Emelies Travels -

Mot Thailand och Bangkok!
2011-08-22  03:40:26

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Efter en kurerande pizzalunch på Bondi Beach var det dags att bege sig till flygplatsen där vi sa hej då till Jake och Tim. Flyget tog oss närmre 9 timmar och vi hade riktig flyt. Vi hamnade bredvid en thailändsk kvinna som precis öppnat upp ett hotell mitt i centrala Bangkok. För oss som inte hade någon aning om var vi skulle ta vägen sådär klockan 2 på natten så passade detta alldeles utmärkt. Vi fick skjuts med henne till hotellet, hon visade oss till vårt rum och lämnade oss för lite välbehövd sömn. Ingen betalning, ingen incheckning, inga personuppgifter. Vi fick stanna hur länge vi ville, checka ut den tid det passade oss och vi fick gratis internet och frukost. Vårt första möte med Thailand gav oss ett stort, öppet, varmt välkomnande. Vi är just nu i tidszon GMT +7 timmar, vilket betyder att vi är 3 timmar efter Australien och 5 timmar före Sverige.

 

Nästa dag vaknade vi upp i vårt alldeles egna rum med vår alldeles egna toalett och dusch, utan några andra hostelbäddar i sikte. Men det är vansinnigt hur fort man vänjer sig vid det bekväma! Hur som helst var det dags för oss att försöka göra upp en plan. Vi tog oss ut i den livliga, skitiga staden, full med trafik, tuk-tuks, rosa taxibilar och thailändare med munskydd i ansiktet. Det var svårt att ta sig fram men tillslut lyckades vi hamna på en resebyrå (såklart). Ja, vi är bekväma backpackers som helst slipper tänka på planeringen själva. Antagligen inte det billigaste alternativet men mycket tidssparande! Det slutade med att vi bokade hela vår thailandsvistelse för en månad framåt. Såhär ser planen ut:

 

 • 2 nätter i Bangkok, 14-16 augusti
 • Nattåg till Chiang Mai den 16 augusti
 • Tigertempel och en natt i Chiang Mai 17 augusti
 • 3 dagar/2 nätters jungletrekking. Vi ska bo direkt på trägolv i hyddor i djungeln, rida på elefanter och åka bamburafting. 18-20 augusti
 • Vi åker med nattåg tillbaka till Bangkok den 21a och spenderar hela dagen i huvudstaden i vänta på nästa nattåg mot Kho Tao.
 • Vi tar vårt dykcert i Kho Tao, 23-27 augusti
 • Tar oss vidare för fest och relax på Kho Samui, 27-31
 • 1 september åker vi till Kho Pangang och festar skallen av oss på Half Moon Party
 • Den 6e åker vi till Phi Phi Island och relaxar.
 • Vi åker till Phuket för en natt den 11e.
 • Den 12e flyger vi till Singapore

Därifrån är inget bokat, men det blir några nätter i Singapore innan vi tar oss runt i Malaysia och slutligen möter våra familjer i Hua Hin i Thailand den 26e september. Sedan var resan slut för denna gång, det återstår några flygtimmar tillbaka till Sverige där jag ska ta beslutet om vilket land jag ska fly till nästa gång. Norge, tillbaka till Sydney, Alperna, Canada, USA? Många tankar försiggår i mitt lilla huvud.

 

Men än är vi inte där! Efter bokningen var det dags för efterlängtad STORSHOPPING! Jag är pisstrött på all min packning och vill byta ut allt. Vi tog oss bort till MBK Shopping Centre, ett sju våningar högt varuhus där man prutar till skyarna. Det blev bland annat ett par Miss Sixty jeans för 150 kr, en liten resehögtalare för 60 kr, hörlurar för 20, ett linne för 30 spänn, en cool tavla med min favorit surfbuss som jag fått en dille på. En äkta skinnväska i märket Mulberry för 500 kr. Tanken var att vi skulle ta oss ut för lite fest på någon rooftopbar, men vi shoppade till kl 22 på kvällen och då var det hög tid att få i sig någon mat. Inte så varma i kläderna lät vi oss luras av en tuk-tuk förare som skulle visa oss till ett restaurangområde. En tuk-tuk är en halvt inbyggd moppe med ett ostabilt flak bakom, fullt med lysande lampor i alla färger. Livsfarligt transportmedel i en stad utan trafikregler… Det visade sig vara en enda restaurang i området som dessutom var dyr, men vad sjutton vi kunde väl unna oss en finmiddag vår första kväll i Thailand och lära oss av våra misstag istället.

 

Vår resplan på ett ungefär:

Vi är rika numera
Rosa taxitvätt
Tuk-tuk
MBK Shopping Centre
Jobba i Australien och Kanada


Comments
Linn

Vi bodde på ett hotell mitt emot MBK när vi var i Bangkok, nära och bra till shoppingen hehe ;)

2011-08-22 @ 09:15:02
Anonym

VAR MED OCH TÄVLA OM EN SNYGG EARCUFF FRÅN STYLEGIRL.SE HÄR --> http://eemeliefransson.blogg.se/2011/august/tavling.html#comment

2011-08-22 @ 09:30:31
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...