Emelies Travels -

Vi lärde aldrig av misstagen...
2011-08-22  03:50:33

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Det var sista dagen av två dagar i Bangkok, eftersom vi skulle med tåget till Chiang Mai framåt kvällen. Vi skulle hinna med mycket så vi packade ihop våra väskor fort men mycket noggrant. Vår kära hotellkvinna, Supa, tyckte nämligen att vi kunde lämna kvar alla saker vi inte skulle använda under vår resa och istället hämta upp dem när vi flyger tillbaka hem om två månader. Perfekt! Det betyder mer plats i väskan för mer shopping, så kan vi överbelasta våra familjers väskor när de kommer ned. Vi checkade ut och hela kalaset slutade med 90 kr/natt. Vi fick ut mycket av det priset och personalen var sjukt hjälpsam och vi blev bortskämda. Jag kan definitivt rekommendera stället och försöka hjälpa henne att få in gäster till det nyöppnade hotellet. At one inn heter det.

 

För att inte lyckas luras av någon tuk-tuk så tog vi bussen bort till de kända templena. Bussen kostade 1,50 kr men snirklade sig fram överallt och tog alldeles för lång tid. Men vi fick se en hel del konstiga marknader, fattiga byggnader och elkablar som Gud glömde (skulle vara något för dig pappa). Vi kom tillslut fram och fick veta att templet var stängt för turister men öppnade om någon timme. Då passade det ju bra att åka och kika på andra sevärdheter så länge. En tuk-tuk förare skulle köra oss men det slutade snart i missförstånd och förvirrningar. Allt var bullshit från första början, bara för att kunna sälja på oss en tur. Snart hamnade vi i den ena juvelaffären efter den andra där det förväntades att vi skulle spendera pengar. Vi visste om allt detta från första början, vi hade blivit varnade om dessa tuk-tuk knep. Lättare sagt än gjort, nu stod vi där i en knivig situation, lättlurade som aldrig förr och osams med chauffören. Det sjuka var att när den resan var slut så var vi så nära att råka på samma sak ingen. Och igen. Förmiddagen som skulle spenderas på en massa olika tempel slutade i konstiga affärer där folk ville skräddarsy kostymer åt oss. Herregud säger jag bara, det är inte lätt och man vet inte vad man ska tro på. Vi får hoppas att vi blir bättre på detta. Tillslut lyckades vi i alla fall se ett tempel där den sovandes Buddhan befann sig som vi letat efter så länge. Men vid det här laget var det inte speciellt intressant eftersom vi var irriterade och lurade uppåt öronen. Vi bestämde oss för att ge utlopp för vår frustration på lite shopping istället, något som vi i alla fall kunde hantera.

 

Vi känner nu att det är väldigt skönt att ha resten av resan bokad med transport och allt vad det nu innebär. På så sätt slipper vi förhandla med taxi- och tuk-tuk förare mer än nödvändigt. Nu sitter vi på nattåget och lämnar hysteristaden bakom oss för ett tag.

 

 

Den sovande Buddhan är vaken

Mysig toalett, det är bara att vänja sig...

 

Våra säten förvandlades senare till sängar

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...