeles för mycket sprit för våra kroppar. Det blev i alla fall några goda pannkakor från pankaksvagnen som fyllekäk innan vi däckade i vår säng.

Vattnet är blåare och klarare än poolen
Här utanför dök vi
Vi såg en sköldpadda, liknande den här. Denna bild är dock tagen i Barriärrevet eftersom min kamera inte klarar av djup under 10 meter
Vi såg även en sådan här, Triggerfish som kan vara aggressiv. Bilden är tagen i Fiji
När vi skulle tillbaka till land tog bensinen slut, något som kanske bara kan hända i Thailand?
Klart man blir kastrullfull om man dricker en hink drink
Fireshow på stranden vid Lotus Bar
Jobba i Australien och Kanada


Comments
Pappa

Man får gratulera till certifikatet snyggt jobbat.

Pappa

2011-08-27 @ 15:43:55
Mormor

Idag, söndag far Hans och jag på kryssning till St Petersburg, 4 dagar. Det skulle vara sol och högtryck, men det regnar och åskar - det är svensk höst! Grattis till certifikatet. Du kan visst allt.

2011-08-28 @ 07:43:20
papis

fan va häftig o få dyka på sånt djup, lycka till och stort grattis :D

2011-08-28 @ 07:52:26 Website: http://www.papis.se
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...