Emelies Travels -

Oh my Buddha!
2011-08-22  04:05:50

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Sista morgonen väcktes vi av en strålande glad Robbie som hittat neccecären och vi kunde glömma gårdagskvällens bravader. Frukosten serverades och snart var vår vandring i full gång igen. Vi gick även denna dag i ett par timmar i all möjlig slags terräng, men efter ett tag var det slut på promenaden och vi blev upphämtade för att bli körda till en flod. Där skulle vi åka bambu rafting! På en forsande flod med starka strömmar skulle vi sätta oss på långa, hopvirade bambustockar och krascha mot stenar och träd. Totalt livsfarligt och okontrollerat, men riktigt kul! Oh my Buddha säger jag bara! (Robbie brukar driva med Oh my God och säger istället Oh my Buddha!) Vi kom i alla fall tillbaka med livet i behåll, trots att en på vår flotte ramlade av och tappade kameran. Men än var inte äventyret slut. Vi skulle rida elefant! Regnet öste ned vi det här laget, och elefanterna var leriga och blöta som aldrig förr. Vi red iväg på bumlingarna och med oss hade vi lilla Dumbo, en liten bebis elefant. Vi klättrade uppför jättebranta leriga kullar och elefanterna sjönk ned djupt i leran om de inte gled ned för den. När vi skulle ned för kullen på andra sidan blev det ännu lite äventyrligare. Den lilla mini elefanten sjönk ned till magen och kunde inte riktigt styra hur han gick, och snart ramlade han emellan mammans mage. Det slutade med att mamman försökte förhindra att trampa ned sin unge och nästan ramlade ned för kullen och leran sprutade upp på elefanten bakom så paret som satt på blev helt täckta av gyttja. Haha, jag skrattade så jag fick magknip, men den lilla elefanten kämpade för livet i den branta gjyttjebacken så vi trodde aldrig att han skulle komma på benen igen. Men det löste sig till slut och snart kom vi tillbaka dock lite skitigare än innan. Vi sa hej då till elefanterna och hoppade in i bilen som tog oss tillbaka till Chiang Mai, och nu var det slut på regnskogsturen för denna gång. Men det blev såklart en reunion några timmar senare med gänget ute i nattlivet i Chiang Mai. Singha, Chang, cocktails och jägerbombs i stora lass, men när vi väl skulle in på nattklubben vände vi på klackarna. Vi hade hamnat på något slags fjortis party med en massa ladyboys, mer eller mindre uppenbara. Läskigt värre, så tanken på att ta sig tillbaka till en mjuk hotellsäng efter vår djungelvistelse var inte så motbjudande, och kvällen blev inte så galen som vi kanske hade trott. God natt!

 

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...