Emelies Travels -

Happy New Year!
2011-02-07  12:19:33

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   
I alla fall i Kina. Det finns sjukt mycket kineser här, Sydney har t.o.m ett eget China Town. Det är kaninens år i år och igår firades det nya året med stor parad! Jag och Jossan hade hört talas om denna paraden, så vi gick in till stan, och när vi kom upp till Park Street (precis utanför hotellet där jag bodde med familjen) var det avspärrat och en enorm karneval strosade förbi, med massor av färger och neonljus. Vi fortsatte in bland folkmassorna och tog en öl på Side Bar, sedan skulle vi tillbaka för fest i Kings Cross. Men vi tog en liten omväg till Darling Harbour, där nyåret smälldes av med fyrverkerier och gatuartister, innan vi hamnade på Goldfish där vi hade en riktigt trevlig kväll som blev alltför sen!
Idag har det varit väldigt slitsamt eftersom vi gick upp väldigt tidigt och sovit knappt några timmar alls, så det var ju en perfekt dag för att ta stora och viktiga beslut! Eller? Hur som helst, jag och Jossan var på jakt efter att fixa fram Tax file number och ett australiskt bankkonto, men det skulle ta en vecka och få så det får vänta till det blir mer aktuellt med jobb. Vi gick istället till en resebyrå, så kallad PeterPans som hjälpte oss att styra upp resan så som vi vill ha den. Men som sagt, vi var väldigt trötta och det gick väldigt fort i svängarna, så nu har vi en bokad plan framöver och den blir nog bra, hoppas vi. Det låter ju väldigt bra i alla fall, men dyrt blev det! Skriver om planen i nästa inlägg.
Läskiga moln i Bondi Beach
Stranden tömdes på någon sekund när stormen kom
Kinesiskt nyår
Idag tog jag och Jossan en tur runt i stan, tittade på Opera huset bland annat och här var vi förbi Woolloomoolloo Bay (enda ordet i världen med 8 o:n?) Sedan var vi i en park där jag nästan blev attakerad av en galen Kokaburra
Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...