Emelies Travels -

Kings Canyon & Never – Never land
2011-08-15  20:11:52

Get more visitors to your blog! Permalink  The Red Centre  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Vi möttes av en ljuv doft av nybakat bröd och morgonen var fortfarande svart och stjärnklar. Klockan var återigen 5 men det var inte riktigt lika kyligt som morgonen innan. Tom hade bakat bröd i en gryta över elden med glödande kål på locket, en outback ugn helt enkelt. Vi har inte ätit nybakat bröd på över ett halvår, det enda som krävdes var att ta sig ut i öknen. Vi värme upp oss med en ljummen syltsmörgås och en varm kopp te innan vi begav oss till bussen och Kings Canyon. Detta välkända område är röda klippformationer som består av över 100 meter höga klippväggar. Det har bildats under miljoner år av erosion. Vi tog oss upp för en brant klippa så vi blev varma i den tidiga morgonen. Solen steg upp över klipporna och gav dem ett lysande rött sken. Vi fortsatte vidare vår tur och fick lära oss om olika växtliga mediciner och förbjuden vildvuxen tobak. Vi kunde se fossila spår efter urtida marina djur och vågmärken från ett urtida hav. Tillslut kom vi till den enorma Canyonklippan. Klippan tog slut och öppnade sig i ett helvetesgap och uppenbarade sig igen flera hundra meter bort. Jag hade inga problem att kasta mig utför 134 meter bungyjump, men dessa 100 meters höga stup fick mig att få svindel. Folk gick så nära kanten och helt plötsligt kändes det som att hela världen gungade. Mina knän började skaka och jag fick kalla kårar längs ryggraden. Våra kära fransmän, Bill och Bull som gjorde allt för den perfekta bilden, gick med sina gamla, stapplandes ben till den yttersta kanten och jag trodde helt ärligt att de skulle falla ned. När svindeln lugnade ned sig kunde jag förstå hur coolt det såg ut, det var så stort. Vi fortsatte bort och kom ned till en liten vatten oas emellan klipporna. Vandringen fortsatte, i det stora hela gick vi runt 4 timmar, och tillslut kom vi ned på platt mark och nu väntade färden hemåt mot Alice Springs.

 

På hemvägen körde vi helt plötsligt in på någon slags ökenmotorväg i något som den lilla pojken i Australia filmen säkert hade kallat för Never - Never land. Vägen var skumpig som tusan och vi började fundera var sjutton vi var någonstans. En liten minitornado som blåste runt den röda sanden stoppade oss för någon minut och några kor stod plötsligt i vägen. Så småningom kom vi fram till en kamelfarm, så jag och Jossan skulle självklart upp på den största, trögaste kamelen. Om vi tyckte jeepen guppade mycket på ökenvägen innan så vet jag inte vad jag ska kalla detta. Vi fick oss ett gott skratt när den konstiga varelsen skulle trava och vi nästan ramlade av. Efter denna kamelritt var det inte långt kvar till slutet på resan. Det var dags att säga adjö till våra nya pensionärsvänner och icke engelsktalande spanjorer och checka in för en sista natt i Australiens centrala mitt.

 

Nybakat bröd

Förbjuden, vildvuxen tobak. Fungerar ungefär som snus, men är så stark och giftig att man kan dö av den

Bungyjump utan bungy?

Vi kanske är ganska lika ändå...

En överkörd cowboy

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...